SUB88 trøje i Ghana i Afrika

”What The Fuck” tænkte Søren fra Viborg, da han i det nordlige Ghana stødte på en flok unge afrikanske drenge. Én af dem var iført en SUB88 fodboldtrøje med Lynderupgaard som sponsor. Så bliver Verden lige pludselig lille, når man støder på lokale fodboldtrøjer fra én af sine barndoms modstanderklubber.

Hvordan kan en SUB88 trøje så være landet i Ghana midt i Afrika. Det ville Søren gerne have svar på, så han skrev til kammeraten Kim Skovgaard Jensen og spurgte, om det måske var én afrikansk dreng, som SUB88 havde haft i prøvetræning. Det var det dog ikke.

Forklaringen skal findes et helt andet sted. I sommeren 2016 drog Ida Marie Nielsen med DGI på International Idrætsleder uddannelse i den nordlige del af Ghana. En del af projektet dengang var at samle tøj og andre effekter, som kunne medbringes og bruges som gave til de idrætsforeninger, som DGI samarbejdede med dengang.

DGIs projekt gik ud på at uddanne unge danske idrætsudøvere i at instruere børn og unge på tværs af landegrænser, sprog, alder, forudsætninger. Først gennem 4 weekenders kursus og dernæst på et 3 ugers tokt til Ghana, hvor lokale landsbyer blev besøgt. Bl.a. med formålet at lave idrætsevents for børn og unge i de små Ghanesiske landsbyer.

Ida spurgte dengang SUB88, LRV Skals, Skals FF og Borup IF, om de evt. havde brugt tøj i overskud, som skulle kasseres, og som de ville donere til børn og unge i Afrika. De 4 klubber var dengang meget rundhåndede. Alle gennemgik lagre og depoter og frem væltede det med brugt tøj, som fortsat kunne bruges, men da andre sponsorer var kommet til med nyt tøj, var tøjet i overskud. Ida og hendes kammerater fra kurset drog af sted med masser af lokalt tøj fra de forskellige klubber i Fjordklyngen.

Forevist fotoet, blev Ida glad. Hun synes, at det er dejligt at se, at tøjet er taget godt imod i den fattige del af Afrika, som hun besøgte for 2 år siden. Det må også være dejligt for de frivillige i idrætsforeningerne, at se, at deres arbejde med at sortere tøjet for næsten 3 år siden har båret frugt. Ida fortæller, at hun medbragte 7 hele spillersæt og et helt net med bolde, da hun drog til Afrika.

Lad dette være inspiration for andre unge, som kunne tænke sig at tage med DGI til Afrika. Det nytter altså at gøre en indsats og der er masser af velvilje, når man spørger om hjælp.

Idrætstøj indsamlet af Ida Marie Nielsen og de øvrige deltagere i 2016. Selv taskerne er foræret til projektet af de gavmilide idrætsforeninger. 

Se evt omtale og fotos fra turen til afrika på Facebook på dette link.