Referat kvindeserien Vildbjerg SF - SUB09

Sub 09 damerne har haft en noget oprevet uge, da man midt på ugen skiftede træner skiftede træner. Dameudvalget besluttede at efterkomme træner Flemming Neesgaards ønske om at blive fritaget for sin trænergerning. I stedet trådte Flemming Lund til som træner med kort varsel, så den nye træner, spillerne og klubben skal lige have mulighed for at se hinanden i øjnene. Flemming har heldigvis været tæt på SUB09 holdet. Hans datter spiller på holdet og Flemming har fulgt holdet fra tilskuerpladserne i de seneste par sæsoner. Han starter dermed ikke helt fra bunden, når han skal sætte hold og planlægge træning, for han kender lidt til spillernes kvaliteter på forhånd.

Søndag spilede SUB09 damerne den første kamp med Flemming Lund på sidelinjen. Det var under svære odds for skader og afbud gjorde ikke betingelserne nemmejre for den ny træner. Tilmed var det en svær udekamp i Vildbjerg, hvor stærke navne som Sara Just Poulsen, Emma Sørensen og Charlotte Kjølhede savnes, og uheldene raslede ned over holdet i kampens start.

Først droppede den ellers stærke målmand Line Møller efter 5 minutter, og lige efter måtte forsvars krumtappen Maria Svennningsen udgå med en skade. Holdet måtte derfor ud i en et meget alternativ opstilling, og holdet havde undervejs hele 4 15 årig spillere på banen i skikkelse. Det var Mie Lyngsøe Lund, Julie Møller, Michelle Mogensen og Ditte Sjømann, der alle er rykket op i seniorrækken til denne sæsonen, hvor de gerne gradvist skulle få føling med holdet. Nu krævede spillersituationen, at de helt unge piger måtte tage ansvar i en svær kamp. Ikke de bedste betingelser, men pigerne gjorde det trods alt godt.

Ditte Sjømann startede for første gang inde, og endte i midterforsvaret sammen med Ena Jørgensen. Ditte gjorde en fremragende figur i øvrigt lige som de øvrige, og blev kåret som dagens spiller.

Men det var kampen igennem Vildbjerg, der stod på spillet.Line Møller i målet revancheret sig og havde flere gode redninger, og også hjælp fra Mie Lyngsøe Lund der reddede på målstregen. I kampens 35 minut gik det galt efter en forsvars fejl, og det udnyttede Vildbjerg prompte til en 2-0 scoring. Den eneste gang SUB damerne var farlige, var da Ida Gundersen pludselig var alene igennem, men hendes skud havde ikke den rette kvalitet. Så det blev ved 2-0 ved pausen.

I anden halvleg forsatte mønsteret i samme spor, dog havde SUB lidt bedre fat, og de gange Vildbjerg var farlige, kom det altid en fod på eller Line reddede Vildbjergs forsøg. Heldet varede dog ikke ved. I kampens 75. minut blev det til 3-0 på et fremragende hovedstød langt udefra. Det blev ganske fortjent ved de 3-0. Vildbjerg var ganske enkelt for stærke for de unge SUB09 piger.

Træner Flemming Lund udtalte efter kampen, Vi var ganske enkelt oppe mod et bedre hold. Men jeg syntes holdet under de betingelser med hele 4 stk. 15 årig på banen gav vi alligevel flot modstand mod det stærke Vildbjerg mandskab. Alle gjorde hvad de kunne, og så kan man jo ikke forlange mere. Flemming Lund gav udtryk for, at han var oprigtigt imponeret over de unge spilleres præstation i kampen. Flemming Lund oplyste endvidere, at der nu skal bygges op på det offensive spil, for han syntes, at det gik udmærket i det defensive med Ena Jørgensen i sweeper-rollen. Træneren er dog noget bekymret for skadessituationen.

Næste kamp er på onsdag hjemme på Borup stadion i Låstrup mod Aalborg Freja. En kamp som meget gerne skulle give points.

Annoncesponsor for dette opslag er: