Byfesten lørdag dag - Farmerturnering og hyggedag

Den Jyske Sparekasse bød lørdag morgen på kaffe og rundstykker i byfestteltet. 

Byfesten i Låstrup havde lørdag sit heldagsarrangement. Det startede lørdag morgen kl. 0900, hvor Den Jyske Sparekasse var sponsor for rundstykker og kaffe i byfestteltet. Selv om Låstrup for 2 år siden fik et noget større byfesttelt, var der alligevel knebent med plads, for teltet var spækket med morgenfriske gæster, så der måtte findes ekstra stole frem fra gemmerne. Efter morgenbordet var der en lille konkurrence med "4 på stribe", hvor først 2 børn og derefter 2 voksne dystede om fine præmier fra Sparekassen. 

Byfestudvalget solgte derefter lodsedler til lotteri med flotte sponsorerede præmier, hvor  hele overskuddet gik til Borup Idrætsforening og byfesten i Låstrup. Her var der præmier i alle prisklasser lige fra brød, kurve, oplevelser og møbler. 

Vejret var ikke helt med arrangørerne, men det var dansk sommer, som vi kender den bedst. Byger der går og kommer. Det er den danske sommer, og sådan var det også på denne lørdag, hvor det meste af dagen bød på udendørs aktiviteter. Heldigvis har byfesten mange støtter, og rigtig mange støttede alligevel op om dagens aktiviteter.  

Efter en hyggelig time i teltet stod den på Optog, hvor 6 lokalområder havde udklædt sig og lavet vogne efter byfestens tema ”Det Blå Ocean". Det blev en flot-flot parade, hvor flere af optogene havde taget udgangspunkt i den aktuelle klimadebat og spild af plastic i verdenshavene. Kærby havde opbygget hele deres optog som en kæmpe plasticø. Vejlebakken var fiskere, Nørremarken og Nr.Rind var matroser, Vie/Risgård/Borup medbragte en tømmerflåde med havfruer trukket af en kæmpe hval. Alle lokalområderne havde flot udklædte deltagere med søulke, fiskere, diverse havdyr, gopler og fisk. 

 

Dagens gæster og deltagere hilste på fanen, der i år blev båret af Borup Idrætsforenings formand Poul Johannessen. Da der var hilst på fanen sang Sara Ambrosius sang for på ”Blæsten Går Frisk Over Limfjordens Vande”. Flot lød det over stadion, når mange mennesker synger med på en god sang, der fortæller noget om netop vores område.

Efter indmarch var der præsentation af de 3 discipliner, som Farmerturneringen består af. Første disciplin var fodbold, Dernæst perledykker-stafet, hvor holdene skulle gennem en stafet bestående af 3 discipliner. Dels molboskigang ud til banens midte. Derefter skulle deltagerene finde 25 perler, der var gemt i en sandkasse og derefter tilbage til mållinjen. Undervejs skulle deltagerne medbringe en golfbold på 5 udleverede tagrendestykker. På den sidste bane skulle deltagerne under navnet Hvalfanger-Safari først trække en skytte fra startlinjen til banens midtercirkel, hvorfra skytten skulle skyde en harpun efter en stor træhval 5-6 meter derfra. Herved  kunne holdene optjene point. 

 

Vejlebakken vandt årets fodboldfinale 4-2 mod Nørremarken.Vie/Risgård/Borup vandt Perledykning-stafet finalen mod Kærby, og Låstrup vandt finalen i Hvalfanger-Safari med 70 pont mod 20 i kamp mod Nr.Rind/Lynderup. 

Efter de fysiske udfoldelser, var der et velfortjent hvil, hvor der kunne købes fadøl i Hancocks flotte ølvogn eller grillpølser grillet af gode frivillige hjælpere fra 90'ernes førstehold i Borup IF. 

Eftermiddagen bød på dyst mellem repræsentanter fra Borup Idrætsforenings og SUB09's seniorhold. Ikke i fodbold vel at mærke, men i æggevæddeløb, sækkevæddeløb, stolevæddeløb, vatvæddeløb og til sidst i gæt og grimasser. Det var en rigtig sjov og tilskuervenlig konkurrence, som var sjov at følge fra sidelinjen. 

 

Kl. 1630 lukkede teltet for at gøre plads til byfestens finale i form af en Festmiddag.

Slut på en god dags aktiviteter og slut på en byfestuge, hvor fysiske aktivitet og hyggelige stunder har været i fokus. Festugen har desuden budt på både kulturelle arrangementer og hyggeligt samvær i overmål. Der har været utrolig god opbakning til arrangementerne, så igen en forventning om en god økonomisk håndsrækning til Borup IF, der lægger pengekasse til byfesten.

Festen fortsætter lørdag kl. 1830, hvor DJ Morten Nielsen kendt fra Radio Viborg spiller op til dans i byfestteltet. 

Se fotos fra dagen på dette link.

Annoncesponsor for dette opslag er: