Afslutningsfesten 2019

 

Her skåler forsamlingen med træner Svend Aage Kristensen, der var fraværende til festen. 

Afslutningsfest Borup IF 2019.

Der var god opbakning til Borup Idrætsforenings herreholds og SUB 09 dameholds afslutningsfest i Låstrup Forsamlingshus lørdag den 16. november. Hele 87 gæster deltog i denne årets sidste fest i klubben. 

Formand Poul Johannessen bød velkommen til festen. Han oplyste, at bestyrelsen er stolte af fortsat at kunne præstere så god en opbakning i en lille klub som Borup IF og SUB 09. Han oplyste endvidere, at det for både herre og dameafdelingen havde været et godt år socialt såvel som sportsligt. SUB 09 har i årets løb haft 10 års jubilæum med fejring af begivenheden i festtelt på Borup Stadion. En god fest med støtte til damefodbolden. Poul takkede de mange, der hjalp med at gøre jubilæumsfejringen mulig. Herunder Thomas Mikkelsen og Kristian Kjær, der frivilligt spillede musik til festen. 

Socialt er der stor opbakning til klubbens mange aktiviteter. Ikke mindst til Byfesten i Låstrup, men også til alle de underudvalg, der uge ind og uge ud mødes for at lave arrangementer til støtte for klubben. Poul fremhævede lotterispiludvalget, kantinehjælperne, hjælperne i VFF Kiosken, trænerne, de frivillige dommere, kridterne, muldvarpejægerne og rigtig mange andre hjælpere året rundt. 

Poul opfordrede alle de tilstedeværende til at melde familiehold til Borup Idrætsforenings familie julestævne i Skals Hallen 2. juledag. Det er altid hyggeligt og godt med noget motion oven på julemiddagene. 

Aftenens program blev præsenteret. Herunder blev den forventede talerække nævnt. 

Karin og Kurt Elkjær blev sammen med Henriette Mikkelsen takket for at have lavet mad til festen. Uden deres velvillige hjælp til madlavningen, ville en fest som denne ikke kunne holdes til den pris. Aftenens menu lød på tunmousse á lá Karin til forret. Derefter kalvefilet, skinke og kylling serveret med 2 slags kartofler og 2 slags salat. Herefter kaffe, fest og pølsehorn til natmad. 

Musik til festen blev leveret af Thomas Mikkelsen og Jacob Svendsens anlæg med fælles playliste. 

Poul Johannessen bød velkommen til afslutningsfeten 2019. 

SUB 09 afslutning. 

Efter forret var det tid til kvindernes taler. 

Træner Kristian Kjær lagde for og talte om årets gang i SUB 09. Han takkede Else Astrup og Poul Børge Tovgård for at have spurgt ham, om han kunne tænke sig at blive kvindetræner i SUB 09. Han oplyste, at det havde været en god dannelsesrejse gennem det forgangne år. Samtidig havde det været sjovt og lærering at prøve kræfter med kvindetrænergerningen. 

Faktisk syntes Kristian Kjær, at hans prøvelser med at være kvindetræner måtte rangere på højde med en psykologuddannelse. I hvert fald på nogen punkter var der gode udfordringer i at være træner for det andet køn. Kristian oplyste, at han var enormt glad for den modtagelse han havde fået, da han startede i klubben efter nytår 2019. Nærmest som en anden Mesias har han følst sig godt tilpas i kvindernes selskab. 

Kvinderne i SUB 09 viste sig hurtigt at være en gruppe festglade kvinder, og det var altid sjovt at være sammen med dem, både til træning til kamp og til fest. Kristian har oplevet et godt sammenhold i SUB 09 og i moderklubberne. Det er tydeligt, at kvinderne i klubben værner om deres klub. 

Kristian udtrykte håb for, at det går SUB 09 godt i fremtiden, og at de holder fast i det gode sammenhold. 

Sportsligt var året endt med en flot fjerdeplads i jyllandsserien, hvilket ifølge træneren indfriede forventningerne til fulde. 

Træneren takkede Maria Svenningsen og Else Astrup for det gode samarbejde gennem året. Han oplyste, at kvindespillerne til hver træning har spillet om individuelle point, som han har holdt regnskab med gennem hele året. Vel at mærke et solidt regnskab, der er ført minutiøst. Regnsbaet er nu gjort op og viser, at Maria Svenningsen fik en flot 3. plads med 21 point, Maria Johansen fik en flot andenplads med 26 point, men ingen kunne måle sig med Ena Klausen, der fik hele 31 point gennem de mange træningsaftener. 

Årets træningsflid gik til 2 spillere i fællesskab, idet begge har deltaget i 40 træningsaftener. De 2 stabile spillere er henholdsvis Maria Svenningsen og Kathrine Bach Møller. Ingen af de 2 er blege for at yde en ekstra indsats, hverken til kamp, træning eller fest. 

Årets spiller titlen gik i 2019 til en spiller, der altid leverer 100%. Specielt i efteråret har hun brudt igennem, som den fantastiske spiller huner. Faktisk har hun ifølge træneren potentiale til meget mere end jyllandsserien, men spilleren er en rigtig klubentusiast, så selvfølgelig spiller hun fortsat i klubben. Årets spilller er rigtig god til at engagere nye spillere, og så har hun et venstreben, som selv herreholdene misunder hende. Årets Spiller 2019 er Kathrine Bach Møller. 

Else Astrup og Maria Svenningsen tog ordet som holdledere for henholdsvis 7 mandsholdet og for jyllandsserieholdet. 

Else Astrup takkede først og fremmest Karina Lyngsøe Møller for god hjælp som holdleder gennem året. I foråret vandt 7 mandsholdet én kamp. Vel at mærke en kamp, hvor modstanderne ikke dukkede op. Fodboldudvalget havde haft svært ved at fravælge sit serie 2 11 mandshold frem for det nuværende 7 mandshold. Det vanskelige forår gjorde ikke denne tvivl mindre. Heldigvis er det efterfølgende gået meget bedre, for i efteråret endte holdet på en flot andenplads i puljen efter mange gode sejre. Else håber, at den gode stime af sejre har bidt sig fast. 

Tak til Karina Lyngsøe Møller for hjælpen som holdleder på 7 mandsholdet. 

Årets spiller på 7 mandsholdet er en virkelig fighter, der har gjort det godt såvel på banen som socialt. Hun er en alsidig spiller, som uden problemer kan spille alle pladser på banen. Årets Spiller er Mette Holst. 

Årets Spiller på 7 mandsholdet Mette Holst. 

Tak for hjælpen til holdleder Ena Klavsen for hendes indsats som holdleder på jyllandsserieholdet. 

Maria Svenningsen oplyste, at Dameudvalget har valgt en ny pris til årlig uddeling. Prisen er inspireret af Borup Idrætsforenings pris som Årets BIF'er. Denne pris hedder Årets SUP 09'er. Den gives til en spiller, der har gjort noget ekstraordinært for klubben på eller uden for banen. Prisen tildeles i 2019 til en spiller, der er rigtig god til at udvise ro og overblik på fodboldbanen. Det er en spiller, som går forrest og som ikke er bange for at tage ansvar. Samtidig er det den SUB 09 spiller, der har den suverænt bedste jubelscene, når hun laver en "kasse". Endelig er Årets SUB 09'er en spiller, der altid er klar på at lave noget socialt i klubben. Årets SUB 09'er er Ena Klausen. 

Ena Klausen med den nyindstiftede pokal som Årets SUB 09'er. 

Maria Johansen, der er anfører for 7 mandsholdet og Ena Klausen, der er anfører for jyllandsserieholdet tog ordet. 

Maria Johansen takkede Else Astrup og Karina Lyngsøe Møller for deres indsats som holdledere på 7 mandsholdet. De har væeret et godt match med god ro i samarbejdet omkring holdet. Derfor bærer holdet præg af at være et h old, hvor der er plads til alle. Der er også plads til at lære nye spillere op fra starten, når det er nødvendigt. 

Karina Lyngsøe Møller fik overrakt en vingave, mens Else Astrup fik overrakt en tavle med gode ord fra holdkammeraterne.

  

Ena Klausen takkede træner Kristian Kjær for et rigtig godt år. Spillerne har været glade for træneren og er kede af, at han ikke fortsætter. Hun oplyste, at Kristian har været engageret både sportsligt og socialt i klubben. Ikke mindst til at grine af sine egne jokes. Eneste lille udfordring havde været sproget. Det at have en træner fra den anden side af vandet, var til tider en udfordring. Når Kristian foldede sig ud med at uddele øgenavne som krølben, goldben, langer og mange andre pludseligt opståede navne. 

En sjov lille ting ved Kristian, som Ena syntes skulle deles med klubbens andre medlemer var, at Kristians store idol er Christian Thygesen fra Knoldsparkerne. Spillerne havde ment, at det ville være rimeligt, hvis han havde været med til afslutningsfesten. Desværre kunne det dog ikke lade sig gøre. 

Afslutningsvis blev et digt skrevet om træneren offentliggjort. Det lød:

Coach-Kjær-Digtet:

 

Coach Kjær dette lille digt er skrevet specielt til dig

Jeg vil med klump i halsen forsøge at formulere mig

Selvom du nu har dumpet os som et cigaretskod på gaden

Så slipper du ikke for hele tak for nu balladen.

 

for hvis vi nu skal være helt ærlig'

Så er du jo nu nok noget helt særligt

Du kan være temperamentsfuld, stædig, plat og sær

Men samtidig har vi dig utrolig k(j)ær

 

Du er en gammel mand fanget i en ung mands krop

Med Dansktop i radioen, ostemad og kaffe i din kop

Med strømper i sandalerne og rejsehatten på skrå

Tager du weekend efter weekend på pointjagt med de stribede i hvid og blå

 

Vi kan ikke tage fra dig, at du har et iltert temperament

Heldigivs gør du dig også bemærket med et unikt engagement

Hvis vi lægger vandvidstacklingerne til træning til side

Så er du nu en type vi jævnt godt kan lide

 

Mange sjove og gode oplevelser vi kan se tilbage på

Dildo, Puch Maxi for bare at nævne nogle få

Med liv og lemmer på spil vi drog til Lone-Land

voldsdomme eller ej vi måtte tage det som en mand. 

 

Du har et målmandstalent som man ikke ofte på egnen ser

Med den vildeste indlevelse du udøver feberreidninger på bedste Svend P. manér

Er ikke helt sikker på du egentlig ville se

Hvis du pludselig alene på træningsbanen ble'

 

Når keglerne står skævt og holdene ej er lige

Er du ikke kommet i hænderne på kvinder som ynder at tie

Men du håndterer de dårlige tabere med et smil

Og skifter endda gerne dæk på en bil. 

 

Selvom ingen forstår præcis hvad du si'r

Så har du nu et jævnt godt taw på os pi'r

Fritidspsykolog kan nu skrives på CV'et

Indrøm det har været sjovere end at se Spørg Charlie i TV'et. 

 

Goldben, Krølben, Langer og venner

Takker for gode år som vi aldirg glemmer

Da vi signerede med dig papegøjen blev skudt 

Men nu må vi sige held og lykke for din fremtid lille Krudt. 

 

Træneren fik overrakt en afskedsgave fra spillerne bestående af vin, øl, , en kasket, hvide tennisskokker til sandalerne, en trafikalarm og endelig en dialektplakat. 

Herrer serie 6

Holdleder Kenni Elkjær kunne berette om et år, hvor alt gik efter forskrifterne. Som altid var målet, at holdet ikke skal rykke op i serie 5, og det lykkedes endnu en gang at holde det mål. I serie 6 er man begyndt at spille kvarte sæsoner, så holdene i de enkelte puljer brydes om efter første runde. Derefter spilles der oprykningsspil blandt den bedste halvdel af serie 6 holdene, mens de øvrige spiller placeringskampe. Både i foråret og i efteråret var Borup If blandt den bedste halvdel, men lykkedes som oplyst med ikke at vinde puljen.

Et andet mål i serie 6 var at spille alle kampene som 11 mands, hvilket ikke er en selvfølge, da man har ret til at stille med 9 mand, hvis det kniber med at få nok spillere. Alle kampe i hele sæsonen er spillet som 11 mandskampe, hvilket er noget af en sejr for Kenni. Det har til tider været svært, men med god opbakning fra spillerne er det lykkedes.

Kenni oplyste også, at han ikke er den type af holdledere, der fører statistik over dette og hint. Han anslår, at han har benyttet 45 til 50 spillere i løbet af sæsonen, så der har været mange at tage af.

