2-1

Christian Malik

75 minutter

Borup vandt lokalbraget mod Hersom/Bjerregrav

Borup serie 3 tog en vigtigt sejr, da holdet onsdag aften hjemme besejrede Hersom/Bjerregrav med 2-1 efter noget misvisende at have været bagud 0-1 ved pausen.

Holdet var stadigvæk ramt på skadefronten, da Niels Klausen og Kim Hermansen forsat er skadet, og der var også afbud fra brødrene. Anders og Lars Tougaard. En småskadet Søren Offersen startede på bænken, så det må være en af de yngste startopstillinger, der er set spille ude i marken foran rutinerede Bo Soelberg i målet.

Træner Niels Klausen havde et par overraskelse i ærmet, da han havde valgt en af de sidste spillere fra sidste sæsons U16 hold - Simon Andersen på højre back positionen. Der var endvidere et glædeligt comeback til Lasse Braad i front, der efter en lille smuttur til Skals FF var tilbage i den gule trøje.

Holdet startede glimrende og spillede især i første halvleg noget af det bedste fodbold i sæsonen. De 2 spiller i front - Lasse Braad og Peter Lund holdt virkelig godt ved bolden og fordelte boldene godt. Med de gode bolde fik de sat kanterne Christian Malik og især Victor Lytzen i scene. Det gav halvlegen igennem en lille håndfuld chancer. Første chance tilfaldt Christian Malik i det 8. minut, der helt fri ikke fik afsluttet ordentligt. Tobias Sloth stod tæt under mål på et hjørnespark, men skød lige over målet.

I stedet for at komme foran, kom Borup noget rystet bagud, da en uhyre stærkt spillende Mads Tougaard gik lidt forkert af en fremlægning, og den udnyttede Hersom/Bjerregravs angriber resolut til 0-1. Borup kom dog hurtigt oven på og kom til flere halve chancer ved Lasse Braad og Victor Lytzen. Halvlegens største chance kom i det 40. minut, da Peter Lund ved et frispark narrede Hersom/Bjerregrav muren, og spillede Mathias Kristiansen helt fri, desværre skød Mathias i sidenettet.

Hersom/Bjerregrav havde enkelte sporadiske chancer efter enkelte opspilsfejl, men de blev ikke rigtig farlige, og de førte jo fortsat 0-1 ved pausen.

I pausen måtte en migræne ramt Peter Lund desværre lade sig udskifte. Heldigvis havde Borup Søren Offersen på bænken, så han måtte i spil. Selvom det tog noget tid, inden han var varmet op og kom ind i kampen, blev han en vigtig Factor til sidst. Inden da havde Borup udlignet til 1-1 i det 54. minut, da Mathias Kristiansen scorede på en ripost, da Herson/Bjerregravs målmand halvklarede et frispark fra Lasse Braad.

Desværre hang spillet nu ikke så godt sammen længere, og det rutinerede Hersom/Bjerregrav mandskab begyndte at sidde på kampen og midtbanen. Kampen var ved at tippe over, men den centrale midtbane ved Mathias Kristiansen og Tobias Sloth fik med en kraftpræstation overtaget igen.

Selvom spillet ikke var for kønt i denne del af kampen, kom Borup til et par store chancer. Først sendte Kenni Elkjær i det 70. minut Søren Offersen af sted, men hans forsøg ramte desværre kun stolpen. I det 75. minut kom forløsningen, da Søren Offersen fik tilkæmpet sig en lang bold og spillede Christian Malik helt fri. Malik kunne i andet forsøg sende bolden i nettet.

Hersom/Bjerregrav prøvede at presse Borup for at siikre sig det ene points. Den største chance var et frispark lige uden for feltet lige inden tid. Hersom/Bjerregravspilleren misbrugte dog chancen skammeligt og hamrede bolden langt over mål. Det blev til en vigtig og fortjent sejr til Borup, der nu kravlede op midt i rækken med 9 points. Tilfredsstillende resultat efter, at man nu har spillet første runde og mødt alle holdene.

For Borup blev Lasse Braad (kaldet Borups Bendtner - dog med et noget større løbepotentiale) i sin comeback kamp valgt til dagens spiller. Ud over Lasse Braads præstation var der mange opløftende takter. De 5 unge viste det spil, som de har vist på U16 holdet. Peter Lund var en god spilstation i første halvleg. Kanterne kom godt med, især Victor Lytzen kom godt igennem. Christian Malik lykkes ikke med alle sine præstaioner, men blev matchvinder. Tobias Sloths spil på midtbanen var også bundsolid og gjorde, at savnet af Kim Hermansen ikke så mærkbart. Sidst men ikke mindst var debutanten Simon Andersens indsats på højreback positionen meget lovende, hvor han blandt andet kom godt med over kanten.

De øvrige på holdet gjorde det også fint. Bo Soelberg tog det han skulle i målet og gav ro. Midterforsvaret med Frederik Hvid og Mads Tougaard mindede nærmest om Pepe og Rasmos med Hvid som Pepe. Kenni Elkjær stod godt i vejen i forsvaret havde dog en del opspilsfejl. På det centrale leverede Mathias Kristiansen en ny stærk indsats og fik en scoring sag ind. Da Søren Offersen kom ind fra bænken gjorde han god fyldest og havde især gode oplæg. Endelig kom Steffen Frederiksen ind med en god løbevilje, da der var behov for det.

Der var desuden karakteren UG til træner Niels Klausen for at tage chancen med de unge og få dem til at spille mere frit.

Næste kamp er på søndag den 8. maj, kl. 1330 i Sønderup/Suldrup. Hjemmeholdet har bedt om at få kampen flyttet i sidste øjeblik, Det er Borup i bedste sportsånd gået med til.