Referat serie 3 Skals FF - Borup IF

Der var lagt til et rigtigt lokalbrag + en kamp om puljens andenplads, da Borup IF serie 3 herrer lørdag eftermiddag drog over åen for at møde Skals FF. Dermed var scenen sat for en spændende og god kamp.

Kampen startede dog ikke sådan. Skals stod dybt i banen foran deres eget mål og nægtede at lade sig lokke frem på banen. Hjemmeholdet havde tilsyneladende så stor respekt for Borups omstillingsspil, at de overlod initiativet til gæsterne fra Borup. Det var optakten til sæsonens kedeligste fodboldkamp.

Hjemmeholdets defensive opstilling levnede ikke meget plads til at spille i bagrummet, så det var også så som så med chancer i kampen. Holdene var lidt skiftevis på bolden, uden at blive rigtig farligere. Skals havde dog den første chance efter 15 minutters spil.

I kampens 30. minut var uheldet over Borup. Målmanden August Mathiassen lavede en Karius, hvor han spillede eller tabte bolden til Christian holmgren fra Skals, der uden besvær kunne lægge bolden ind i Borup målet til 1-0 i hjemmeholdets favør. Ærgerligt boldtab og synd for den unge dygtige målmand, der senere i kampen skulle vise sit værd i den vigtige kamp.

Resten af halvlegen var Skals i kontrol, og styrede den lidt efter deres behag. Med den defensive indstilling, blev de dog aldrig rigtig farlige, og det blev ikke bedre, da hjemmeholdets topscorer Christian Holmgren udgik med en skade.

Anden halvleg startede ud med meget mere tænding fra begge sider. Hårde dueller, gode fights og mere aggressivt spil. Borup kom dog bedst ud af duellerne. Der kom lidt små chancer hist og pist, men ikke det store. Den største kom efter 65 minutter, da Peter Lund spillede dybt til Svend Aage, der spillede en fri Johan Nilsen foran Skals målet. Desværre ramte Johan stolpen, så ingen udligning i den situation.

20 minutter inden tid blev Borup reduceret med en spiller, da Lasse Braad modtog et gult kort, efter at have stoppet en kontra. Det var Fair nok. Med en mand i overtal, blev Skals modigere, hvilket gav et lille overtryk, hvor de havde mulighed for at lukke kampen med masser af indlæg. Her viste August, at han havde rystet fejlen fra første halvleg af sig med 2 klasseredninger. Først en friløber og derefter et fri header. Han var dermed manden, der holdt Borup inde i kampen.

80 minutter spillet, blev Borup igen fuldtallige. Det medførte igen et Borup pres mod Skals. 7-8 minutter inden tid måtte Peter Lyngsøe Lund udgå med en skade. Noget der lignede en brækket kno efter et uheld, hvor Skals spilleren trådte ham på hånden. Han blev kørt direkte på skadestuen.

Borup pressede dog fortsat på, og 5 minutter inden slutfløjt tilkæmpede Mathias sig et straffespark. Lasse Braad gjorde det stensikkert til 1-1. Det talrige publikum fra Borup troede dermed, at det ene point var sikret, men sådan skulle det ikke gå..

2 minutter før tid, kom der en grim tackling på Anders Tougaard med et fortjent gult kort til Skals. Anders måtte udgå med noget, der kunne ligne en brækket eller forstuvet knogle i fodroden .

Umiddelbart inden kampen sluttede og dybt inde i overtiden, skete det, der ikke måtte ske. Skals fik et frispark uden for felten. Bolden bliver lagt ind over feltet, hvor en Borup spiller forsøgt at cleare ved at sparke bolden væk. Yderst uheldigt ramte bolden en Borup spiller i nakken og sejlede ind i målet uden chance for målmand August Mathiassen. Skals vandt hermed de 2 holds tredje indbyrdes kamp i træk med 2-1.

Især de sidste to kampe må siges at være meget uheldige pointtab, hvor Borup godt kunne have fortjent det ene point, men sådan er fodbold nu en gang for bolden er som bekendt rund.

Næste kamp er hjemme i Låstrup på lørdag mod Møldrup/Tostrup IF.