På serie 6 er der mange gode spillere at vælge imellem til årets titler. Uden statistik kan det dog være svært at vælge den ene frem for den anden. Kenni har derfor udvalgt en spiller, der har været usædvanligt dedikeret i sit arbejde for holdet og fodbolden. Samtidig har han været en enorm hjælp for holdlederen i de situationer, hvor det har knebet med tid eller spillere.

Årets spiller på serie 6 er Mikkel Panduro.

Herrer serie 5

Holdleder Flemming Lund kunne berette om et år, hvor han ikke havde haft samme succes med hensyn til at stille hold, som kollegaen på serie 6. Faktisk har efteråret været lidt af en kamp, og det er ikke lykkedes at stille hold til alle kampe. Formentlig fordi mange har sværget til at spille serie 6 fodbold i stedet for serie 5.

I første halvdel af året gik det rigtig godt på serie 5. Holdet fik gode sejre på kontoen og endte på en flot 2. plads i puljen. I efteråret startede problemerne med at stille hold. Dels blev nogle af spillerne hentet op på serie 3 på grund af skader her og andre valgte at spille serie 6. Ærgerlige afbud i efteråret. Heldigvis blev holdet nummer 2 i den første halvdel af efteråret, så nedrykning var ikke aktuelt. Det floppede dog i oprykningsspillet på grund af de mange afbud.

Flemming oplyste, at han håber, at spillerne tænker sig om, når de melder afbud. Han anmodede om afbud i bedre tid og bedre prioritering, så dem der gerne vil spille fodbold får mulighed for det eller der bliver mulighed for at flytte kampene til tidspunkter, hvor der kan stilles hold.

Årets spiller på serie 5 er faktisk én af de spillere, der er hentet op på førsteholdet. I store dele af sæsonen var han dog krumtappen i angrebet på serie 5, og han har virkelig fortjent at blive årets spiller. Spilleren er selvfølgelig Rasmus Abildskov Nielsen, der desværre ikke har haft mulighed for at være til stede under afslutningsfesten.

En af disse præmier venter Rasmus Abildskov Nielsen for titlen som Årets Spiller på serie 5.

Anfører Joachim Hvid fra serie 5 tog ordet og takkede Flemming Lund og Mikkel Panduro for det store arbejde, der er ydet gennem det forløbne år. Ingen er i tvivl om, at det har været svære vilkår, så en velfortjent vingave blev overrakt til de 2 herrer.

 

Herrer serie 3

Assistenttræner Flemming Lund oplyste på vegne af træner Svend Aage Kristensen, at han var ked af, at han ikke kunne være til stede under årets afslutningsfest. Svend Aage havde tænkt, at afslutningsfesten ville være sidst i oktober, så han havde købt en rejse til London for længe siden. Da datoen for afslutningsfesten blev offentliggjort, stod det ikke til at ændre rejsen, så Flemming fik lov at føre ordet til afslutningen.

Hele forsamlingen sendte en velfortjent skål til Svend Aage Kristensen

Flemming oplyste, at det havde været et begivenhedsrigt år på serie 3. Svend Aage kom til klubben fra VFF. Han kom med en noget mere teknisk udgave af fodbolden, end spillerne i Borup har været vant til, så det krævede noget omstilling i starten af sæsonen, men spillerne kom efter det, og holdet har været glade for at have haft Svend Aage som træner i den forløbne sæson.

I foråret skulle spillere og træner lige se tingene an. Det kostede lidt på resultaterne og holdet endte på en kedelig 3. sidsteplads i puljen. I en skæbnekamp mod Løgstør på Borup Stadion husker de fleste, at holdet var bagud 1-3 kort inden tid. Der blev begået et straffespark mod Borup. Ingen ville skyde, så holdet måtte helt uhørt tage topscoreren i form af en kold Peter Lund ind fra bænken til at skyde. Han satte køligt bolden i nettet til 2-3. Kort efter blev der frispark lige uden for feltet. Her lavede Patrick Thorsager et super flot mål, så Borup undgik den direkte nedrykning. Med flid lykkedes det dog for holdet at vinde den efterfølgende placeringsdyst, så Borup kunne blive i serie 3 i efteråret.

