Byfesten i Låstrup kulmination med festmiddag.

 

Der var kø ved indgangen til byfestteltet, men det var også en fest, der var værd at vente på.

Henriette Mikkelsen bød velkommen til festaftenen på vegne af festudvalget, der ses i baggrunden. 

 

DJ Per Stisen stod for musik hele aftenen. 

Byfesten i Låstrup kulminerede lørdag aften med stor festmiddag for 120 spisende gæster i det nye byfesttelt. Efter musikken stødte flere til, så det forventes, at der har været 150 gæster i teltet.

Slagter Hald leverede helstegt pattegris med tilhørende salatbar, flødekartofler og bagte kartofler. Hertil spillede DJ Per Stisen musak under maden og efter spisningen spillede han op til dans.

Henriette Mikkelsen bød velkommen til festen. Hun startede med at takke de mange frivillige i de respektive udvalg, der har arbejdet hårdt ugen igennem for at gøre en byfest af den størrelse, som præsenteres i Låstrup mulig. 

Hun præsenterede de tilstedeværende medlemmer af udsmykningsudvalget og takkede dem for den utroligt flotte udsmykning af festpladsen og byfestteltet. Temaet er jo Hollywood, og ingen kunne være i tvivl om, at der var lagt en fantastisk energi i at få byfestteltet til at ligne en festhal, som kunne bruges til oscaruddeling. Udsmykningsudvalgets store arbejde blev takseret til at vinde aftenens første Oscar. 

Udsmykningsudvalget tæller flere end disse personer, men de var ikke med under lørdagens fest. På fotoet ses fra venstre: Pernille Mikkelsen, Allan Urban, Britta Vad, Sara Ambrosius, Thomas Ambrosius, Majbritt Møller og Søren Møller. Udsmykningsudvalget fik en Oscar for bedste udsmykning.

Henriette takkede byfestudvalget for god sparing og godt samarbejde. Byfestudvalget 2018 består af Henriette Mikkelsen, Gitte Elkjær Jensen, Annike Pedersen, Paw Brøns og Joachim Hvid. Der var kæmpe applaus fra publikum til byfestudvalgt og festens afvikling. 

Under en Hollywoodfest skal der selvfølgelig også uddeles Oscars, så byfestudvalget havde fundet vindere i 4 forskellige kategorier, der var Bedste fotograf, bedste udklædning, bedste udsmykning og endelig bedste manuskript. 

Kurt Elkjær fik en Oscar i kategorien Bedste Fotograf. 

Morten Nielsen fik en Oscar for bedste manuskript.

Suicide Squad vandt i kategorien for bedste udklædning. Gruppen består af Michelle Trinderup Pedersen, Simone Trinderup Pedersen, Kathrine Bach Møller, Sofie Nikranz, Kasper Christoffersen og Line Bach Møller. 

Se fotos fra en glad aften i Låstrup på dette link. 

Byfesten har i 2018 varet i 5 dage plus tyvstart med Sct. Hans Bål lørdag i sidste uge. Det har krævet rigtig mange frivillige kræfter, at få afviklet alle de mange arrangementer, men rigtig mange har budt ind med hjælp, og flere er trådt til hen ad vejen. Ugens arrangementer har generelt været præget af god tilslutning.

Tirsdag var 70 gæster til koncert i Låstrup Kirke, hvor Kulturrødderne gav koncert. Efter koncerten var der kaffe og kage lavet af U13 og U14 spillernes forældre gået sammen om at lave et kaffebord i byfestteltet efter koncerten. Herfra gik overskuddet til fodboldbørnenes fodboldtur til Italien i efterårsferien 2018. Samme aften var der fodboldlandskamp på storskærm i byfestteltet. Her var der mødt 70 personer op til arrangementet. 

Se det fulde referat fra tirsdagens arrangement på dette link. 

Onsdag var der Fjordklyngens MTB-Engtramerløb, hvor 30 cyklister på mountainbike tog en eller flere runder på en udfordrende cykeltur i Låstrups nærmeste opland. Onsdag aften var der byg selv burger på menuen. På festpladsen var der børneaktiviteter med sjove opgaver for børn i alle aldre. 

Se det fulde referat fra tirsdagens arrangement på dette link. 

 

Torsdag var der bilorinteringsløb rundt i vores lokalområde. Orenteringsevnen blev testet sammen med 10 poster, hvor deltagerne blev testet på styrke, viden, hukommelse, koordination og meget mere. 31 biler deltog, hvilket er rekord for byfesten i Låstrup. Samme aften var der grillfest i teltet, hvor Lars Vetter og Niels Klausen vendte steaks og pølser på grillen.

Se det fulde referat fra torsdagens arrangement på dette link. 

Fredag var der Kæmpe Bankospil i Låstrup Forsamlingshus med gaver for mere end 25.000 kroner. Det kunne trække folk af husene, og lotterispiludvalget kunne melde om fyldte pladser i forsamlingshuset. Samtidig var der U70 oldboys fodbold på Borup Stadion, hvor 5 hold havde sat hinanden stævne. 4 lokale havde derudover sat hinanden stævne i et 7áSide turnering på opvisningsbanen.  Endelig sluttede dagen af med rafleturnering til ud på de lyse timer. Eftermiddagen bød på NERF turnering på vores nye multibane. Alle deltagere fra fodboldturneringen blev budt på biksemad med spejleæg fra Engtramperkroen. 

Se det fulde referat fra fredagens arrangement på dette link. 

Lørdag dag startede med Den Jyske Sparekasses fælles morgenbord i teltet. Der er ikke tal på de fremmødte. Her kom det nye større telt til sin ret, for alle siddepladser var fyldt, mens der blev hygget med morgenbordet. Dagen fortsatte med Optog og Farmerturnering, hvor 6 lokalområder havde samlet et hold, klædt deltagerne ud, og lavet flotte vogne til optoget. Heller ikke her er der tal på antallet af deltagere, men der var god opbakning til arrangementet både på deltagersiden og på sidelinjen. Der blev dystet i Fodbold, kaproning og en hemmelig olympisk disciplin

 

Klokken 1400 var der opvisningskamp mellem Tostrup/Møldrup IF herre hold fra serie 2 o g Borup IF's hold fra serie 3. Den kamp endte uafgjort efter den ordinære tid. Derefter var der strafesparkkonkurrence, hvor Borup scorede 4 mål, mens Møldrup scorede 3 mål. 

Teltet lukkede kl. 1630 for at blive klargjort til ovennævnte festaften.

Byfestudvalget og bestyrelsen har svært ved at få armene ned, oven på den ene succes efter den anden i ugens løb. Igen er der gået en rød tråd gennem arrangementerne. Den røde tråd i byfesten har været Hollywood krydret med sjove og hyggelige indslag.

Der er ikke overblik over økonomien i byfesten på nuværende tidspunkt, men der forventes en god håndsrækning til kassen, som bruges på at stille gode faciliteter til rådighed for byens borgere og idrætsforeningens medlemmer.

Det vigtigste i byfesten er det sociale regnskab, hvor vi med sikkerhed kan sige, at der på bundlinjen står et kæmpe plus.

Byfestteltet tages ned fredag kl. 1600, så byens frivillige må gerne sætte kryds i kalenderen. 

Se referat fra lørdagens arrangementer på dette link. 

Annoncesponsor for dette opslag: