Teltrejsning til Byfesten i Låstrup 2017

Søndag den 18. juni kl. 0900 kaldes de frivillige i Låstrup til endnu en hjælpedag. Dagens arbejde er bl.a. rejsning af telt og lægning af gulv i teltet. I år bliver dagen lidt anderledes end normalt. Borup Idrætsforening har nemlig indkøbt nyt og større telt, og gulvbelægningen udskiftes til plasticgulv i stedet for det gamle tunge trægulv. Trægulvet blev som bekendt overtaget for nogle år siden, da Møldruphallen fik gulvet udskiftet.

Det betyder, at der skal tænkes nyt, og tingene skal gøres i en lidt anderledes rækkefølge end normalt. Plasticgulvet, der leveres i denne uge, er som udgangspunkt i plader af 50 x 50 centimeter. De første rækker skal samles med skruer, så her i det første år, vil gulvlægningen tage noget ekstra tid i forhold til tidligere. Til gengæld kræves ikke så mange kræfter, som hjælperne plejer at bruge.

Det nye telt er 12 meter bredt og 24 meter langt i forhold til det gamle telt, som var 8 meter bredt og 24 meter langt. Teltet rejses i moduler af 3 meter, så her er der heller ikke brug for så mange kræfter, som ved det gamle telt. Der er dog fortsat brug for mange hænder, da det forventes, at det tager mindst lige så lang tid at rejse teltet, som tidligere.

Ud over gulvlægning og teltrejsning skal der skaffes borde og stole. Stolene skal vaskes, inden opstilling, så her er også en opgave, som alle kan være med til at udføre.

Der skal laves scene, dansegulv, køkken og bar. Alt sammen skal retænkes, da det hele passede til det gamle telt. Desuden skal der fortsat laves belysning, brandslukningsudstyr, nødudgange, udendøre velkomstportal, guirlander og meget mere.

Med andre ord er der arbejdsopgaver til alle, der har et par timer eller mere til rådighed. Alle er velkomne til at give en hånd med, så vi kan blive klar til Byfesten i Låstrup til uge 26. I øvrigt under temaet ”Olympiade”.

Se omtale af tidligere års teltrejsning på dette link. 

Opstillingsvejledning 12 meter telt.

Opstilling af første gavl vejledning.

Video med vejledning til opstilling af telt. 

Byfestteltet ved prøveopstiling på Risgården den 27. maj 2017

Annoncesponsor for dette opslag: