Arkivfoto af kampens spiller Kim Hermansen

0-1 (0-0)

0-1

Nicklas Thorsager

49. min

Borup Idrætsforening Serie 4 herrer vandt lørdag en svære udekamp i ØK med 1-0 efter 0-0 ved pausen. Borup har traditionelt altid haft det svært mod ØK, og det viste sig i lørdagens kamp at holde stik.

Borup var ramt af en del afbud Blandt andet var anfører Frederik Hvid ikke med, og da træner Niels Klausen sad småsyg, var holdet svækket. Kim Hermansen trådte til i forsvaret, og da Mads Thougaard midt i første halvleg gik ud med en blodtud, blev Tobias Sloth også trukket ned i midterforsvaret. Dermed var Borups forsvar pludselig var helt nyt.

Det nye forsvar gjorde det faktisk godt med en enkelt undtagelse i anden halvleg. Det skal også nævnes her at Simon Andersen kom ind på den centrale midtbane, da Mads gik ud, og han viste i flere situationer, hvorfor han har været andenholdets bedste mand i efteråret.

Første halvleg bar præg af en hård fight, hvor de hårdt kæmpende ØK’ere gang på gang slog Borups opspil i stykker. Borups spil bar også præg af mange fejlafleveringer og forkerte beslutninger. Men langsomt kæmpede Borup sig ind i kampen og spillere som Nicklas Thorsager og Peter Lund kom lidt mere med.

Efter 35 minutter kombinerede de to sig igennem, hvorefter Nicklas Thorsager spillede en totalt fri Victor Lytzen, der dog brændte alene med målmanden.

Ud over et par halv farlige hjørnespark, hvor Peter Lund ramte direkte på den forreste stolpe, og Kim Hermansen headede i sidenettet på en anden, kom Borup ikke til flere chancer. ØK der imod var ikke i nærheden af en reel chance.

I anden halvleg lagde Borup spillet højere og mere pres på ØK. Efter 49 minutter fandt Peter Lund, Nicklas Thorsager på banens midte. Nicklas tog et par træk og sendte bolden over målmanden og op i hjørnet fra 35 meter afstand. Dermed føring på 0-1.

I det 60. minut kom ØK til deres største og nok eneste chance, da en angriber løb fra Borup forsvaret i venstre side. Heldigt for Borup skød han bolden i sidenettet.

Selv om spillet blev mere tjubang fodbold, så satte Borup sig på det meste og burde flere gange have afgjort kampen.  Blandt andet havde Christian Malik et par gode chancer, som burde have udmøntet sig i en scoring. En af dem var, da Victor Lytzen spillede Malik alene med målmanden, men chancen blev desværre brændt.

Niels Klausen kom ind de sidste 20 minutter, og han startede med at trække et gult kort på en ØK forsvarer, da han blev væltet på kanten af feltet. Overtalsspillet blev ikke udnyttet, så ØK sluttede med at trykke på med især en del lange indkast, men Borup forsvaret holdt stand og gav ingen chancer væk. I kampen sidste minut kom der en kæmpe contra chance til Victor Lytzen. Han blev væltet, da han var helt alene mod målet. Den forseelse så dommeren dog ikke, og tiden løb ud, men heldigvis havde Borup allerede sikret sig 3 uhyre vigtige points.

Nu skal Borup så i næste weekend ud i et absolutte topbrag hjemme mod Hersom/Bjerregrav, hvor en eventuel vinder har det ene ben i serie 3.

Borup har dog 2 chancer, da man i sidste runde har rækkens nummer 3 Foulum Trojka som modstander.

Allerede nu står det klart, at der rykker 2 hold op fra denne pulje. Da de 3 hold har så mange points. Dermed er der en mulighed for, at Borup kan nøjes med uafgjort i den ene kamp og fortsat kan rykke op.