Nedtagning af byfesttelt i Låstrup

Byfestteltet i Låstrup havde i denne weekend stået på pladsen i 3 uger. I den første uge lagde teltet plads til Sct. Hans Aften arrangeret af Låstrup Lokalråd og desuden blev der arbejdet på udsmykning af teltet i byfestens tema, som var Militær. 

I Uge 26 var der byfest, og teltet var hver aften rammen om gode og velbesøgte arrangementer. Se referater fra de enkelte dage andetsteds her på hjemmesiden. 

I Uge 27 var der Fodboldskole i Borup Idrætsforening, og teltet dannede rammen om de pauser, som fodboldbørnene havde fra fodbolden. De spiste deres frokost i teltet og de ældste af deltagerne overnattede i teltet fra torsdag til fredag. Se også referater fra de enkelte dage andetsteds her på hjemmesiden. 

Nedtagning af teltene var i år en lidt mere nostalgisk affære end normalt. Der er kommet nye regler for byfesttelte, og det er i øjeblikket ikke afklaret, om vores byfesttelt kan opfylde kravene til vand- og vindtryk. Altså om de spær, der bærer teltet er kraftig nok til, at de kan bære eventuel tøsne og orkanblæst. Teltdugen er brændhæmmende, så på den måde er der ikke problemer. Vi ved derfor ikke, om teltene blev taget ned for sidste gang. Af respekt for teltet blev de dog taget ned og lagt sammen på helt normal vis, idet vi håber, at teltene fortsat kan rumme vores byfester i Låstrup. 

De 2 byfesttelte blev købt af ABC teltudlejning i Sjørslev i 2008 for den nette sum af 15.000 plus moms. Borup Idrætsforening var efterhånden de eneste, der lejede teltene, og ejeren tilbød derfor helt tilbage i 2006, at vi kunne købe teltene. Dengang var prisen 20.000 kroner plus moms, hvilket så i de følgende par år blev forhandlet ned til 15.000 kroner. Borup Idrætsforening betalte dengang 4.000 kroner pr. år for at leje de 2 telte. Teltene har således i 9 år været vores egne telte og har i øvrigt i mange år inden da på lejebasis dannet rammen om vores byfest. 

Hvis telte kunne tale, så var der helt sikkert gode historier at fortælle. Ikke blot fra byfesten i år, men også fra byfesterne i de mange foregående år. 

Se billeder fra nedtagning af byfestteltet på dette link.