Shelterplads på Kærby Bakke

De nye shelters sættes på plads på fundamentet med maskinkraft fra Tougård Kartofler

Kærby Bakke Shelterplads.

Fjordklyngens projekt ”Kærby Bakke Shelterplads” er snart ved at være på plads. I øjeblikket etableres fundament, de nye sheltere bugseres på plads og fuglekikkertårnet sættes på fundamentet.​

Ud over shelters og fuglekikkertårn laves der bålplads, muldtoilet og mountainbikespor i den lille skov på bakkeskrænten mellem Låstrup og Nr.Rind.

Fra bakken er der flot udsigt over Hjarbæk Fjord og Simested Å. Der er adgang til shelterpladsen fra den nyetablerede parkeringsplads ved trekanten på Kærbyvej og Østervej. Området er stillet til rådighed for projektet af Anne-Birgitte og Hans Kurt Tougård, der ejer bakken og markerne omkring den lille skov.

Projektet er én af de mange projekter, som fællesskabet mellem de 6 byer i Fjordklyngen har stået for. Formålet har bl.a. været at øge tilgængeligheden til naturen og at skabe overnatningsmuligheder for turister og besøgende i vores område.

Friluftsrådet, Lions Club og Fonden for Skals Sparekasse har sammen med Viborg Kommunes Klima- og Miljøudvalg støtte arrangementet, der til dels er udført med frivillig arbejdskraft. Tømrer og Snedkermester Jørgen Nielsen arbejder sammen med Nyvang Anlæg på at få fundamenter og trækonstruktioner på plads til den snarlige indvielse af området.

Med i projektet er information og infotavler om landskab og dyreliv i området ved Hjarbæk Fjord. Infotavlerne laves af Eva Kjeldsen, der er bosiddende i Nr.Rind tæt på den nye shelterplads.

 

   

Der etableres fundament med kampesten og det nye fuglekikkertårn sættes op.

  

Fotos af de nye shelters

Kort fra pladsen er der udsigt til de sirligt lige rækker af nye kartofler ved Tougård Kartofler, på hvis marker shelterpladsen er etableret. 

Annoncesponsor for dette opslag er: