0-1-0 (0-1)

0-1

Kasper Kjølhede

32. min

Det første lokalopgør mellem Borup og Ulbjerg i 9 år blev vundet 0-1 af Ulbjerg efter de samme cifre ved pausen.

Det dejlige forårsvejr havde virkeligt fået folk ud af huse. Ikke færre end 200 mennesker var mødt op på stadion. Selv garvede Borup folk gav udtryk for, at de ikke huske, hvor lang tid siden det er, at der har været så mange til en førsteholdskamp på Borup Stadion. Et bud er, at det var til den sidste og afgørende oprykningskamp i serie 2 for 14 år siden, hvor modstanderen var Koldby/Hørdum.

Til dagens kamp overraskede træner Niels Klausen, ved at have ikke færre end 5 spillere fra sidste års U16 hold i startopstillingen. Blandt dem stillede han med 2 nye backer ved Victor Lytzen og Anders Tougaard, som havde den plads for første gang i sin korte seniorkarrierer.

I kampens start bar spillet præg af, at der Borups trup var skiftet rundt på pladserne, måske også manglende rutine blandt Borups unge spillere havde indflydelse. De snu og garvede Ulbjerg spillere, med profilen Kasper Kjølhede i spidsen, prøvede at udnytte "det nye " Borup forsvar ved at komme omkring fløjene. Som kampen skred frem, blev det faktisk lukket rimeligt af fra den kant, og Ulbjerg kom ikke til de helt store chancer. Kun ved nogle enkelte dødbolde blev de farlige.

Det gik indtil kampens 32. minut, hvor Ulbjerg fik sat en scoring ind. Et boldtab blev opfanget, og Kasper Kjølhede blev spillet ind i dybden ind i mellem forsvaret. Han gled elegant igennem og scorede flot uden chance for Bo Soelberg i målet til 0-1.

Borup var sjældent gæster oppe i Ulbjergs felt, og når de kom derop, så nåede den tidligere Borup spiller Jakob Frandsen altid at få en fod på bolden. Tættest på en chance kom Christian Malik, der pludselig var helt fri i feltet, men han nåede aldrig rigtigt at få trykket af.

I 2. halvleg var mønsteret det samme. Ulbjerg sad på kampen, og man kunne mere og mere se forskellen på rutinen på de 2 hold. Alle Ulbjerg spillerne har for bare 2 år siden spillet i serie 1, og det halve af Borup spillede ungdomsfodbold. Især fra det 10. til det 25. minut var slemt for Borup holdet. De kæmpede dog det bedste, de havde lært og fik blokeret en del skud forsøg. Mann of the match, Kasper Kjølhede havde en kæmpe chance i den periode, men hamrede helt fri bolden på stolpen i stedet for i nettet.

Langsomt - efter indskiftningen af Søren Offersen – vågede Borup sig frem af banen, uden dog for alvor at kunne true Morten Møller i Ulbjerg målet. Morten Møller greb sikkert ind i de situationer, som han skulle. I det 38. minut troede Borup, at chancen var der. Peter Lund fangede bolden ved baglinjen, og han fandt Søren Offersen i sin yndlingsposition - inde i feltet. Desværre ramte bolden en knold på banen og Søren missede den afgørende tæmning. Ulbjerg kørte til sidst stille og rolig kampen, og den fortjente sejr hjem. Ulbjerg IF står nu i spidsen af puljen,  og efter spil og resultat at dømme, må man sige, at de er puljens klare oprykningsfavorit.

Efter kampen var der stemmelighed om kampens spiller. Bo Soelberg og Kim Hermansen fik lige mange stemmer. Redaktionen vil desuden gerne give en stor ros til midterforsvaret, hvor Fredrik hvid og Niels Klausen gjorde en god indsats. Unge Victor Lytzen får også ros for sin indsats, især i 2. halvleg på den nye plads som højre back.

Næste kamp er udekamp på Hornum Stadion lørdag den 16. april kl. 1400.