Afslutningsfest 2021 for SUB09

Joachim Hvid bød som næstformand i Borup IF velkommen til årets afslutningsfest i Borup Idrætsforening og SUB09. Med 89 tilmeldte var det en ganske tilfreds næstformand, der tog imod gæsterne. Joachim hilste fra formanden, der desværre måtte forfald på grund af sygdom.

Joachim opfordrede festdeltagerne til at gøre rigeligt brug af de spritdispensere, der var stillet op på borde, i baren og ved madbordet. Vigtigt at tage corona-situationen alvorlig og nyde, at vi i år har mulighed for at holde afslutningen, selv om corona-spøgelset igen titter frem.

En særlig velkomst til klubbens førstehold, der i år vandt Fjends Cup på forbilledlig vis. Dertil et spændende efterår, hvor vi for første gang i mange år spillede i samme række, som vores naboklubber Skals FF og Ulbjerg IF. Tilmed med sejre på udebane over begge hold, og ikke mindst at det lykkedes at blive i serie 3, mens begge naboklubber må ned og vende i serie 4. Stor tak fra bestyrelsen til Kristian Kjær, Steffen Frederiksen, Bo Soelberg og Christopher Justesen, der som trænerteam, målmandstræner og holdleder, har været med til at bringe spillerne igennem sæsonen.

Der var også en tak til Søren Elkjær Jensen, der i årets løb har taget initiativ til, at klubben kan samle klubbens mest erfarne spillere til veteranfodbold i weekenden. I øjeblikket spiller de bold på banen søndag formiddag, men i denne weekend dog lørdag. De skulle jo være klar til afslutningen. Søren Elkjær Jensen måtte desværre også melde afbud på grund af sygdom i familien. Ærgerligt men nu er takken og hyldesten viderebragt til ham.

Desuden en særlig velkomst til kvinderne fra SUB09, der i den forgangne sæson også har vist kæmpe fightervilje. Den nye træner Chris Moumaife guidede i foråret spillerne fra serie 1 til Jyllandsserien, hvor holdet i efteråret med fightervilje viste, at de hører hjemme. Stor tak til Chris, som sammen med Else Astrup og Karina Lyngsøe har styret kvinderne gennem sæsonen. 

Af praktiske informationer kunne Joachim oplyse, at maden i år er buffet fra Skals Idrætscenter Cafeteria. Altså fra Skals Mad, som også er en af klubbens sponsorer.

I baren har Ulbjerg IF installeret 2 spioner i form af Jakob Frandsen og Mathias Møller, der gennem aftenen vil lange fadbamser og drinks over disken sammen med Julie og Kathrine, som har meldt sig som frivillige hjælpere til aftenens fest. Kæmpe tak til de 4 frivillige, som giver en hånd, så vi alle kan feste uden at skulle tænke på at holde baren kørende.

Vinen på bordene er sponseret af en lokal byrådspolitiker, og er til fri afbenyttelse.

Bestyrelsen byder alle en god fest.

SUB09 Kvinder

Chris Muomaife, Else Astrup og Line Bach Møller tog ordet. Else oplyste at hun udtalte sig på vegne af dameudvalget. Hun fortalte om kvindernes møde med den nye træner i foråret 2021. Det var en tid med forsamlingsforbud, så der kunne ikke holdes normal træningsopstart. Alligevel blev der taget imod den nye træner på træningsbanen på Borup Stadion, hvor Chris skulle starte sin trænergerning for SUB09.

Det blev lidt af en øjenåbner, da der pludselig stod en træner og talte engelsk til spillerne. Det har dog ændret sig, så sproget nu igen er dansk fra trænerbænken.  

Else oplyste, at det har været en rigtig god sæson med gode træningsøvelser og brug af mange redskaber. Der er blevet slæbt fra redskabsrummet til træningsbanerne. Generelt har der været rigtig god opbakning til træningen. Fra 10 til 25 spillere er mødt frem til træning, og det har mange gange været i den høje ende.

Selvfølgelig har der også været skader. Brækkede ben og tæer og andre skavanker har fyldt, men det lykkedes dog for 7 mandsholdet at ende midt i tabellen. På dommersiden har spillerne til tider været underholdt. De har blandt andet været vidner til en dommer, der stillede op i træsko uden hæl, til en dommer, der tog telefonen midt under kampen og til en dommer, der havde en fiberskade, så han kunne ikke bevæge sig rundt på banen. Det viser ifølge Else, at der er plads til alle i 7 mandsrækken.

Administrativt har det været en svær periode med corona hængende over hovederne. Spillerne måtte i lang tid ikke komme ind i klubhusene, og holdets nye spillertøj var bestilt til opstart 2021, men blev først leveret i efteråret. Det er dog på plads på nuværende tidspunkt, så holdet spiller i det nye tøj i næste sæson.

Spillermæssigt har der været god opbakning til holdene. Dels til Jyllandsserien og dels til 7 mandsholdet. Nye spillere er kommet til. Herunder 5-6 gamle SUB88 spillere, som er vendt hjem til SUB09. Derfor spilles der også igen kampe i Skals, da der nu er medlemmer fra Skals på holdene. 

SUB09 har her i efteråret tjent penge til klubben ved at høste og vaske græskar. I alt har holdet og holdets hjælpere samlet 8.000 græskar op til efterårsferien. Det har givet et tilskud til klubben på 14.000 kroner, men det har også været et stort arbejde. Rasmus, der ejede græskarrene, har oplyst, at kun 75 af de samlede græskar ikke blev solgt, så han var yderst tilfreds.

Træneren Chris fortsætter sin trænergerning i 2022 (applaus fra publikum), og det forsøges i øjeblikket, om ikke der kan stilles et 45+ hold på benene i klubben.

Chris oplyste, at han er glad for at kunne fortsætte sin trænergerning i det kommende år. Han har været rigtig glad for at være træner i SUB09 i den forgangne sæson. Han har haft det svært med sproget. Derfor kunne han heller ikke sige noget som helst på dansk, da han i foråret 2021 stod over for en flok smukke kvinder og skulle føre sin første træning ud i livet. Han fortalte, at han tænker på engelsk, og i stressede situationer bliver han nødt til at slå over i engelsk sprog.

Siden da har han lært at kikke væk fra kvinderne, og så går det bedre med at tale dansk.

Chris ser tilbage på et år med gode oplevelser. Der har været god udvikling blandt spillerne. Han har lært, at man skal tænke sig om, når man har med kvindespillere at gøre, men han har altid glædet sig til at komme til træning og kamp med kvinderne fra SUB09.

Årets Spiller på 7-mands holdet

Som Årets Spiller på andetholdet blev valgt en pige, der altid er glad. Især i 3. halvleg. Hun er særligt glad for kage og øl. Hun kører langt for at komme til fodbold med kvinderne i SUB09. Helt fra Sabro, så Årets 2.holdsspiller er selvfølgelig målmand Sanne Jensen. (Hun var desværre fraværende, så overrækkelsen foregik virtuelt)

Træningsflid SUB09 Damer

Træningsflid i SUB09 går i 2021 til Line Bach Møller, der har været til træning næsten hver gang og derudover har trænet målmandstræning hos herrerne i Borup IF.

Årets Spiller Jyllandsserien

Årets spiller i Jyllandsserien er en spiller der scorer mange mål, og en spiller der heldigvis er tilbage i SUB09 igen efter sviptur til Norge. Årets spiller er Ida Velling Gundersen.

Årets SUB09’er

Årets SUB09’er skulle uddeles for anden gang. Det var sidste års vinder Maria Svenningsen, der har indstillet den nye SUB09’er. Maria har oplyst, at hun jo er bortrejst i øjeblikket, så hun har valgt ud fra hendes viden i det ½ år hun var i klubben. Den person, der er udnævnt, er en person, der altid er positiv. Både til træning og til kamp. En person, der har sat en ære i at spille fodbold. En rigtig god all-rounder spiller, som har ramt plet i SUB09 hjertet, men også en pige med godt knald i låget. Årets SUB09’er er Caroline Boel.

Spillerne på andetholdet takkede

Mette Holst takkede på vegne af andetholdet træner Else Astrup og holdleder Karina Lyngsøe. Begge fik overrakt gave for deres frivillige arbejde for holdet.

Else Astrup betegnes som alles mor, der altid har styr på alle spillere, og det er ikke så få, der har været på holdkortet i det seneste år. Elses hjem er altid åbent, hvis spillerne er i nærheden, og hun har en god evne til at få spillerne til at tro på sig selv og hinanden. Altid gode oplæg til kampe.

Spillerne på førsteholdet takkede

Line Bach Møller fortsatte på vegne af førsteholdet (viceanfører for Anna-Kathrine Mikkelsen) og takkede Chris tusinde gange for et fantastisk år. Det har ifølge Line været forløsende at få en tidligere superligaspiller som træner med den erfaring, det har bragt med. Chris vil altid damernes ve og vel. Han er mentalt til stede i træning og kamp, og så har han fundet sig godt til rette i klubben. Altid engageret i trænerjobbet, så spillerne er glade og stolte af, at Chris fortsætter som træner i den kommende sæson.

Chris fik overrakt en kurv med slik og whisky. 2 laster, som holdet har opdaget i det forløbne år. Desuden fik han overbragt en plakat med hane egne trænerkommentarer. Line bedyrede, at kommentarerne var kærligt ment og skulle forstås sådan.