7 spændende foredrag på Kulturcenter Værestedet

I efteråret 2017 slår Kulturcenter Værestedet et slag for udbredelse af viden om naturvidenskab og andre spændende almene emner. 7 tirsdage er der fri adgang til foredrag fra kl. 19-21. Der er mulighed for, at gæsterne kan købe sig en kop kaffe og et stykke kage, samt have lidt socialt samvær.

Kulturcenter Værestedet håber, at rigtig mange vil tage mod dette enestående tilbud om 7 gode foredrag og støtter op om initiativet. Der kræves ikke nogen forudsætninger for at deltage i de enkelte foredrag, og det er ikke en række, hvor man skal deltage i alle for at få noget ud af det. Det er dog en god idé at skærpe sin nysgerrighed, for der kommer helt sikkert noget spændende viden frem ved foredragene.

Første foredrag er i den naturvidenskabelige verdens navn, hvor der bl.a fortælles om partikkelacceleratorer og den viden, der ligger bag moderne kræftbehandling. For eksempel fortælles om den 27 km lange partikkelaccelerator, der i 1954 blev bygget i Cern i Schweiz og om den store patrikkelkanon, der er under opbygning ved Skejby Sygehus i Aarhus. Hvilken betydning har denne forskning for vores muligheder for at behandle kræft og mange andre emner, berøres i det første foredrag.

Se mere information om foredragene på dette link.

Foredragsrækken starter den 10. oktober. Derefter pause i efterårsferien, men så igen hver tirsdag.

Tirsdag den 10. oktober kl. 19-21                      Acceleratorer – i fysik og kræftterapi

Tirsdag den 24. oktober kl. 19-21                      Der puttes hvad, i vores mad?

Tirsdag den 31. oktober kl. 19-21                      Hvorfor mennesker erobrede kloden

Tirsdag den 7. november kl. 19-21                   Sære sanser

Tirsdag den 14. november kl. 19-21                 Inspiration fra naturen

Tirsdag den 21. november kl. 19-21                 Big Bang og det usynlige univers

Tirsdag den 28. november kl. 19-21                 Spejlbilleder og molekyler

Alle foredragene foregår via livestreaming direkte fra Aarhus Universitet, hvor vi altså er med på en kikker til de spændende foredrag.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen og støt op Kulturcenter Værestedets initiativ.