Bestyrelsen prøvede lotterispillet i Låstrup Forsamlingshus

Hver fredag aften året rundt spilles lotterispil i Låstrup Forsamlingshus. En god fast stamme af rutinerede spiller møder op fredag efter fredag for at vinde den store gevinst eller for at møde vennerne over et hyggeligt spil.

Bankoudvalget under Borup Idrætsforening og 16 frivillige hjælpere skiftes til at servicere og afholde spillet. Alle hjælperne er på faste hold og møder op én gang om måneden for at tage deres tørn. Antallet af spillere varierer fra gang til gang, men efter omlægning af gevinstpuljen sidste år har antallet af spillere været stigende. Økonomisk går overskuddet fra spillene til fordel for Idrætsforeningens aktiviteter og faciliteter.

I ny og næ udloddes gratis spilleplader til lotterier og konkurrencer i andre dele af idrætsforeningen. Formålet med disse er at lokke nogle nye spillere med til spillet, for jo flere spillere, jo bedre gevinster kan lotterispiludvalget udlodde. Således var der 6 heldige deltagere i Borup Idrætsforenings medhjælperfest, der kunne gå hjem med gavekort til gratis spilleplader. Nogle af disse heldige vindere var Morten Nielsen og Paw Brøns, der begge selv sidder i bestyrelsen.

Fredag den 11. januar skulle gevinsten så indløses i forsamlingshuset. Heldet skulle udfordres, for kunne gavekortene omsættes til rigtige gevinster. Det var ikke det eneste spørgsmål, for når man ikke er vant til at spille lotterispil, så er der mange ting at være i tvivl om. Hvor tidligt skal man komme, hvor kan man sidde, skal man selv have brikker med, hvilke gevinster kan man vinde i de forskellige spil? Nogle af spørgsmålene kan man læse sig til i kvartalsbrevet, der også sendes ud med idrætsforeningens nyhedsbrev, og kan findes på Borup Idrætsforenings hjemmeside. Andre spørgsmål lærer man, når man tager mod til sig og tager ned i forsamlingshuset.

Vel ankommet til spillet, blev Morten og Paw med kone Eva og kæreste Rikke under armen godt modtaget af de frivillige hjælpere. Det var denne aften Henrik Lauritzen, Verner Nielsen, Poul Johannessen og Hanne Pedersen. Det var ikke nødvendigt at gøre opmærksom på, at vi ikke lige kendte reglerne for de forskellige spil. Det havde hjælperne spottet på forhånd. Derfor blev de forskellige pladetyper og spil blev grundigt gennemgået ved de 2 kasser med mulighed for at investere i forskellige typer af spil.

  

Et lille kik i køleskabet i baglokalet viste gode pakker med kamsteg, mørbrad og sulebakker leveret af Meny, vindueskarmene var fyldt med snapseflasker, kaffeposer og honning. Dertil kom gode kontante gevinster og gavekort til Meny og Spar forretningerne. Gevinstlisten viste, at der var mulighed for at vinde helt op til 5.000 kroner og ved nogle spil er der en bonustudse på gevinstlisten. Alt sammen gode gevinster, der nu bare skulle vindes.

  

De frivillige hjælpere fik de nye spillere udstyret med lånebrikker, for sådanne er der også til rådighed, når nye spillere som Morten, Paw, Eva og Rikke har forvildet sig med til lotterispillet. Andre mere erfarne spillere brugte tusch til at duppe plader med, men hvordan det lige fungerede, må vi lære en anden gang, for der er også grænser for, hvad man kan kapere på én fredag, selv om hjælperne lagde sig i selen for at vejlede. Spillet skulle jo også i gang til tiden.

Poul Johannessen lagde for med numrene. Tydeligvis blev der vejledt lidt ekstra med, hvilken farve plade, der nu skulle bruges, så ingen var i tvivl om, at ”dem fra bestyrelsen” var kommet til spil i aften. Tallene kom som skidt fra en spædkalv. Ét nummer hvert andet sekund, gav sved i håndfladerne for de uprøvede spillere med 6 plader hver. Heldigvis kan man købe sammenhængende plader, hvor tallene på pladerne er afstemt, så der er præcis ét tal hver gang. Udfordringen var så ”kun” at finde tallet på pladerne og lægge en brik på. Det gik over al forventning, og allerede ved pausen efter de første 11 spil, havde Rikke haft hånden i vejret til banko 3 gange. Én pakke Meny-kaffe på rækken og 2 gavekort til Spar/Meny. Morten løb med en ”Super Jack Pot” gevinst og 2 halve flasker snaps i kinesisk lotteri. Efter pausen fulgte Paw op med en rækkegevinst.

  

Efterhånden kunne man høre, at der i krogene forlød, at det var dem der fra bestyrelsen, der sad og vandt gevinsterne. Der var held i sprøjten, men der var også mange gevinster at vinde, så rigtig mange gik fra Låstrup Forsamlingshus med sulebakker, snapseflasker, kaffe eller penge på lommen.

Spurgt oplyste hjælperne, at der har været lotterispil i Låstrup Forsamlingshus siden Hedenold eller noget i den retning. Ingen vidste det helt præcist. Der forlød dog, at der var spillet uafbrudt fra før 1970, så der har været lotterispil i 50 år nu.

Lotterispillet blev afprøvet af bestyrelsen, og det blev en rigtig god oplevelse. Hjælperne var flinke til at vejlede, og det var spillerne ved bordene også. Bestyrelsen kan derfor kun opfordre andre til at prøve selv at tage til lotterispil. Hvem ved, måske ligger der også gode gevinster og venter på jer i køleskabet, vindueskarmen eller i pengekassen.

Tak til de frivillige hjælpere og nabospillere for god og velvillig vejledning og støtte under vores oplæringsproces.

Vel mødt til hyggelige og spændende timer i Låstrup Forsamlingshus. Allerede fredag den 18. januar er der gratis kaffe sponseret af Skals Murer & Entreprenørforretning. 

Annoncesponsor for dette opslag er: