Alternativ træning i Borup IF

Her ses en anonym spiller efter én af de mange træningspas

Da statsministeren den 15. maj lukkede Danmark ned på grund af coronasituationen, var det en stor sten i skoen for Borup Idrætsforenings herrer. Træner Niels Klausen var ved at træne spillerne op til en forårssæsonen, hvor alle vores naboklubber spillede i samme række. Det tegnede ellers så godt med 30 spillere på træningslejr i starten af marts, og 28 spillere til træning den aften, hvor Danmark lukkede ned.

Hvad gør en træner så, når alt tages fra én, og man tvinges til passivitet uden mulighed for at spille fodbold. Niels Klausen tog initiativ til en løbekonkurrence, så spillerne i det mindste kunne fastholde noget af den kondition, som trods alt var bygget op siden vinterpausen. Alle spillere blev opfordret til at tilmelde sig konkurrencen, der lød på flest træningspas af enten løb eller cykling. Enten ved at løbe mindst 5 kilometer eller at cykle mindst 15 kilometer. Det var tilladt at lave flere træningspas om dagen, men i så fald skulle der holdes mindst én times pause mellem de forskellige træningspas.

Efter starten lagde de erfarne spillere som Kenni Elkjær, Kim Hermansen og Jan Sørensen hårdt ud. Dels med lange løb, men også med mange træningspas. Klubbens unge spillere blev taget på hælene, men tænkte tilsyneladende, at de erfarne spillere nok skulle falde af på den i længden.

Konkurrencen sluttede lørdag den 9. maj til midnat. I dagene op til afslutningen, var det fortsat Kenni Elkjær, der lå forrest i konkurrencen. Kenni lå den 8. maj på førstepladsen med 40 træningspas og 207 kilometer. Mathias Dalsgaard lå på andenpladsen med 40 træningspas og lidt over 200 km. Der var derfor fortsat kamp om de øverste pladser med kun ét døgn tilbage.

I alt 25 spillere havde tilmeldt sig konkurrencen, heraf var der også spillere, som af forskellige årsager ikke kom med på vognen, så feltet var spredt over alt fra 0 kilometer til over 200 kilometer, da den sidste dag begyndte. Skulle erfarne Kenni eller unge Mathias trække de længste strå og vinde den gigantiske sum af 200 kroner, som der blev løbet om. I teorien kunne Christopher Domino med sine 37 træningspas også overhale indenom, men sådan skulle det ikke gå.

Kenni tog fusen på alle, da han startede sit sidste døgn kl. 0430 lørdag morgen. Derfra løb han kontinuerligt med 1 times pause hele dagen. Mathias og de øvrige spillere fik det gale ben ud af sengen eller de sov i hvert fald for længe til, at de havde en chance mod Kenni. I alt 11 løb af 5 kilometer blev det til, mens Mathias forsøgte at hænge på med dels løb og cykling. Kenni sluttede konkurrencen med 55 kilometers løb på én dag, så han nåede op på 51 træningspas med i alt 262,22 kilometer, mens Mathias blev henvist til andenpladsen med flotte 48 træningspas med 243,74 kilometer. Christopher Domino sluttede på tredjepladsen med 37 træningspas og 187,17 kilometer.

De 25 spillere tilbagelagde i alt 1.455 kilometer eller i gennemsnit over 58 kilometer pr. spiller over den måned, hvor konkurrencen løb.

Her ved afslutning af konkurrencen har DBU igen åbnet for fodboldtræning, mens turneringen desværre er helt aflyst. Niels Klausen og Steffen Frederiksen starter tirsdag den 12. maj op med fodboldtræning efter 1½ måneds pause fra fodbold. Selvfølgelig med overholdelse af DBU’s udmelding om fodbold uden kontakt og øvrige regler på området.

Vel mødt til nye måder at træne fodbold på i Borup IF og tak til trænerne for initiativet til at holde spillerne i form. Selvfølgelig også et kæmpe tillykke til erfarne Kenni Elkjær, der tog alle de unge spillere ved næsen og løb med førstepræmien. Kenni har oplyst, at han lige holder én dags pause, inden han skal ud og løbe igen, men det passer jo med første træning på tirsdag. Flot klaret af alle spillerne og tak for opbakningen til den alternative træning.  

Annoncesponsor for dette opslag er: