Byfesten i Låstrup torsdag aften

Ved byfesten i Låstrup var der traditionen tro tale om en rigtig klassiker torsdag aften. Her afvikledes årets bilorienteringsløb igen med nye rekorder. I år deltog hele 31 biler, hvilket er rekord for tredje år i træk.

Familierne i de 31 biler blev sendt ud på en rute til 10 poster i det flotte landskab i Fjordklyngens område. Det vil sige besøg i vores nærmeste nabobyer. Af de 10 poster var 5 såkaldte levende poster og 5 døde poster. Her blev deltageren udfordret på viden, hurtighed, koordination, følesans, almen viden og andre sanser. Blandt andet skulle holdene vise, at de kunne pakke en kuffert med tøj ud, iklæde én af deltagerne tøjet, foretage et løb, afklæde deltageren igen og pakke kufferten på tid. Ved en anden post skulle deltagerne skønne hvor meget sand, der skulle i en pose for at det gav 500 gram. Ved én af posterne skulle der samles genstande op af en person, der var handicappet med skøre briller. Holdene skulle tage en selfie af holdet, hvori indgik holdets nummer. Det kom der mange gode og sjove billeder ud af.

Se billederne på dette link.

Hold nummer 7 fik 3 point for dette foto af Laura, der er stærk mand. Hold 7 blev dermed vinder af selfiekonkurrencen. 

Efter løbet blev årets vindere udråbt. Arrangørerne plejer at uddele en trøstepræmie til den bil, der bliver nummer sjok. I år var hold 9 med Thomas Mikkelsen det hold, der måtte indkassere præmien for sidstepladsen. Holdet indkasserede 17,5 point.

Førstepladsen gik til hold nummer 25 med 66,5 point. Holdet bestod af Nicklas, Frederik, Jannick, Patrick, Andreas og Christopher. Flot klaret af drengene.

Årets andenplads gik til hold nummer 29 med 56,5 point. Holdet var Hans Kurt, Anne-Birgitte, Bjarne, Susanne og Sabrine.

Årets bilorienteringsbingo var delt op i børneplader og voksenplader. 2 hold vandt på børnepladerne. Det var Søren Jensen og Jesper Svendsens hold. Puljen til voksenholdene blev delt mellem holdene 26, 30, 27, 13, 12, 1, 29, 4 og 7. Der blev 40 kroner pr. vunden plade til de heldige vindere.

I byfestteltet var der i år lavet musik i teltet ved musiker Niels Sørensen. Teltet var fyldt, og der blev hygget til den store guldmedalje i det gode byfestvejr. Gæsterne var yderst tilfredse med det musiske indslag, mens der blev ventet på udregning af resultatet på bilorienteringsløbet.

Selvfølgelig kunne gæsterne også få stillet deres slult. Niels Klausen og Lars Wetter stod klar ved grillen og Engtramperkroen serverede salat, kartofler og flutes til steaks og pølser. I alt blev der langet over 200 meny’er over bordet, så der var gang i grillerne.

Byfestudvalget var yderst tilfredse med endnu en god byfestaften ved byfesten i Låstrup.

Næste arrangement er byfestens fredag aften, hvor der spille 7 á side fodboldturnering for tilmeldte hold.

Om eftermiddagen er der NERF turnering med tilmeldte hold. Mød op fra kl. 1600, hvor de aktive hold i NERF turneringen afgør, hvem der bliver vinder af denne. 

Desuden er der U70 fodboldturnering mellem 5 udvalgte klubber i Viborg og omegn på programmet.

Der er mulighed for at komme til kæmpe Sponsor Gave Lotterispil i Låstrup Forsamlingshus kl. 1900

Sidst og ikke mindst er der den årlige rafleturnering i byfestteltet.

Engtramperkroen serverer biksemad med spejleæg til de gæster, der vælger at henlægge deres aftensmad til byfestteltet.

Vel mødt til endnu flere hyggelige aftener på Borup Stadion i Låstrup.

Se udvalg af Kurt Elkjærs fotos på dette link.

Annoncesponsor for dette opslag er: