Fodboldskolen i Borup Idrætsforening afslutning

Fodboldskolen i Borup afslutning

Fredag var sidste dag i Borup Idrætsforening med DBU Fodboldskole for børn i alderen fra U8 til U15. Mange af de ældste børn fra U12 og opefter sov i teltet efter en god hyggeaften med EM-fodboldkamp i fjernsynet og bålpandekager udendørs. Spillerne havde fået besked om, at de skulle på hovedet i seng efter fodboldkampen, og vupti 15 minutter efter slutfløjt lå alle på deres madrasser i teltet. Fantastisk at opleve, at de fælles aftalte regler og almindelig pli følges.

Karin Elkjær og Thomas Mikkelsen, der leder fodboldskolen undrer sig ikke. Generelt har der været en rigtig god stemning på de 7 hold, som spillerne er inddelt i. Selvfølgelig er der forskel på en flok U8 spillere og en gruppe U14 og U15 spillere. De yngste kræver lidt mere afveksling for at holde skruen i vandet, mens de ældste kræver kvalitet i det, som de bliver præsenteret for. Ifølge fodboldskoleledelsen har spillerne virket glade og tilfredse, og konflikter har næsten været ikke eksisterende.

At træne fodbold i 6 timer om dagen 5 dage i træk, kræver meget af fodboldspillere og trænere. Selv om der har været mange indlagte pauser til spisning, vand, frugt, hvile, så kan det godt mærkes efter så mange dage, at spillerne ikke er vant til at røre sig så meget, eller at de ikke er vant til at have fodboldstøvlerne på så lang tid i træk. Specielt fødderne var for manges vedkommende ved at være slidte. Mange har fået vabler i ugens løb og trætheden melder sig. Det er nu engang ikke let at spille fodbold uden fødderne, så vabler blev pakket ind i plaster i håbet om, at det kunne tage toppen af smerterne ved vablerne.

Fælles morgenmad serveret af Steen Hansen, Ane Emilie Nielsen, Thomas Mikkelsen og Karin Elkjær, for de overnattende spillere og for dem, der mødte op til morgenpasning, var trænerne igen klar til fodboldtræning. Dagens øvelser blev gennemført og spillerne deltog i træningen uden vrøvl. Selv om man er træt, kan man jo godt spille fodbold og træne færdigheder.

Dagens frokost var forberedt af Lill Panduro. 15 kilo fars tryllet om til herlige frikadeller med kartoffelsalat og pasta var dagens middag. God finale på en uges frokostordning i fodboldskolen. Hjælpere i forbindelse med afvikling af frokost var Karin Elkjær, Lotte Wendelboe, Ane Emilie Nielsen og Poul Johannesen.

Efter frokost var det igen fodboldtid krydret med én af de aktiviteter, som mange altid ser frem til i DBUs Fodboldskole. Nemlig ugens vandkamp, hvor alle blev smaskvåde. Men hvad gør det, når bare det er sjovt, og så var det jo til at se enden på aktiviteterne.

Afslutningsvis uddelte trænerne diplomer for deltagelse i årets DBU Fodboldskole i Borup Idrætsforening. Velfortjente beviser på, at spillerne har ydet en endog stor indsats for at blive bedre til at spille fodbold, men ikke alene det. De har også trænet i at være sammen med nye mennesker, at acceptere forskellighed, at deltage i sociale arrangementer, at indordne sig under fælles regler og ikke mindst i at hygge sig.

Klokken 15 var det slut på en sund uge med gode oplevelser i Borup Idrætsforening. Der er produceret fortrinsvis sund kort. Der har været frugt og grønt ad libitum, og der er ikke solgt slik til spillerne. Trætte børn var klar til afhentning, og det var tid til oprydning på stadion, i telt og klubhus. Vi håber, at alle har haft gode fodbold- og sociale oplevelser, som de kan lukrere på fremadrettet.

Se billeder fra fodboldskolen fredag på dette link. 

Billederne indholder også billeder af glemte genstande og tøj. Der er åbent i klubhuset i morgen lørdag mellem kl. 09 og 12, hvor tingene kan afhentes. 

Fodboldskoleledelsen giver udtryk for, at opbakningen til afviklingen af fodboldskolen har været overvældende. Ikke mindst trænere og trænerassistenter har ”været på” i mange timer. De har haft udfordringer i at modtage et stof og formidle det på en god og sjov måde. Vi håber, at spillerne kan fortælle derhjemme, at det er lykkedes.

Fodboldskoleleder Karin Elkjær oplyser, at opbakningen uden for banen også har været overvældende. Forældre er troppet op i klubhuset for at være til stede sammen med de fodboldspillere, der benyttede sig af vores tilbud om morgenpasning, frivillige har stået for madlavning til frokostordningen, og frivillige har deltaget i de udenoms aktiviteter, der har været planlagt i forbindelse med fodboldskolen. Rigtig mange har lagt mange kræfter i fodboldskolen, og Karin er stolt af, at det lykkedes at samle et hold, der kunne afvikle fodboldskolen på den måde, som det er sket. Kæmpe skulderklap til de mange frivillige.

Det er som bekendt første gang, at Borup Idrætsforening får mulighed for at afvikle DBUs fodboldskole. Vi har ikke tidligere haft faciliteter til at byde ind på skolen, men med anlæggelsen af vores nye fodboldbane fik vi den mulighed i 2016. Det er vi både glade for og stolte over. Første gang man laver et arrangement, finder man selv uhensigtsmæssigheder og ting, der kan gøres anderledes. Set udefra kan der sagtens være ting, som vi ikke selv er opmærksomme på. DBU laver en evaluering, men vi er selvfølgelig også interesserede i at få tilbagemeldinger på, hvad vi kan gøre anderledes og bedre til næste gang. Skriv gerne en mail til info@borupif.dk eller kontakt Karin Elkjær direkte, hvis du/I har ting til evalueringen.

DBU har et fast koncept for fodboldskoler. Konceptet sikrer, at deltagerne får samme faglige udfordringer og at trænere og trænerassistenter er klædt på til at afvikle fodboldskolen på en pædagogisk forsvarlig måde. Ud over det faglige i fodbolden, så slår Borup Idrætsforening på tromme for, at det sociale omkring fodbolden er mindst lige så vigtigt, når fodboldspillere i alle aldre skal motiveres for at dyrke den samme sport i årevis. DBU levner heldigvis plads til, at der kan indpasses sådanne mål i afviklingen af skolen, og det har vi også forsøgt i dette års fodboldskole.

Borup Idrætsforening har under navnet SUB88 ungdomsfællesskab med Ulbjerg IF og Skals FF. DBUs fodboldskole cirkler rundt mellem de 3 klubber. Der er således 3 år, til Borup Idrætsforening igen skal stå for skolen. I de 2 mellemliggende år er det Ulbjerg og Skals, der skal afvikle skolen. En kæmpe fordel for fodboldskolen, at nye øjne og hjerner tilrettelægger skolen. Det skaber dynamik og afveksling fra år til år, og skolerne kan blive inspireret af hinanden. Denne naturlige afveksling er også med til, at fodboldspillerne kan deltage i skolen igen og igen, uden at de synes, at det er ensformigt.

Bestyrelsen for Borup Idrætsforening kan nu se tilbage på endnu et vel gennemført arrangement, hvilket helt sikkert kan tilskrives ledelsen af fodboldskolen i form af Karin Elkjær og Thomas Mikkelsen. Kæmpe tak til de 2 herfra.

Vel mødt til fantastiske fodboldoplevelser og sociale arrangementer med højt til loftet i Borup Idrætsforening.