Byfesten lørdag dag. Farmerturnering og hyggedag

Anders Christian Nielsen hilser her med fanen. Han er én af de mange frivillige udefra, der hvert år gør en stor indsats for Låstrup og sammenholdet her. Tak til Anders og de mange andre frivillige, der gør dette muligt. 

Byfesten i Låstrup havde lørdag sit heldagsarrangement. Det startede lørdag morgen kl. 0900, hvor Den Jyske Sparekasse var sponsor for rundstykker og kaffe i byfestteltet. Den Jyske Sparekasse havde arrangeret et lotteri, hvor gæsterne kunne vinde fine gevinster og hele overskuddet gik til Borup Idrætsforening og byfesten i Låstrup. Alle lodderne blev solgt vupti, så måske har Sparekassen alligevel fejlvurderet købekraften i Låstrup. I hvert fald undskyldt Maria Sørensen fra Sparekassen, at der ikke blev lodder til alle interesserede. Det bliver der slevfølgelig rettet op på fremadrettet. 

Vejret var med arrangørerne af byfesten i Låstrup. Solen skinnede fra en næste skyfri himmel det meste af dagen. Det var rigtig varmt, så der blev indlagt drikkepauser og pauser i Hancocks store ølbar, der i dagens anledning var stillet op på festpladsen. 

Efter en hyggelig time i teltet stod den på Optog, hvor 6 lokalområder havde udklædt sig og lavet vogne efter byfestens tema ”Hollywood". Det blev en flot-flot parade af stjerner, glimmer, oscars, westerns og mange filmhold fra diverse studios i lokalområdet. Selv "MeeToo" var der plads til i følget, men det virkede nu ikke til at den kampagne havde medvind på stadion i Låstrup. 

Låstrup stillede med limousinekørsel, bodyguards, paparazziafotografer og filmhold. Selvfølgelig fordi simousinen var fyldt med glamourøse gæster, der skulle besøge byfesten i Låstrup. Vejlebakken stillede op med Jens Oles flotte Mercedes i VIP kørsel, Vie/Risgaard/Borup kom med Oscar-statuetterne. Vel at mærke i levende live. Hele optoget var flot arrangeret, og der var noget at kikke på for de mange gæster, der havde valgt at tilbringe lørdag formiddag på festpladsen i Låstrup. 

Arne Gejl kom forbi med dronen og tog flotte billeder fra luften af optog og scenernde, der udspillede sig i forbindelse med den. Tak til Arne for velvillig støtte til vores byfest. 

Dagens gæster og deltagere hilste på fanen, hvorefter Sara Ambrosius sang for på ”Blæsten Går Frisk Over Limfjordens Vande”. Flot lød det over stadion, når mange mennesker synger med på en god sang, der fortæller noget om netop vores område.

Efter indmarch var der præsentation af de 3 discipliner, som Farmerturneringen består af. Første disciplin var fodbold, Dernæst Fun-Battle, hvor holdene skulle erobre modstandernes fane, samtidig med, at de skulle forsvare deres egen med ammunition i form af papirskugler, som eneste forsvarsmiddel. Endelig var der en Hollywoodbane, hvor deltagerne skulle nedkæmpe den hvide haj fra Dødens Gab filmen. Inden deltagerne kunne kæmpe med hajen, skulle de trille en kæmpebold gennem banen og køre stridsvogn i form af en big-bag, der skulle trækkes hen over banen. Endelig skulle de skyde hajen 8 gange med fodbold på kort afstand. 

Efter de fysiske udfoldelser, var der opvisningskamp mellem borup IF serie 3 hold og Møldrup/Tostrup IFs førstehold. Det blev en intens kamp, hvor rigtig mange fodboldspillere blev vidne til, hvilke spillere træner Niels Klausen har mulighed for at bruge i den kommende efterårssæson og enkelte andre gæstespillere med tilknytning til idrætsforeningen. 

Der blev grillet pølser til den store guldmedalje og skænket Hancock fadøl. God omsætning for arrangørerne og godt vejr.

Kl. 1630 lukkede teltet for at gøre plads til byfestens finale i form af en Festmiddag.

Slut på en god dags aktiviteter og slut på en byfestuge, hvor fysiske aktivitet og sund livsstil har været gennemgående tema i aktiviteterne. Således har der været masser af fodbold, racercykelløb og mountainbikeløb. Festugen har desuden budt på både kulturelle arrangementer og hyggeligt samvær i overmål. Der har været utrolig god opbakning til arrangementerne, så igen en forventning om en god økonomisk håndsrækning til Borup IF, der lægger pengekasse til byfesten.

Festen fortsætter lørdag kl. 1830, hvor DJ Per Stisen spiller op til dans i byfestteltet. 

Se fotos fra dagen på dette link.

Se fotos fra Jacob Thorup Kjærsgaard på dette link. 

Annoncesponsor for dette opslag er: