Vellykket arbejdsdag i Borup Idrætsforening

Der var god opbakning til forårets arbejdsdag i Borup Idrætsforening. Arbejdsdagen, hvor Borup Stadion gøres klar til byfesten i uge 26, ligger altid grundlovsdag, som i år faldt sammen med 2. pinsedag.

30 frivillige hjælpere mødte op for at hjælpe med at gøre det fint og at gøre klar til det nye og større byfesttelt. De fleste mødte op til fælles morgenmad kl. 0800 i klubhuset og andre stødte til efterhånden som de fik øjne. Arbejdsdagen var i år lagt tidligt, idet nogle skulle videre til Fjordklyngens indvielse af Kærby Bakke Shelterplads, nogle skulle videre til friluftsgudstjeneste på Borup Hede og atter andre skulle videre til førsteholdets fodboldkamp mod Viborg Nørremarken i Viborg.

Vejret var med arrangørerne. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og temperaturen var perfekt til at arbejde. Arbejdsopgaverne blev fordelt og de frivillige tog fat på dagens dont. Dagens primære opgave var at gøre plads til idrætsforeningens nye større byfesttelt. Det gamle telt på 8 x 24 meter er nu erstattet af et 12 x 24 meter telt. Derfor skulle et læhegn slankes og en kølecontainer skulle rykkes lidt til siden.

Mange andre arbejdsopgaver var tilført listen over ting, som ønskedes udført af de frivillige. Efterhånden som formiddagen skred frem, blev sandkasse, gyngestativ og faldsandet omkring hoppepuden renset for ukrudt. Det samme gjaldt bedet foran klubhuset. Buske og hække blev klippet, græs og buske blev trimmet og træer beskåret.

Legestativ blev gennemgået for farlige søm og slitage, hvor vores gæster kunne risikere at komme til skade. Reb på gyngerne blev rykket, så slitage sker et andet sted. Der blev fuget vinduer og døre, lyskontakter blev skiftet ud med tænd/sluk censorer, så der forhåbentligt kan spares på elforbruget. Kontor, boldskur, fyrrum, containere og klubhus blev ryddet op til den store guldmedalje, herunder ryddet ud i det gamle spillertøj, da alle herreholdene her i foråret har skiftet spillesæt, og der er kommet striber på trøjerne.

Kommunens byggegrunde på Låstrupbakken blev brakpudset, så pladsen kan bruges til parkering under byfesten. Rigtig mange andre små opgaver blev løst undervejs, hvor der også var kræfter til lidt bogføring, oprydning i flaskedepot og meget andet. Ikke mindst blev der også tid til at hygge sig med fælles opgaver, og de børn, der var med fik tid til at spille lidt fodbold.

I klubhuset blev tilberedt fælles frokost, så de efterhånden sultne hjælpere kunne mætte maverne, inden de skulle videre til eftermiddagens arrangementer forskellige steder i sognet.

Klubhus, stadion og grønne områder fremstår nu fint og klar til Byfesten i Låstrup i uge 26.

Tak til de mange frivillige hjælpere, der år efter år tropper op for at hjælpe med at holde de fysiske faciliteter i orden til de mange aktiviteter, der foregår på Borup Stadion i Låstrup.

Se billeder fra arbejdsdagen på dette link. 

 

   

Annoncesponsor for dette opslag er: