Husk aftensang i Låstrup kirke onsdag kl. 1900

Onsdag den 10. oktober kl. 1900 er der sangaften på programmet i Låstrup Kirke, så har du lyst til at synge sammen med andre lokale borgere, så mød op og deltag i sang for alle interesserede. 

Musik har været en del af kirkens liv fra begyndelsen. Helt tilbage fra da de første menigheder samledes til hus-gudstjenester sang man salmer, og i dag betegnes mange af vores salmer fra salmebogen som en ’salmeskat’. Musik har med andre ord en stor værdi i folkekirken, og det er måske ikke så mærkeligt, når man ser på, hvilken rolle musikken spiller i at skabe fællesskaber og knytte bånd mellem mennesker.

”Der findes mange svar på, hvad der sker, når vi synger sammen. Hvis vi ser på det ud fra kognitionsforskningen, så er der meget, der tyder på, at der udløses et hormon, der hedder oxytocin, som man også kalder tillidshormonet. 

Det er altså på en gang noget lidt primitivt men også dybt menneskeligt, der er på færde, når vi synger sammen i kirken. Musikken og sangen hjælper os til at få oplevelsen af at være en del af et fællesskab og noget større end os selv. 

Har du også lyst til at deltage i og knytte fællesskab, så mød op og lad stemmen synge. 

Arrangør er fællesmenighedsrådet for Ulbjerg, Lynderup og Låstrup Sogne.