Salmebroderi udstilling i Låstrup, Lynderup og Ulbjerg Kirker

   

Salmevægtæppe udstilling i Låstrup -Lynderup og Ulbjerg kirker

Salmebroderi er noget som præsterne Marianne Koch fra Viborg og Malene Dahl fra Skals fik sat i gang tilbage i 2018. Initiativet kom på et møde i Skive kirke, hvor de fortalte om deres visioner for Salmebroderi. Temaet var fordybelse, ro og farver og fantasi, og hvad gør et broderi, det kræver alle de elementer

Med til mødet var salmedigter Iben Krogsdal, der fortalte om salmer og de refleksioner, der opstår, når man hører salmer. Der var et oplæg af brodøse Lis Arnkil, hvor hun fortalte de mange måder at lave broderi og sting på. Det at sidde i ro og skabe billeder, ord, farver, former og mening er godt for alle.

Det blev til et forløb hen over vinteren 2018-2019. Nogle steder med Broderi -eftermiddage i sognehuse eller andre hyggede sig med det derhjemme.

Salmebroderi projektet bestod i, at deltagerne skulle indsende et broderi med målene 23x23 cm, hvor motivet med en linje fra ”DIN YNDLINGS SALME” var holdt inden for 20x20 cm.

Deltagernes bidrag blev så samlet i vægtæpper og blev færdigmonteret  af Malene Dahl og Marianne Koch. De smukke og færdige vægtæpper, har derefter været udstillet i forskellige kirker. Således i Låstrup, Lynderup og Ulbjerg Kirker i ugerne 50-51-52

I disse tider med forsamlingsloft m.m. er det oplagt at tage en rundtur til Låstrup -Lynderup -Ulbjerg kirker og se de smukke vægtæpper. Det kunne måske være en passende cykeltur med frisk luft. Eller 3 cykelture til de 3 dejlige kirker.

Flere lokale Fjordklyngeboer har bidraget som medleverandør til broderier på tæpperne. Det er en god oplevelse at se de mange fortolkninger og finurligheder i “kunstværkerne “.

Vel mødt i vores smukke kirker. Kirkerne er åbne alle hverdage 9-15, og selvfølgelig om søndagen i forbindelse med gudstjeneste. Her lukker kirkerne efter endt gudstjeneste. Kik nu ind, når I alligevel er en tur omkring vores kære på kirkegården .

En JULETUR når det passer dig/jer. Glædelig jul

Yderligere oplysning findes på hjemmesiden:  www.salmebroderi.dk

    

Kærlig hilsen

Menighedsrådet.