Vejgudstjeneste med Juletræstænding

Vejgudstjeneste med juletræstænding i Låstrup

54 borgere havde søndag aften kl. 1900 trodset stormen Gorm og tog i kirken for at deltage i vejgudstjenesten. Boruphedevej og Nr. Borupvej havde sammen med menighedsrådet og præsten arrangeret dagens vejgudstjeneste, mens Låstrup Lokalråd stod for gløgg og æbleskiver.

Gudstjenesten blev afholdt og der blev sunget salmer i kirken. Stormen Gorm ruskede udenfor, regn og hagl slog på ruderne, men inde i kirken var der varmt, hyggeligt og ly for stormen.

Traditionen tro skulle juletræet i Enghaven tændes. Deltagerne blev dog enige om at forsøge, om ikke julelyset kunne tændes med kald fra kirken. Kun en håndfuld børn trodsede regn og blæst og løb over for at se, om kaldet fra kirken virkede. 

Heldigvis lod det sig gøre at få juletræet tændt, mens de fleste opholdt sig i ly for stormen. Der blev sunget "Højt fra træets grønne top", hvorefter der var gløgg og æbleskiver til deltagerne. 

Arrangørerne var særdeles tilfredse med, at så mange havde valgt at tage i kirke trods det dårlige vejr. Præsten oplyste, at menigheden næste søndag synger julen ind ved gudstjenesten kl. 1600. 

Se billeder fra arrangementet på dette link.