Vellykket høstfest i Låstrup Forsamlingshus

Den flotte høstkrans bundet af Charlotte Kuhr Jensen og Majbritt Skovgaard Møller.

Oven på sidste års festtørke blev der lørdag aften igen taget hul på festligt lag med en god høstfest i Låstrup Forsamlingshus. 95 deltog i festen, hvor årets høst blev fejret på behørig vis.

Forsamlingen sang med forsanger Ditte Sjømann høstsangen ”Marken er mejet og høet er høstet”, for sådan fejrer man høsten i Låstrup. Først en fællessang, dernæst sild og snaps efterfulgt af smørrebrød og kaffe med sødt.

Majbritt Skovgaard Møller og Charlotte Kuhr Jensen havde bundet årets høstkrans, der hang til pryd på væggen under hele festen. Høstkransen har i mange herrens år været en tradition i Låstrup. Først til høstfest i forsamlingshuset, dernæst til høstgudstjeneste i kirken for efter gudstjenesten at blive lagt på gravstedet for de allierede soldater, der faldt ned med en flyver i Låstrup under 2. verdenskrig. En god tradition blev holdt i hævd, og dette års høstkrans var usædvanlig smuk.

Arne Gejl holdt årets høsttale. Her fortalte han om et godt høstår, der dog var besværliggjort af den våde perioder hen gennem høsten. Ikke desto mindre blev landmændenes siloer fyldte med korn, her hvor vi venter på, at kartoflerne skal op. Arne kunne heller ikke dy sig for krydre festtalen med malurt i bægeret, for regel- og dato-tyranni fra en rød regering kan godt trække ned i landmændenes tro på fremtiden. Dog ikke nok til at dæmpe festhumøret, for nu skulle der festes.

Først var der dog amerikansk lotteri, hvor deltagerne kunne vinde alt fra slik, kage, drikkevarer til guidet vandretur på Borup Hede, pizzaaften for 10 personer og hovedpræmien, som var en køretur på en John Deere traktor efterspændt flot potent Horsch grej med Arne Gejl som chauffør.

Efter spisning, høsttale og lotteri spillede DJ Per Stisen og Kim Nielsen op til dans. Der blev hygget, snakket og danset til længe efter midnat.

”Bind så korn i krans! Hurra, her til lands slutter høsten altid med et gilde og en dans!” Sådan slutter høstsangen og således også høstfesten i Låstrup.  

Tak til den afgående komité bestående af Anne-Marie og René, Bettina og Bent, Eva og Morten og Arne.

Se flere fotos fra festen via dette link.