Fodboldskolen i Borup IF er nu godt i gang

Her bydes de 92 børn og unge velkommen af de lokale trænere. 

92 børn og unge fra 8 år og opefter giver i denne uge ekstra liv på Borup Stadion i Låstrup, hvor de deltager i DBU Fodboldskolen.

Det er anden gang Borup Idrætsforening får mulighed for at afvikle DBUs fodboldskole. Da klubben i 2015 fik yderligere en fodboldbane til rådighed, blev faciliteterne i klubben store nok til, at klubben kan tilbyde fodboldskole i denne størrelse. Klubben holdt sin første fodboldskole i 2016. 

DBU kører et fast koncept med fodboldskole i landets klubber. Dermed sikres, at deltagerne tilbydes nogenlunde samme niveau fodboldmæssigt. DBU stiller drejebog, fodboldtøj, bolde mv. til rådighed for deltagere og trænere. Den lokale klub tilbyder deres unge medlemmer og ledere muligheden for at få opgraderet deres evner til at afvikle et event af en anseelig størrelse. 

Ud over de faste tilbud, som ligger i DBUs koncept, har Borup Idrætsforening valgt at tilbyde morgenpasning til de morgenfriske børn med forældre, der ikke har mulighed for at aflevere børn kl. 9, hvor aktiviteterne starter. Ca. 10 børn kommer derfor tidligt i klubhuset, hvor frivillige tager imod og holder opsyn med deltagerne, indtil aktiviteterne starter. 

Desuden laver Karin og andre frivillige mad til frokost for dem, som har tilmeldt sig frokostordningen. Tirsdagens frokost bød f.eks. på lasagnette med salat og flutes til 25 kroner pr. deltager. Onsdag tilbydes pastasalat med kylling og så fremdeles. 

Torsdag bliver der mulighed for overnatning i byfestteltet for de ældste deltagere, hvis der kommer tilmeldinger nok til dette. Byfestteltet blev stående efter Låstrups byfest i sidste uge, så deltagerne kan komme i skygge og spise deres mad under ordentlige forhold. 

Trænere og ledere melder om en varm fodboldskole, hvor der bliver spillet bold og lavet øvelser til den store guldmedalje. Der indlægges vandpauser og Borup Idrætsforening sponserer saftevand i håbet om, at det kan få deltagerne til at drikke nok væske. Desuden har der været spontane vandkampe, men har har man så konstateret, at ikke alle er lige glade for at blive våde, når man ikke er forberedte på det. 

Den Jyske Sparekasse har sponseret frugt til alle deltagerne i fodboldskolen, så der er frugt til deltagerne i alle ugens dage, så tak til Sparekassen for velvilligt hjælp til en sund fodboldskole i Borup IF regi. 

Se Poul Johannessens billeder fra de 2 første dage på dette link. 

Annoncesponsor for dette opslag er: