Fodboldskole i Borup If

Fodboldskole i Borup IF

Borup stadion i Låstrup summer i disse dage af liv. Der er nemlig fint besøg i byen i disse dage, hvor 117 børn og unge er på fodboldskole i Borup IF.

18 trænere og trænerassistenter plus en håndfuld frivillige til logistik, stod mandag morgen klar til at modtage de mange fodboldspillere. Med til skolen hører et sæt fodboldtøj, en fodbold og en drikkedunk. Der var derfor en stor opgave i at få sorteret og udleveret tøj. Karin Elkjær, der er fodboldskoleleder, havde styr på logistikken, og tøjet blev udleveret til spillerne.

Borup If har tilbudt deltagerne frokostordning i forbindelse med fodboldskolen. Derfor var der en ekstra opgave ved opstart af skolen. Alle skulle nå at bestille og betale frokost, inden fodboldene skulle sættes i spil.

Thomas Mikkelsen, der er leder for skolens fodboldtrænere, bød velkommen til børn og forældre. Trænerne og trænerassistenterne blev præsenteret og børnene fordelt på de 7 hold, som børnene er opdelt i. Bevidst om, at det er svært at opdele 117 børn, som man ikke kender på forhånd, blev der i løbet af dagen byttet rundt på nogle af spillerne. Skoleledelsen håber dermed, at børnene er kommet på det hold, hvor de har det rigtige niveau og måske de kammerater på holdet, som de ønskede sig.

Thomas Mikkelsen pointerede, at eventuel kritik hurtigst muligt skal til ledelsen af fodboldskolen og ikke til trænere, andre forældre eller i de sociale medier. Hvis skoleledelsen skal have en mulighed for at håndtere uhensigtsmæssigheder, så er det vigtigt, at kritikken kommer til rette sted.

Borup Idrætsforening tilbyder i forbindelse med fodboldskolen morgenpasning til deltageren. Der er mulighed for at aflevere spillerne i klubhuset fra kl. 0630, hvilket har vist sig at være en god idé. Frivillige forældre tager imod børnene og holder opsyn med dem, indtil skolen starter. Indtil videre har 7 taget imod tilbuddet, som kan til og afmeldes fra dag til dag.

De 3 fodboldbaner på stadionanlægget i Låstrup ligger på begge sider af Låstrupbakken. I forbindelse med fodboldskolen har Viborg Kommune givet tilladelse til, at Låstrupbakken er afspærret for kørende trafik i tidsrummet fra kl. 09-15. Der er omkørsel ad Låstrupvej i det tidsrum, hvor vejen er lukket.

I Låstrup var der byfest i sidste uge. Til det formål er der opstillet et byfesttelt, som udnyttes i forbindelse med fodboldskolen. Frokosten indtages således i teltet uanset, om det er frokosttilbud fra klubben eller medbragt madpakke.

Fra torsdag til fredag tilbydes der overnatning for U12 spillere og ældre. Det vil sige børn født i 2004 eller tidligere. Overnatningen koster 75 kroner, der dækker aftensmad, aftenhygge og morgenmad. Desuden kan deltagerne købe lidt godt til ganen i løbet af aftenen, så lidt lommepenge kan være en god idé. Betaling til overnatningen sker ved tilmelding.

Se tilmeldingsblanket på dette link.

Spillerne tog hul på dagens træningsopgaver. Vejret var nogenlunde med undtagelse af et par regnbyger, men forholdsvis varmt alligevel. Overalt på de 3 fodboldbaner, var forskellige hold i gang med at træne hovedstød, specielle skud, der blev spillet fodboldrundbold og mange andre sjove og udfordrende øvelser, der gerne skulle gøre spillerne til bedre fodboldspillere.

Til frokost var der i dag sportsbolle smurt af frivillige hjælpere. I køkkenet var Lotte Wendelboe, Line Mogensen, Nikoline Grønbæk Jacobsen og Ane Emilie Nielsen med på hjælpeopgaven. Kurt Elkjær tog billeder, som lægges op i vores Galleri på hjemmesiden.

Frokost i morgen tirsdag er pastagryderet. Skolen får besøg af Fodboldskolens fotograf, så spillerne møder selvfølgelig velfriserede og rene bag ørerne. Husk fodboldskoletøjet til fotooptagelsen. Efter fotooptagelsen er der Skumfest, hvor vi fylder en oppustelig fodboldbane med skum. Nogle af de lokale prøvede det til byfesten og synes, at alle andre skal have samme oplevelse. Derfor har vi beholdt udstyret, så alle får prøvet en rigtig skumfest.

Foto: Arkivfoto fra byfesten i Låstrup 2016

Købmand Lund i Skals sponserede frugt, som blev delt ud til deltagerne. Tak for sponsoratet til købmanden.

Se billeder fra dagens fodboldskole på dette link.

Følg Fodboldskolen på vores hjemmeside www.borupif.dk

Vel mødt til sjove og lærerige oplevelser på Borup Stadion i Låstrup.