Fantastisk Sankthans Aften i Låstrup

Torsdag den 23. juni holdt Låstrup Lokalråd Sankthans Aften i Byfestteltet på Borup Stadion. Eller rettere udenfor på stadion, for vejret var fantastisk med varm brise og sol fra en skyfri himmel, så ingen havde den store lyst til at udnytte teltet, som er sat klar til næste uges byfest. Alle var dog indenfor for at nyde udsmykningsudvalgets store arbejde med at pynte teltet til byfesten.

Først blev der budt på fælles grill til medbragt mad og mulighed for at købe drikkevarer i baren. I år også med fadøl frisk fra Hancock Bryggeriet. Desuden var der lavet snobrødsbål til børnene. 

Låstrup Lokalråds talsmand Rene Storgaard Madsen bød velkommen og gav ordet til Louise Marcussen. Louise skriver klummer i Viborg Nyt op til kirkens højtider med fokus på at formidle det kirkelige budskab i øjenhøjde. Samme udgangspunkt havde hun til dagens opgave med at formidle Sankthans budskabet til borgerne i Låstrup. Louise fortalte om Jesus fætter Sankt Johannes, der har lagt navn til vores Sankt Hans Dag og dermed Sankthans Aften. Louise fortalte videre om hendes rejse til Italiens grønne hjerte Umbrien, hvor også Frans af Assisi har sine rødder. Louise er en levende fortæller og mon ikke de fleste af tilhørerne drømte sig hen til bjergene i Italien, hvor man så lå og kikkede op i den grønne skov, samtidig med, at Louise trak tråde til nutids problematikker som klima, forurening og meget mere. De fleste af tilhørerne kender jo Louise fra gymnastik og yoga timer, så på ægte Louise maner afsluttede hun talen med at få alle tilhørerne til at lave gymnastik, mens man skulle forestille sig at man holdt jordkloden i sine hænder, kastede jorden fra sig, mens andre så skulle gribe jorden og redde den fra frygtelige ulykker. En stor tak til Louise for hendes måde at sætte ord på nutidens problematikker.

Se lille video med hele forsamlingens kast med jordkloden via dette link. 

Efter båltalen sang Louise, Anne-Marie, Sara og Birthe for på ”What a Wonderfuld World” og derefter ”Midsommersangen”, mens Morten satte ild til bålet, der for en gangs skyld var lavet af tørre grene og en flot heks lavet af Thomas og Sara.

Der blev sunget midsommersang, mens ildens flammer fortærede heksen, og man blev mindet om en ganske vist kort, men også særdeles gru periode i Danmarks historie, hvor vi på umenneskelig vis brændte hekse på bål, som straf for hvid eller sort magi. Ofte dømt efter retssager, der ikke ville leve op til nutidens menneskerettigheder. Således mindet om, at vi også i Danmark har haft perioder, hvor vores behandling af mennesker har været på kant med gængse medmenneskelige værdier, kan vi forhåbentlig afskrækkes fra at gå i den retning nogensinde igen.

Efter sangen var der mulighed for at købe kage og kaffe i teltet. Kager bagt af frivillige eller børn af frivillige i Låstrup Lokalråd.

Byfestudvalgets formand Henriette Lyngsø Mikkelsen fortalte om byfestprogrammet og opfordrede tilhørerne til at gå hjem og kikke byfestprogrammet igennem. Ikke mindst at få sig tilmeldt til de dele af programmet, som kræver tilmelding. Bl.a. onsdag aftens program, hvor Cykeldrengene kommer forbi med et spændende foredrag om dels deres cykeltur jorden rundt og dels deres deltagelse i tv-programmet ”Alene i Vildmarken”.

Byfesten starter mandag den 27. juni med kirkekoncert i Låstrup Kirke og fællessang i teltet bagefter.

 

Se flere billeder fra den skønne aften ia dette link. 

Tak for kæmpe opbakning til årets Sankthansaften i Låstrup.