God opbakning til Fjordklyngens Cykelklubs MTBO løb.

Kulturcenter Værestedet var lørdag kulissen bag et MTBO løb over 35 kilometer.

Lørdag den 3. februar var der ekstra aktivitet på grusveje og stier i Fjordklyngens område. 78 friske mountainbikere mødte op til dagens afdeling af Vintercup Midtjylland for at samle point til den samlede stilling i vintercuppen. Vejret fra friskt, måske lige til den kolde side. Termometeret viste minus 3 grader og lidt sne dryssede i ny og næ. Heldigvis var vinden ikke så stærk, men den bed alligevel i kinderne, når der var modvind.

Cykelløbet var ét af 5 vinterløb arrangeret af de 4 cykelklubber bag Vintercup Midtjylland, som turneringen hedder. Dagens arrangørklub var Fjordklyngens Cykelklub og de øvrige cykelklubber i samarbejdet er Løgstrup Cykelklub, Viborg Orienteringsklub og Skive Cykelklub.

Dagens løb udgik fra Kulturcenter Værestedet i Låstrup, hvor cykelklubben også til daglig har hjemme. Frivillige i cykelklubben havde forberedt sig og var spændte til det yderste, da det er første gang, at klubben skal stå for et arrangement efter den stiftende generalforsamling for blot 14 dage siden. Kun få af de lokale har cyklet med i vintercuppen, så ingen kunne på forhånd vide, hvor mange der kom til løbet. Det var derfor helt overvældende, at 78 cyklister havde taget udfordringen op. Her iblandt 12 lokale fra Fjordklyngen.

15 poster blev placeret rundt omkring i Fjordklyngen på særligt udvalgte steder. Posterne blev placeret efter flere kriterier. Dels må det gerne være udfordrende at komme frem til posterne og dels må det gerne udfordre deltagernes orienteringssans at finde posterne. Arrangørerne havde samtidig prioriteret at få præsenteret forskellige dele af det naturskønne område for gæsterne udefra. Dele af posterne blev derfor placeret på eller i nærheden af Fjordklyngens MTB Spor langs Hjarbæk Fjord og Lovns Bredning og andre på særligt naturskønne steder.

Ved hver post skulle deltagerne svare på et spørgsmål indenfor én af kategorierne sport, nyheder og almen viden. Deltagerne fik point for at finde posterne og for at svare rigtigt på spørgsmålene. Løbet køres i hold af 2 personer og hvert hold har 1½ time til at samle så mange poster, som de kunne nå indenfor tiden. Kommer et hold for sent tilbage til målet, bliver der trukket ét point for hvert minut, deltagerne kom for sent i mål. Derfor var det også vigtigt at få prioriteret indsamling af posterne, så flest mulig antal poster kunne besøges inden for tidsgrænsen.

Da alle deltagere var kommet i mål, kunne det konstateres at kun 5 af de 43 deltagende hold havde nået at samle alle 15 poster, og ikke alle havde nået det inden for tidsgrænsen. Derfor blev der også høstet lidt dyrt indsamlede point for nogle af holdene. Dagens afdeling af vintercuppen blev vundet af Jan Møller og Rene Hansen fra Jægerkorpsets Idrætsforening i Aalborg. De havde indsamlet 91 af 100 mulige point, hvilket må siges at være flot klaret. Bedst blandt de lokale hold var Hans Kurt Tougård og Tina Dahl, der med 82 point kom ind på en imponerende tredjeplads. 

Tilbage på Kulturcenter Værestedet i Låstrup, havde frivillige hjælpere tilberedt kartoffelsuppe med tilbehør og hjemmebagt rugbrød. Tilbehøret var kødløst ”sund bacon”. Desuden var der bagt kage og brygget kaffe, så der var lidt at varme sig på, mens de sidste deltagere kom i mål.

Dagens rutevalg og dagens spørgsmål blev ivrigt diskuteret ved bordene. Hvem der havde valgt den bedste rute til indsamling af de 15 poster er nok smag og behag, men i hvert fald var det kun dagens vindere, der klarede det inden for tidsgrænsen, så de har nok valgt den for dem bedste rute.

Formanden for Fjordklyngens Cykelklub, Johan Pape takkede for god opbakning til den nye cykelklubs arrangement og ønskede deltagerne en god tur hjem oven på en helt igennem sund dag i Fjordklyngen. Deltagerne gav udtryk for generel tilfredshed og takkede for en flot vintertur i skønne omgivelser.

Se flere af Jacob Thorup Kjærgaards flotte billeder på dette link. 

Læs også Viborg Folkeblads reportage fra arrangementet på dette link.

En post ved Kærby Bakke besøges af flere hold. 

Igen kø ved posten på Kærby Bakke.

Der var kø ved startblokken ved Kulturcenter Værestedet.