Status på Fjordklyngens Cykelhold

Status på Fjordklyngens Cykelhold

Fjordklyngens Cykelhold har nu arrangeret fælles cykling fra Kulturcenter Værestedet 3 torsdage, og senest var der 27 cyklister med på turene. 3 cykelhold kører på racercykler og 3 hold kører på Mountainbikes. Alle ture starter kl. 1730, og alle med en ordentlig cykel kan være med. Har du lyst til at komme i gang med at cykle, så er det ved at være tiden at træde til. Jo længere hen på sæsonen vi kommer, jo sværere er det at følge med dem, der har været med fra starten.

Der udpeges hver torsdag en ny holdkaptajn på de 6 hold. Holdkaptajnen sørger for at vælge en rute til turen, og sørger for, at alle kommer med rundt på turen, eller aftaler, hvis nogen hopper fra undervejs. Specielt på racercyklerne er der store fordele ved at følges, men det kræver også lidt disciplin blandt cyklisterne, når der køres tæt på den forankørende.

Racercykelhold:

På racercykel træner Hold 1 for at komme i form til Hærvejsløbet, som er 270 kilometer langt. Det er derfor et krævende hold at følge. Der cykles om torsdagen og yderligere 2 gange om ugen på det hold, så det er ikke her man skal hoppe med, hvis ikke man kender sine egne begrænsninger. Holdet cykler med en gennemsnitshastighed på over 30 km/t på ture, der er over 40 km og distancen øges gradvist frem mod juni.

På hold 2 cykles der 25-27 km/t i gennemsnit over 30-40 km i øjeblikket, men også her øges distancen gradvist. Her er det lettere at følge med, men holdet kræver dog alligevel lidt øvelse, når områdets bakker udfordres.

Hold 3 er starthold, men dog for cyklister med gode cykler. Holdet har indtil nu kørt med gennemsnitshastighed på mellem 20 og 25 km/t. Det er her man kan hoppe med, hvis man vil prøve kræfter med racercykelløb. Holdet kørte sidst 35 kilometer, så det er med at komme med, hvis man ønsker at kunne følge holdet.

Mountainbikecykelhold.

Store Klinge er navnet på det mest ambitiøse MTB-hold. Her trædes der til i pedalerne, og det kræver lidt øvelse. Der cykles på grusveje, stier, i skoven og på områdets mountainbikeruter. Ikke mindst udfordres kondition og udholdenhed maksimalt på dette hold. Det er med andre ord ikke her, man skal starte sin karriere.

Lille Klinge er ligeledes for cyklister med mountainbikes. Holdet cykler ikke helt så hurtigt og langt som Store Klinge, men der skal alligevel hænges i for at følge med. Holdet cykler på grusveje, på stier i skoven og går ikke glip af en god bakke, som kan få pulsen og vejrtrækningen lidt i vejret. Holdet er for øvede mountainbikeryttere.

Handicapholdet cykler på Mountainbikes på grusveje og stier, men ikke på de svære singletracks. Det er her man starter sin mountainbike-karriere, hvis man har sådanne drømme.

Endelig er der ikke noget i vejen for, at andre cyklister støder til, og prøver kræfter med at dyrke motion på cykel. Cykling er ikke helt så hårdt som at løbe, men heller ikke så hård ved kroppens led og muskler. Altså forudsat at man kan holde sig på hjulene, og det har man jo selv stor indflydelse på.

Alle hold cykler obligatorisk med cykelhjelm. Hvis ikke man er vant til at cykle, vil de fleste opdage, at det gør ondt i rumpen at cykle. Med et par gode cykelbukser og lidt kilometer i benene, så går det dog hurtigt over. Lad der derfor ikke slå ud over, at det kan mærkes i starten. Cykler man et par gange om ugen, så trænes kroppen hurtigt til de nye bevægelser og påvirkninger.

Efter cykelturene mødes deltagerne i ”Kassen” ved Kulturcenter Værestedet. Dagens oplevelser evalueres, og eventuelle nyheder kan deles på tværs af de forskellige hold. Der kræves ikke medlemskab af nogen klub, men deltagerne opfordres til at melde sig som støttemedlemmer på Kulturcenter Værestedet. Det koster 200,- kroner for et helt år, så det burde være overkommeligt. Der er mulighed for at købe Værestedets øl og vand i ”Kassen” efter cykelturene.

Vel mødt til hyggelige og sunde timer på landevejene og på Kulturcenter Værestedet.

Herover foto af Fjordklyngens Cykelholds "kasse", hvorfra torsdagens cykelture udgår. Foto fra afslutning på vinterens succesfulde MTB-kurser. 

 

Foto fra cykelholdets tur gennem Nr.Rind på en god sommerdag.