Aalborg Freja - SUB09 2-1 (1-0)

1-0 (36 min)

2-0 (47 min)

2-1 Leah Sørensen (75 min)

Efter weekendens tur til Hjørring, hvor det blev til et nederlag som Caroline Wozniacki kunne have lidt til Serena Williams, så var der alligevel høj stemning på trods af, at vi var yderst sjældne gæster på miss Fortunas banehalvdel.

Gårsdagens modstander var lidt mere overkommelig i form af nyoprykkede Aalborg Freja som har været en tur nede og vende i jyllandsserien, men hurtigt er kommet retur.

Gennem hele første halvleg lagde de et højt og tungt pres på vores spillere. De fik stort held med at arbejde med genpresset og flere gange måtte vi forsøge at cleare bolden ud af kommunen. De havde en del gode chancer, men i midterforsvaret fik Emma Sørensen & Maria Svenningsen lukket stærkt ned. Efterhånden som halvlegen skred frem fik vi lidt bedre fat og begyndte at kunne sætte flere afleveringer sammen. De gav enkelte chancer som dog ej heller rigtig blev farlige.

Aalborg svingede i den grad taktstokken og derfor var det heller ikke ufortjent, at de efter en halv time plus det løse sparkede sig i front. En halvskidt bold røg ud til en af deres spillere som med et flot træk ala Xhara gik igennem forsvaret og smed den op i øverste hjørne.

Efter målet begyndte vi for alvor at vågne op og kæmpe 10-20 % mere i nærkampene. Det høje genpres fra dem gav huller på størrelse med Mount Everest bag deres midtbane. Vi kommer til et par gode muligheder, men mangler lige at få indstillet sigtekornet på F50 støvlerne.

I halvlegen bliver der serveret rød saftevand til stor glæde for spillerne. Samtidig vender et par målfarlige ben tilbage på banen iklædt en lyseblå trøje - hende kommer vi tilbage til.

Anden halvleg bliver desværre en kold dukkert i Limfjorden fra start. Et frispark går på overliggeren og på returen tager vi en ordentlig blunder og derfor er det let for deres spillere at sætte pandebrasken på og score til 2-0.

Der sker en forandring som halvlegen skrider frem. Aalborgs ben begynder at blive trætte. Deres enorme presspil skaber store omstillingsmuligheder og vi begynder at bide skeer foran deres mål. Med et lille kvarters tid igen så tager de målfarlige ben en solid dribletur efter et fantastisk forarbejde af Sara Poulsen og Ida Velling. Først 1, så to og til sidst 3 mand bliver plantet i kunstgræsset som statuer inden en kølig venstre sender den retur i kassen. Målet scoret af: Leah Sørensen. Efter at være flyttet til Aarhus og have været på en længere rejse i august, så har hun valgt at spille for os endnu en halvsæson. En markant forstærkning vi ser frem til at følge.

Vi presser på mod slutningen og har faktisk et par gode muligheder. Måske blev vi også snydt lidt for et straffe, men summa summarum, så ender kampen med sejr til Aalborg, som set med neutrale briller også er fortjent.

Vi fryder os over at se, at holdet nu to gange i træk har kæmpet forbilledligt og virkelig går ind i kampene med energi og lyst. De fighter utrolig hårdt og samtidig blomstrer folk på deres positioner og nye griber mulighederne de får. Utrolig glædeligt at se som trænere og tilskuere.

Dagens spiller: Emma "Kjær" Sørensen

Hun har godt nok ikke lige nogen tatoveringer ala Kjær - Simon Kjær, men hun vokser ekstremt meget i sit spil. Hun har udviklet sit hovedspil enormt efter sommerferien og vinder rigtig mange nærkampe på forudseenhed. Hun er blevet en klog forsvarsspiller og formår at udnytte sine styrker mere optimalt i kampene nu og det er en fryd at se hendes udvikling. En fremragende kamp af vores kære "Kjær".