Sankt Hans Aften med grill, båltale og bål i Låstrup

Søndag den 23. juni holdt Låstrup Lokalråd Sankt Hans Aften i Byfestteltet på Borup Stadion. Byfesten er godt nok i år flyttet til uge 27 på grund af de mange arrangementer under Snapseting i Viborg, men Byfestteltet var alligevel sat op til dagens arrangement, selv om vejret egentlig godt kunne byde på udendørsvejr i år. 

Først blev der budt på fælles grill til medbragt mad og mulighed for at købe drikkevarer i baren. Desuden var der lavet snobrødsbål til børnene. 

Låstrup Lokalråds talsmand Rene Storgaard Madsen  bød velkommen og gav ordet til Mona Sloth fra Lokalhistorisk Arkiv i Møldrup. Mona startede klogt nok med at få relationerne på plads, hvis nogen ikke vidste, hvem hun var. Mona er datter af én af de gamle fodboldspillere fra Husmandsholdet i Borup Idrætsforening, og hun har sine aner i Låstrup, så Låstrup er lidt af et hjertebarn for hende i lokalhistrisk regi. Mona fortalte derefter gode historier fra lokalområdet, og hun fortalte historien om Karen Ulbjerg, der for præcis 400 år siden blev brændt som heks på bålet på Borup Hede efter beskyldninger om hekserier. Mona remsede nogle af de gode historier fra Låstrup op, og opvordrede beboerne i Låstrup til at besøge Lokalhistorisk arkiv, hvis nogen af historierne havde givet lyst til at høre mere, og hun opfordrede beboerne til at indlevere gamle arkivalier, fotos og dokumenter til arkivet i Møldrup, som Låstrup hører under. 

Midsommersangen blev sunget flot ført an af Anne Marie Dalgaard. 

Byfestudvalget præsenterede sit nye banner, der er blevet nødvendig med flytning af byfesten fra uge 26 til uge 27. 

Se billeder fra vores galleri på dette link. 

Heksen Karen futtes af. 

Mona Sloth holdet årets båltale i 2019.

 

Annoncesponsor for dette opslag er: