Byfesten tirsdag aften med Engtramperløb og yoga

Tirsdag aften var der Engtramperløb og yoga på programmet på byfestens anden dag. Vejret var med byfesten, idet der i det halvskyede vejr både var solskin og tørvejr. Tilmed var det lunt og stille vejr. Godt vejr at løbe i.

Aftenen startede med børneløb kl. 1730. 16 børn og et par voksne tog turen rundt på de 2,5 kilometer. Efterhånden som børnene kom hjem til målstregen viste det sig dog, at flere af dem havde taget ekstra runder på turen, så det blev til mere end de 2,5 kilometer. Alle fik en medalje for vel gennemført løbetur.

Kl. 1830 startede Engtramperløbet med henholdsvis 6,3 kimometer og 10 kilometers ruter gennem den flotte natur omkring Låstrup. 12 løbere tog den lange tur, mens 40 gennemførte den korte rute. I alt 70 deltagere på turen var ifølge byfestudvalget en helt tilfredsstillende opbakning.

Vinderne i de forskellige grupper blev:

Piger under 12 år på 6,3 kilometer                       Karen Mary Hald Stisen i tiden 44:00 (10 år)

Drenge under 12 år på 6,3 kilometer                    Magne Lykkegaard Pedersen i tiden 40:29 (8 år)

Kvinder på 6,3 kilometer                                      Rikke Lykkegaard i tiden 26:32

Mænd på 6,3 kilometer                                        Anders Winther i tiden 22:54

Kvinder på 10 kilometer                                       Esther Hvass i tiden 59:51

Mænd på 10 kilometer                                         Sune Andersen i tiden 34:59

Efter turen var der en velfortjent sandwich, vand og frugt til deltageren.

Se resultatlisten på dette link. 

Aftenen fortsatte med gratis yoga for alle. Yogainstruktør Tove Frederiksen havde påtaget sig at give deltagerne en indføring i yogaens Verden. 30 friske deltager i alle aldre var mødt frem for at prøve de krævende øvelser.

Tove præsenterede øvelserne som Flow yoga, og det foregik under åben himmel.  Det viste sig hurtigt, at det er krævende at dyrke yoga, og det kræver dyb koncentration, at udøve de forskellige øvelser som Tove instruerede i.

Det blev til i alt 45 minutters yoga, hvor deltagerne med kontrolleret åndedrag eksperimenterede med stillinger i omvendt V, Halvmåne, Solhilsen, planke og frøstilling og meget mere.  Efter deltagernes udbrud at dømme var nogle stillinger mere behagelige end andre, og det afslørede samtidigt, at der var nogle af deltagerne, der godt kunne trænge til at konsultere Toves yogaundervisning for at få strukket de stive muskler og få styrket balance og smidigheden i kroppen.  Andre øvelser var mere afslappende, hvor deltagerne kunne nyde at ligge i græsset og se på den smukke junihimmel og samtidig føle velværen i kroppen. De 45 minutters yoga var en god afslutning på aftenens løbetur.

Derefter var der almindelig hygge i byfestteltet til teltet lukkede kl. 2130.

Byfesten i Låstrup byder onsdag på racercykelløb på 22, 44 eller 66 kilometer for de voksne. For børn er der ”Kids Olympiske Lege” med udfordringer for både store og små. Endelig er der kroketturnering for hele familien. Aftenens sjove indslag bliver at se den automatiske fantastiske pandekagemaskine i drift. Den kører fra kl. 1730 ved byfestteltet.

Tak til Købmand Lund i Skals for venlig sponsoreret frugt til løberne og til Sunset Boulevard for gavekort til vinderne. 

Se link til opslag om racercykelløb på dette link.

Se link til opslag om Kids Olympiske Lege på dette link.

Se alle billederne fra aftenen på dette link. 

Annoncesponsor for dette opslag er: