Fodbold er sundt også for ”voksne” mænd

Fodbold er sundt også for ”voksne” mænd

Danmarks Radios Sundhedsmagasin satte i den forløbne uge fokus på ”voksne” mænds sundhed. Sundhedsmagasinets påstand var, at midaldrende mænd er mindre sunde end kvinder i samme alder. Men hvorfor? og kan der gøres noget for at ændre det?

Sundhedsmagasinet har lavet et 3 måneder langt eksperiment med motionsfodbold. Både den fysiske form og deltagernes psykiske velvære og sociale relationer har været i fokus. Forskningen har entydigt peget på, at fodbold er en effektiv forebyggelse af livsstilssygdomme. Det er ganske vist.

Erfaringerne har dog vist, at arbejde, familie og småskavanker efterhånden gør, at mændene ikke får ”lov” til at følge deres hjerte og spille fodbold med gutterne, når først de er blevet rigtig voksne.

I programmet følges 30 mænd, der er gået med til at genoptage fodboldspillet for sjov. Kondition, vægt og mændenes almindelige velbefindende måles og dokumenteres over de 3 måneder. Eksperimentet skal ende op med, at mændene skal spille fodbold mod et hold bestående af tidligere landsholdsspillere. Godt nok fra kvinderækken.

Se det inspirerende program på dette link, og lad det være en reminder til vores mandlige fodboldspillere om, at det ikke kun er hårdt og tidskrævende at gå til fodbold. Det er også nødvendigt, sjovt og livsbekræftende. Vis jeres familie og hustruer dette program, og hold fast i fodbold, som en sundhedsforebyggende aktivitet, der er vigtigere end shopping, indkøb, husgerning og at nusse fødder i sofaen.

Hold fast i gæve mænd. Mest for jeres egen skyld.