Referat serie 5 Eastside - Borup IF

Efter en blændende sæsonstart med 3-0 sejren over Tjele Vest Sport, blev det igen hverdag, da samme hold mødte et formstærkt Eastside på udebane i Houlkær tirsdag den 29. august. Holdet blev udsat for lidt af et bombardement og endte med et nederlag på 3-0. Ligesom sejren i første kamp sagtens kunne have været større, kunne nederlaget i tirsdagens kamp også sagtens have været større.

Eastside kom stærkt fra start og udsatte Borup for et stort pres gennem hele kampen. Borups defensiv havde travlt med at afværge angreb efter angreb. Samtidig lykkedes det ikke rigtigt at spille sig frem til reelle chancer i modsatte ende. I første halvleg var Borup desuden handicappet af en let modvind og en lavthængende sol i øjnene.

Efter 14 minutter var Eastside igennem og fik afsluttet på et flot langskud. Bolden endte i sidenettet, så her manglede Eastside den fornødne præcision. 2 minutter senere var det galt igen, men nu blev det til et skud over mål. Igen heldigt for Borup herrerne. I kampens 17. minut fik Eastside afsluttet efter et hjørnespark, men igen røg bolden over Borup målet. Derefter skulle vi hen til 28. minut, inden det igen brændte på i Borupenden. Eastside spillede sig flot igennem Borups forsvar. Afsluttede på opstanderen. Bolden røg ud i spil til en Eastside spiller, der stod fri foran mål. I den situation viste Kaare klasse i målet og reddede æren for Borup. 5 minutter senere havde Eastside et flot skud på overlæggeren. Igen røg bolden ud til en helt fri Eastsidespiller, der på mirakuløs vis evnede at skyde bolden mindst 1 meter over målet, mens Kaare kæmpede sig på benene efter at have kastet sig efter det første skud.

Efterhånden lignede det lidt af et skydetelt i Borups ende af banen. Sidst i halvlegen lykkedes det for Borups midtbane at spille sig frem til en halv chance. Henrik Bitsch var med smarte træk ved at spille sig igennem Eastsides forsvar. Han blev imidlertid væltet og holdt fast af modstanderens ben, indtil hjælpen nåede frem. Borup appelerede for frispark 3 meter uden for Eastsides felt, men dommerens fløjte forblev tavs.

Minuttet efter slap Borups dygtige defensiv og held op. Eastside havde det halve hold inde i Borups straffesparkfelt. Der opstod klumpspil og bolden endte foran en Eastside spiller, der kunne prikke bolden i nettet til en velfortjent føring på 1-0.

I anden halvleg kom Borup lidt mere med i spillet. Nu med sol og vind i ryggen. Det var dog ikke nok til at vende spil og chancer. I halvlegens 13. minut var Borup dog kommet så langt frem, at Jakob Kynde kunne afslutte på et flot langskud. Eastsides målmand var på sin plads, og afværgede udligningen. Kampen var i en periode mere lige. I halvlegens 21. minut havde Kaare et godt udspark, der flot blev forlænget af Martin Gundersen. Borup fik afsluttet, men uden det fornødne held, og chancen var brændt. I kampens 23. minut var Borup igen kommet så langt frem på banen, at holdet fik fremtvunget et hjørnespark. Magnus, der havde debut på holdet, fik hovedet på bolden, men bolden røg over målet. Minuttet efter var Borup igen i angreb. Denne gang var det Martin Gundersen, der var ved at spille sig fri lige foran Eastsidemålet. Godt hjulpet af et skub fra forsvarsspilleren, mistede Martin imidlertid balancen og måtte bide i græsset. Han appellerede for frispark, men igen var dommerens fløjte tavs.

28 minutter henne i halvlegen blev en duel takseret til frispark til Borup. Eastsidespilleren var tilsyneladende ikke enig. I frustration sparkede han til bolden lang tid efter dommeren havde fløjtet. Det blev så takseret til gult kort til Eastsidespilleren, hvilket var helt på sin plads, for det fratog Borup chancen for at lave et hurtigt frispark lige uden for Eastsides straffesparkfelt.

I kampens 30. minut var Eastside fremme i skoene. Borups forsvar blev sat af en i offsidefælde, hvor 2 eastside angribere var foran Borups forsvar. Det udnyttede Eastside ved at spille pingpon uden om en chanceløs Kaare i Borupmålet. Borup appelerede for offside, da begge Eastsidespillere klart var foran Borups forsvar, men dommeren var uenig og målet blev anerkendt. Ærgerligt mål på et tidspunkt, hvor Borup var kommet lidt bedre med i kampen og havde fået sig spillet frem til afslutninger.

I halvlegens 33. minut fik Borup så tilkent et frispark20 meter fra Eastsiddes mål. Henrik Bitsch bragede et flot skud i retning af Eastsides mål, men desværre forbi og lidt over målet. 2 minutter senere var Eastside igennem i Borups ende. Borups forsvar lod en Eastsidespiller være udækket i Eastsides venstre side. Han blev spillet fri, og lavede et flot indlæg, som blev helflugtet i nettet af en fri Eastsidespiller ved bagerste stolpe. Nu stod der pludselig 3-0 på et tidspunkt, hvor Borup lige var ved at komme med i spillet.

Det forspring var mere, end Borup kunne nå at indhente på 10 minutter, så spillet faldt lidt fra hinanden i begge ender af banen. I halvlegens 41. minut stillede Kenni sig i vejen for en fremadstormende Eastsidespiller, der hårdt stødte ind i Kenni i midtercirklen. Dommeren takserede det til et gult kort til Kenni, der måtte slutte kampen på udskiftningsbænken.

Slut på en meget hårdt spillet kamp, hvor dommerne lagde et meget højt niveau for, hvor aggressivt spillerne måtte gå til hinanden. Heldigvis en kamp uden de store skader, men hårdt spillet af en serie 5 kamp at være.

Kampens spiller blev Henrik Bitsch.

Serie 5 herrernes næste kamp er hjemme i Borup Søndag den 3.s eptember kl. 1500, hvor holdet tager imod Vejrumbro B, der i turneringen har 1 point mere end Borup.