I efteråret endte Borup i en meget stærk pulje med stærke hold med Tjele Vest Sport i spidsen, men også med andre gode stærke naboklubber. Det var derfor med stor respekt, at holdet tog hul på sæsonen efter sommerpausen. I forhold til foråret mistede holdet flere gode spillere, men fik også tilgang af blandt andet Mathias Dalsgaard i marken og August Mathiassen i målet. Dertil flere gode spillere fra serie 5 holdet.

I efterårets kampe lykkedes det for Borup at vinde 5 af 6 kampe i streg. Dermed var holdet kommet op i toppen af den ellers svære pulje, og holdets bekymringer viste sig ikke at være reelle. Holdet endte på en flot 4. plads, hvilket kunne have været gjort bedre med lidt held i kampene mod Skals FF og Tjele Vest Sport, hvor nogle kampe blev tabt ufortjent.

I kampen om årets træningsflid er der en ny mand i førertrøjen. Simon Andersen var den spiller, der stod øverst på listen over spillernes træningsindsats.

Som årets spiller havde der været mange om buddet. Mange lå godt til. Flemming nævnte blandt andet holdets topscorer Peter Lund, der har scoret mange mål. Magnus Nielsen var bedst i foråret, men blev skadet i sommerpausen og  røg derfor ud af ligningen. Anders Tougård har spillet et kanon efterår med engagement og gode mål, Johan Nielsen har haft et rigtig godt efterår, men valget af årets spiller er fortjent endt på en vigtig post på holdet. Det er forsvarskrumtappen Frederik Hvid, der godt nok ikke er holdets bedste tekniske spiller, men med engagement og flid er han den, der har betydet mest for Borup i det forløbne år. Helt fortjent er Frederik Hvid derfor valgt som årets spiller.

 

Flemming takkede holdleder Christopher Justesen og målmandstræner Bo Soelberg for en stor indsats for fodbolden i Borup IF. Flemming takkede den sportslige ledelse i klubben og bestyrelsen for deres store arbejde for fodbolden i Borup IF.

Endelig takkede han SUB 09 kvinderne for godt samarbejde om de faciliteter, der nu engang er til rådighed. Kvinderne valgte at flytte træningsaftener, så de træner samme aftener som herrerne. Derfor krævede det i starten af sæsonen lidt forventningsafstemning, men alt er gået godt, så tak for samarbejdet.

Anfører Frederik Hvid tog ordet og takkede på spillernes vegne Svend Aage Kristensen for træning i det forløbne år. Svend Aage har gjort en stor indsats med trænergerningen, og han ønskes al mulig held og lykke, når han nu drager tilbage til VFF.

Frederik takkede endvidere holdleder Christopher Justesen, der overtog en svær post efter holdleder Poul Børge Tovgård, men det er gået rigtig find. Selv svære opgaver som at tape en ankel op fungerer optimalt for Christopher, så han har vist, at han er værdig til at være holdleder på holdet.

 

Årets Holdspiller.

Joachim Hvid oplyste, at der som noget nyt udnævnes en ”Årets Holdspiller” på tværs af herreholdene. Titlen afløser den gamle ”Årets Engtramper”, der gennem mange år har været uddelt ved afslutningsfesten. Årets Holdspiller udnævnes på baggrund af kriterier sat af fodboldudvalget.

Nogle af kriterierne for at vinde den flotte titel kan både være godt arbejde til træning, til kamp, men også på det sociale plan. Vigtigt er det, at det er en vellidt spiller, som viser sig i klubben og arbejde godt for sine fodboldkollegaers ve og vel.

Joachim har modtaget flere nomineringer til titlen, men efter skarp votering sammen med Poul Børge Tougård i fodboldudvalget er den helt rette første Årets Holdspiller nu valgt. Det blev velfortjent Jacob Hessellund, der hele året har spillet på serie 6, men som også har været med i festudvalget i herreafdelingen.

 

Kridterne

Carsten Trinderup Pedersen oplyste, at det går godt i afdelingen for kridtning af baner i Borup IF. Der er god opbakning til arbejdet, og det er svært at komme ind i udvalget for ingen stopper, når de først har fået benet indenfor. Faktisk har kridterne igen haft en 25 års jubilar i årets løb. Tonny Svendsen har været kridter i 25 år i indeværende sæson, så han blev senest hyldet ved kridternes seneste weekendophold. Stor tak til Tonny for en flot og stabil indsats. Vingave overbragt til den stolte jubilar.

