Standerhejsning i Borup Idrætsforening

Der var fint fremmøde til træningsstart i Borup Idrætsforening, hvor 21 omklædte og 3 midlertidigt skadede spillere stod klar, da formand Lars Justesen bød velkommen til forårssæsonen 2017. Ud over de disse spillere havde Borup udlånt 3 af de unge spillere til indendørs Jyske Mesterskaber i U19 rækken i Hadsund. Grundstammen for Borups hold ser dermed fornuftig ud.

Traditionen tro startede årets første udendørs træning med standerhejsning. Normalt er det yngste og ældste mand, der sørger for at få flaget til tops. I dagens anledning var de yngste spillere tvillinger, så æren blev derfor udført af Magnus og Johan Nielsen i fællesskab.

Med flaget knejsende over de vintergrønne baner, løb spillerne kåde på banen, som køerne i forårsdans. Der blev spillet fodbold og trænet i en times tid, inden spillerne blev budt på Karins suppe i klubhuset.

Træner Niels Klausen fortalte om hans planer for forårets træning. Der er træning hver tirsdag og torsdag kl. 1900. Omklædte og klar på banen. Der er lavet turnusliste, så spillerne på skift sørger for bolde, overtrækstrøjer mv. Det hedder uddelegering af opgaver. Niels oplyste, at han forventer 14-16 spillere til træning hver gang. Spillerne må vise, at de vil fodbolden og sørger for at holde sig i god kondition.

Allerede om 14 dage spilles den første træningskampe på kunstgræs i Skive. Første modstander er ØK, der spillede i pulje med Borup i efterårssæsonen. Niels fremhævede netop efterårets kampe, hvor spillerne blev i bedre og bedre form, og derfor kunne vinde de lige kampe sidst i sæsonen. Ugen efter venter Nørremarken på kunstgræs i Viborg.

I weekenden den 11. til den 13. marts drager alle herrespillerne til Skjern for at holde træningslejr. Indtil videre er 34 spillere tilmeldt træningslejren. Skulle der være spillere, som endnu ikke har tilmeldt sig turen, så kan det lade sig gøre indtil den 15. februar.

I Borup Idrætsforening er trænerne blevet enige om, at de går på banen for at vinde hver en kamp. Det er i hvert fald målsætningen. En anden målsætning er, at der skal lægges stor vægt på sociale arrangementer. Der vil blive arrangeret fællesspisninger, spillerfester og spillerne planlægger at se Champions Leage kampe sammen.

Målsætningen for forårssæsonen er at overleve i serie 3. Hvis spillerne vil, kommer til træning og går på banen for at vinde hver gang, så burde det være et realistisk mål for den kommende forårssæson.

Hen over vinteren har Niels haft spillerne i gang med vinterløb. Målet var, at alle spillere, der ønsker at være i spil til førsteholdet, skulle løbe mindst 5 kilometer 12 gange inden træningsopstart. Løbene er gået over al forventning. Jan Sørensen var ude at løbe flest gange. Han fik hele 32 løbeture, Frank Tylstrup tog 24 ture, mens Steffen Frederiksen var på løbetur 23 gange. Niels overrakte gavekort til Jan, der donerede gavekortet til Frank, som overrakte gavekortet til Steffen. tillykke til Steffen og godt gået af spillerne, der har holdt konditionen ved lige hen over vinteren.

Andenholdets træner Martin Gundersen bød velkommen til serie 5 spillerne. Han oplyste, at han håber at kunne danne en grundstamme på 6-8 spillere på serie 5, som så suppleres op af oversiddere fra serie 3. Martin har planer om at ændre forsvarssystem og holdet er tilmeldt JBUs træningsturnering, hvor der spilles 4 kampe og måske arrangeres der et par stykker mere, når tiden kommer.

Målsætningen for serie 5 er at være med i toppen og meget gerne slutte som nummer 1 i puljen. Serie 5 skal være seriøst, men der skal også være mulighed for at have det sjovt sammen.

Frank Tylstrup er hentet til Borup som assistenttræner til forårssæsonen. Han kommer med mange års kompetence i henholdsvis serie 1 og serie 2. Han oplyste, at han påtager sig opgaven med at støtte de meget unge spillere, der forventes at spille på førsteholdet. Ud over det vil Frank være Niels Klausens højre hånd både på og uden for banen.

Frank oplyste, at han står til rådighed med gode råd, når der bliver brug for det, så spillerne skal bare komme til ham.

Således er Borup Idrætsforenings herrer kommet i gang med forårets træningsindsats. Vi glæder os alle til at komme på Låstrup Stadion igen til gode fodboldoplevelser.

Formand Lars Justesen tog mod forårets spillere. 

  

Standerhejsning for forårets spillere. 

Neils Klausen tog imod spillerne og fortalte om hans forventninger til forårssæsonen. 

Se flere billeder fra træningen på dette link. 

Annoncesponsor for dette opslag er: