Mountainbike Orienteringsløb på lørdag

 Her ses Fjordklyngens deltagere Stephan Jensen og Morten Nielsen under Vintercup Midtjyllands afdeling i Skive i november måned. 

Lørdag den 3. februar holder Fjordklyngen Cykelklub en afdeling af Vintercup Midtjylland MTBO løb. 4 cykelklubber er gået sammen om vinterens mountinbike orienteringsløb og klubberne holder på skift et arrangement. På lørdag er turen kommet til Fjordklyngen.

Cykelklubben er nu en realitet efter den stiftende generalforsamling midt i januar måned og allerede lørdag den 3. februar er klubben vært for mountainbike orienteringsløbet, der er vinterens 4. cykelløb. De øvrige løb har været i Løvel, Skive og Løgstrup og i marts måned kommer turen til Bjerringbro.

Til løbet i februar er der start fra Kulturcenter Værestedet i Låstrup, hvor klubbens klubhus også er placeret. Der er indskrivning til løbet fra kl. 1200 og fælles orientering om dagens løb kl. 1245. Første start er kl. 1300.

Orienteringsløb på mountainbike henvender sig til et bredt publikum, så alle på robuste cykler kan prøve kræfter med denne sportsgren, hvor orienteringssans, almen viden og kondition kombineres i én cykeltur på 1½ time. Inden løbet orienteres om de få regler, der skal overholdes, så også nybegyndere kan være med.

Grundlæggende er der sat 15 poster ud i området. Opgaven går ud på at køre ud til så mange poster som muligt på 1½ time og svare på et spørgsmål på posten. Derefter videre til næste post. Deltagerne følges som udgangspunkt ad 2 og 2, men enkelte deltager på egen hånd. Ved hvert spørgsmål er der 3 svarmuligheder, så deltagerne har mulighed for at gætte sig til det rigtige resultat, hvis ikke de kender svaret på forhånd.

Deltagerne kan vælge at besøge posterne i vilkårlig rækkefølge, så er en post svær at finde, kan deltagerne køre efter en anden. Kun de færreste kan nå at samle alle posterne inden for tidsgrænsen, så en stor del af løbet går ud på at prioritere, hvilke poster man skal køre efter, så man kan komme hjem til tiden. Det giver nemlig fradrag i pointhøsten, hvis man kommer for sent hjem. Orienteringskortet kan medbringes i hånden eller man kan leje en kortholder til at sætte på styret af cyklen. Det koster 20 kroner at leje en kortholder.

Efter løbet er der arrangeret fælles spisning for deltagerne lavet af klubbens frivillige hjælpere. Det koster 70 kroner pr. person at deltage. I prisen er inkluderet spisning, kaffe og kage. Hertil kan købes drikkevarer.

Fjordklyngens Cykelklub håber, at rigtig mange af områdets mange mountainbikere har mod på at prøve kræfter med MTBO Vintercup Midtjylland. Der kræves ikke tilmelding, så trop op på Kulturcenter Værestedet i god tid, hvis du er nybegynder. Hvor kan man ellers for 70 kroner invitere fruen eller husbonden ud til spisning og samtidig få sig en rask naturskøn cykeltur, god motion og en mental udfordring til samme pris.

Vel mødt til en aktiv lørdag i Fjordklyngen. Vi garanterer godt vejr og en naturoplevelse ud over det sædvanlige. 

Herover ses et eksempel på, hvordan et MTBO orienteringskort kan se ud. Posterne er altid lette at finde og en beskrivelse på kortet fortæller, hvad man skal lede efter.