Fjordklyngens Muslingefestival var igen et kæmpe succes

Denne weekends Fjordklynge Muslingefestival var en god succes, og der blev tjent gode penge til ombygning af Kulturcenter Værestedet.

2 af festivalens udstillings telte var reserveret til udstilling med plancher om den forestående ombygning af Kulturcenter Værestedet til hele Fjordklyngens nye mødested. Et projekt, der forhåbentlig løber af stablen i efteråret 2022.

Kulturcenter Værestedets frivillige bagere havde frembragt 8 bradepander med skøn kage. Desuden havde Thomas Ambrosius skaffet en sponsor til 280 grill-frankfurtere, ligesom der var indkøbt is til salg fra teltet. Alt sammen med det formål at tjene penge til ombygningen.

Frivillige fra flere af Fjordklyngens byer støttede op om initiativet. De enten grillede frankfurtere eller stod i teltet og solgte kaffe og kage. Da aftenen faldt på var stort set alle kagerne spist og der var 15 frankfurtere i overskud. Den ikke ubetydelige indtjening fra salget går ubeskåret til projekt Fjordklyngens Nye Mødested, men ikke nok med det for pengene udløser også en lige så stor sum fra Realdania og LOA’s pulje til mødesteder. Dermed var det en ren win-win situation.

 

Det var ikke kun salget i Værestedets telt, der var en succes. Der var kæmpe tilslutning til alle aktiviteter. Køen i muslingeteltet var hele eftermiddagen rigtig lang, mens fiskerne kæmpede med at få kogt muslinger til salg i boden. I år var der 70 kilo ekstra muslinger i forhold til, hvad der tidligere er brugt under de foregående muslingefestivaler.

Der blev solgt Fjordklynge-fadøl fra Ugelris Gårdbryggeri i boderne sammen med fadøl fra Hancock og sodavand fra samme bryggeri.

Fjordklyngens Naturformidling havde en fantastisk udstilling om livet i Limfjorden. Her var der også krabbevæddeløb, hvor man kunne heppe på sin egen favorit. Desuden blev der solgt paella fra en kæmpe pande, hvorpå blev tilberedt fisk og skaldyr fra fjorden. Denne madbod måtte også på et tidspunkt melde alt udsolgt.

Det er selvfølgelig ærgerligt at måtte melde alt udsolgt, men det var også svært at forudse, at så mange kunder ville lægge vejen forbi Sundstrup på denne solbeskinnede efterårssøndag, men dejligt at være i gang med festival igen oven på sidste års corona-aflysning.

I det store telt spillede Borup og Jensen hyggemusik om eftermiddagen og Skringstrup Linedanserne gav opvisning. Til aftenens fest spillede Nordens Dansemusik op til dans efter middagen.

Herunder er et uddrag af Kurt Elkjærs flotte billeder fra Muslingefestival. Se flere fotos i dette link. 

Her ses frivillige i Værestedets telt med salg af kaffe, kage, is og pølser. 

Jacob Thorup Kjærsgaard i gang med frankfurterne ved grillen. 

Fiskerne havde travlt ved muslingegryderne, for 1300 portioner skulle tilberedes, og det kræver masser af gryder. 

Her ses Fjordklyngen Naturformidling med den nye paella-pande med alt godt fra fjorden. 

Fadøl fra Ugelris Gårdbryggeri og fra Hancock i stride strømme. 

Fjordklyngens Naturformidling gør klar til at modtage masser af gæster, og det kom de også til. 

Her ses Kean Elkjær i færd meda t kommentere krabbevæddeløb. 

Fjordklyngen Naturformidling havde deres eget telt og udstillingsområde. 

Flemming Lund og Marietta Bach langer fadøl over disken.

Festpladsen var godt besøgt, så det kneb med at få nok siddepladser til de spisende folk.