Sidste års ”Årets Kridter” har hvert år til opgave at udvælge en ny mand til posten. Thomas Mikkelsen var årets kridter i 2018, så det har ligget i hans lod at vælge en ny. Han oplyste, at Årets Kridter 2019 er Kaspar Vad, der med kvalitet i arbejdet, ny på posten har vist, at han kan sætte en streg på græsset, så det er velfortjent, at han overtager den flotte titel.

Årets BIF’er

Formand Poul Johannessen tog ordet for at overrække en erindringsgave for titlen som Årets BIF’er 2018. Joachim blev kaldt frem og modtog erindringsgaven til klapsalver fra publikum.

Joaciim oplyste i sin tale, at han selv havde været enormt stolt over at modtage den ærefulde titel i 2018. Først der erkendt han, hvor stor opmærksomhed der er om denne titel. I dagene efter udnævnelsen blev han gratuleret af rigtig mange, som han mødte på sin vej. Selv tandlægen gratulerede ham, mens han lå i tandlægestolen i ugen efter sidste års afslutningsfest. Det var en fantastisk oplevelse at modtage al den anerkendelse, der følger med titlen. 

Omkring udvælgelse af den nye Årets BIF'er, oplyste Joachim, at det både havde været et svært valg og alligevel ikke. Rigtig mange frivillige i klubben gør året ud en kæmpe indsats for Borup Idrætsforening. På den måde er der mange at vælge imellem. Imidlertid er pokalen efterhånden tætskrevet med navne, så han havde set bort fra nogle af dem, der i de senere år har modtaget titlen, selv om de fortsat gør en stor indsats for klubben. 

Joachim oplyste, at han har valgt en person, der er rigtig sjov at være sammen med. Det er en person, som man både kan grine sammen med, og det er en person, som man kan grine af. Personen spiller fodbold i klubben og har gjort det hele livet. Han har spillet på alle seniorhold i den forgangne sæson, så det er også en aktiv fodboldmand. 

Ud over at spille fodbold, har dette års BIF'er siddet med i bestyrelsen i flere år. Han har i den forbindelse været med i sponsorudvalget ig i fodboldudvalget. Han står for indkrævning af kontingent, har været kasserer, deltager altid i arbejdsdage og er i øvrigt en flittig gæst i klubben. 

Med disse ord kan ingen være i tvivl om, at dette års Årets BIF'er er Kenni Elkjær..

Under stående applaus blev Kenni Elkjær kaldt frem til pokaloverrækkelse. 

Kæmpe tillykke til Kenni med den velfortjente titel. Udvælglesen af Kenni var ingen overraskelse for det har ligget i kortene i flere år, at det snart måtte komme på listen over modtagere. 

Kenni holdt en kort takketale, hvor han oplyste, at han er stolt og rørt over at modtage den eftertragtede titel. Han takkede mange gange for udvælgelsen og for de varme klapsalver, som han blev mødt af. 

Steffen Frederiksen tog ordet og oplyste, at han og Niels Klausen allerede er kommet langt med planlægning af det kommende års træning. Trænerteamet ønsker derfor allerede nu at spillerne skal sætte kryds i kalenderen i weekenden i uge 9, hvor spillerne drager til Skjern for at lave træningsweekend. Prisen bliver 700 kroner, så spillerne kan allerede nu begynde at spare op til træningsopholdet, hvis det er nødvendigt.

Der er træningsopstart den 1. februar kl. 13 med en god gang træning og spisning i klubhuset. I øvrigt trænes der 3 gange om ugen i starten. Henholdsvis tirsdag, torsdag og lørdag. Mere om det senere, for nu er det tid til at holde fest.

 

Byfesttema 2020.

Joachim Hvid og Paw Brøns fra byfestudvalget oplyste, at udvalget har valgt næste års tema til byfesten i Låstrup. Temaet er ”Colour”.

Derefter blev musikken slået løs, og spillerne festede til den lyse morgen.

Se fotos fra festen på dette link.  

Annoncesponsor for dette opslag er: