Midgårdstræf for detektoramatører i Midtdetekt på Kulturcenter Værestedet

Kulturcenter Værstedet var for 3. år i træk midtpunkt for efterårets detektortræf i detektorforeningen i Midtjylland. Hele 116 detektorfolk deltog i arrangementet, der startede fredag eftermiddag og sluttede søndag eftermiddag. 

Inge Carlskov og Eva Nielsen fra Fjordklyngen stod for forplejning af de mange detektorfolk, der var sultne efter lange traveture på Fjordklyngens marker. Det var et større logistisk arbejde at koordinere morgenmad, madpakker, aftensmad til de mange deltagere. Derfor var alle frivillige hjælpere også trukket af huse.

Dels skulle der bages morgenbrød og kage til arrangementet, dels skulle der laves madpakker til 116 deltagere. Der skulle brygges kaffe og sættes morgenmad frem. Der skulle skrælles 80 kilo kartofler og steges 50 kilo flæskesteg. Dertil masser af tilbehør. På de fleste af vagterne var der godt med frivillige, mens andre måtte flyttes lidt rundt, og der måtte lidt forespørgsler ud for at få planen til at hænge sammen. Alt gik dog over al forventning og deltagerne var yderst tilfredse med arrangementet. 

Fredag eftermiddag var det områet og markerne omkring Skoven i Lynderup, der var målet for detektorfolkene. Lørdag og søndag var det marker i Gørup og Store Torup, Ulbjerg, Nr.Rind, Ejstrup og Holmgård. Der blev gået over store arealer med detektorer, så masser af skrald og fine historiske genstande fandt dagens lys. 

I 2 tilfælde blev der fundet genstande i guld. Det blev straks hentet af folk fra Viborg Museeum. Andre genstande som flotte fibler, knapper og mønter blev registreret og indleveres efterfølgende til indlevering til museet. 

Midtdetekt var yderst tilfredse med resultatet af weekendens arrangement. Dels støttede rigtig mange af deres medlemmer op om arrangementet, dels blev der fundet flotte genstande og dels fik de en god forplejning på Kulturcenter Værestedet. 

Eneste lille minus i bogen var, at 2 biler blev ødelagt natten mellem lørdag og søndag. Bilernes sidespejle blev sparket eller brækket af bilerne, der stod parkeret på parkeringspladsen ud for Værestedet. Politiet måtte derfor tilkaldes så hærværket kunne anmeldes. Er der nogen af de lokale, der har gjort observationer i denne forbindelse, bedes de henvende sig til politiet med oplysningerne. 

Briefing inden lørdagens tur i markerne.

Eva Nielsen og Inge Carlskov travlt optaget med oprydning lørdag efter morgenmad.

Frivillige fra lørdag formiddag nyder morgenkaffe efter et par travle timer. 

Se en deltagers omtale af Midgårdstræf 2019 via dette link.