Fjordklyngens MTB-Teknikspor er klar

Så er MTB-teknikbanen klar til teknikkurset!

På to weekender har vi forvandlet den lille skov ved Værestedet i Låstrup til en køreklar teknikbane med mange seje forhindringer: Op- og nedkørsler, drops, bumps, step-ups m.m.

Den første weekend knoklede 22 frivillige med at bane vejen gennem skoven med hakker, fræser, motorsave, buskryddere og andet værktøj. Denne weekend lagde vi sidste hånd på sporet og byggede de forhindringer, som kursisterne skal lære at forcere i løbet af kurset, efterhånden som teknikken bliver indøvet. Forhindringerne er af forskellige sværhedsgrader, så der er udfordringer til alle.

Lodsejer Svend Mogensen har fulgt interesseret med i projektet fra sidelinjen, da han lige har fået nyt knæ. I søndags præsterede han at gå hele ruten på krykker og snakke med os alle.

Svend er glad for, at skoven bliver brugt, og at der nu er liv i den. Nu er det lige pludselig sjovt at gå tur i skoven, og det vil han benytte sig af, siger han. Ikke mindst er skoven blevet et nyt trækplaster for familien og børnebørnene.

På de vedhæftede billeder ses nogle af de mange frivillige, der har hjulpet med projektet. Hjælpeinstruktør på kurset, Line Møller, ses i færd med at afprøve en af forhindringerne bestående af tre drops.

Vi har allerede mange tilmeldte til de to kurser, der starter op efter nytår. Man kan stadig nå at tilmelde sig på http://fjordklyngen.dk/MTB-kursus/, men man skal nok ikke tøve for længe. På nuværende tidspunkt er der 10 pladser tilbage.

Se fotos fra begge arbejdsdage på dette link. 

  

Line Bach Møller afprøver nogle af forhindringerne, mens de frivillige Tonny Svendsen og Søren Bach Møller nyder at være kommet til ende på det store arbejde, som det har været at anlægge sporet i skoven i Låstrup. Heldigvis har frivillige fra alle Fjordklyngens byer deltaget i arbejdet, så det har kunnet klares på 2 dage.

Se også beskrivelsen af den første arbejdsdag på dette link.