Lotterispilmøde i Borup klubhus

Formanden for lotterispiludvalget satte sig for bordenden, mens de mange frivillige hjælpere fik gennemgået regnskab og tanker om lotterispillet. 

Trådt i idrætsforeningens tjeneste

Torsdag aften havde lotterispiludvalget i Borup Idrætsforening inviteret de 20 frivillige lotterispilhjælpere på mad i idrætsforeningens klubhus på Låstrupbakken. De 20 frivillige hjælpere er normalt delt op i 4 hold og mødes hver fjerde fredag i Låstrup Forsamlingshus for at arrangere lotterispil for de 60-100 spillere, der hver fredag mødes i forsamlingshuset. Her bruger hjælperne 4-5 timer på at sælge plader, grønlænderspil, Låstrupchancen, lave kaffe, trække og råbe bankotal op, dele gevinster ud og rydde op.

Regnskabet for 2017 er gjort op, og så er det tid til evaluering det forgangne år og komme med nye idéer til det kommende. Per Sloth gennemgik regnskabet for hjælperne og forklarede tallene i detaljer. Hvorfor var der forskel på resultatet i 2016 og i 2017. Kunne nogle regninger og indtægter være smuttet over bogføringsdatoen, kan der spares penge ved at omlægge spil eller andre udgifter, Hvordan lokkes flere lokale lotterispiller med i forsamlingshuset. Skal der lægges vægt på få store eller mange mindre gevinster i det kommende år. Alle hjælpere havde mulighed for at komme med deres idéer og lotterispiludvalget lyttede interesseret til hjælpernes tanker.

Alle har mulighed for at gøre deres indflydelse gældende, og for hjælperne er det lidt ligesom en ekstra fredagsfamilie, hvor man på de enkelte hold kærer sig om hinandens ve og vel. Når man spørger, hvor længe der har været holdt lotterispil i Låstrup Forsamlingshus, så står det hen i det uvisse. Selv de ældste hjælpere synes, at der altid har været lotterispil. Mindst 50 år eller man skulle måske bare sige i mindst mands minde. I hvert fald har der været afholdt et utal af spil og fantastisk mange gevinster er langet over bordet fredag aften.

Faktisk har lotterispillet ikke altid været fredag aften. Op til starten af 90’erne blev onsdag aften prøvet af, men det var ikke nogen god idé og lotterispillet i Låstrup flyttede tilbage til fredag aften igen. Der holdes lotterispil året rundt. Kun hvis forsamlingshusets egne medlemmer fylder rundt eller har guldbryllup om fredagen, gør forsamlingshuset krav på at leje huset ud til medlemmerne, og det sker meget sjældent. Man kan regne med lotterispillet siger udvalget, der ud over formanden Per Sloth, består af Niels Gundersen, Ketty Bay og Dorthe Bay. Udvalget er selvfølgelig også selv hjælpere og forestår desuden hjemmebag, produktion af klejner og andre godbidder til udvalgte spilleaftener.

Lotterispiludvalget fik gode idéer med hjem. Disse tanker og idéer kan nu forfines, inden det vurderes, om de kan bruges til lotterispil i forsamlingshuset. Det kan man kun finde ud af ved at tage i Låstrup Forsamlingshus fredag aften. Der spilles hver fredag fra kl. 1900. Det er dog en god idé at kommer i god tid, hvis nogen skulle have fået lyst til at prøve spændingen, glædesrusen, ærgrelsen men ikke mindst hyggen i forsamlingshuset. Nye spillere kan med fordel gøre de frivillige hjælpere opmærksomme på, at de er nye på området, så guider hjælperne gerne nye spillere til at få en god oplevelse.

Overskuddet fra de mange spil går til Borup Idrætsforenings arbejde med at skaffe gode faciliteter til små og store fodboldspillere og gæster på Låstrup Stadion på Låstrupbakken. Skulle man kommer hjem uden gevinst, så har man da i det mindste støttet et godt formål.  

Vel mødt til hyggelige fredage i Låstrup Forsamlingshus.

  

Annoncesponsor for dette opslag er: