Byfesten i Låstrup lørdag med morgenbord og Discodyst

Vestjysk Bank startede dagen ved byfesten i Låstrup med gratis rundstykker og kaffe. Ikke blot levering af varerne, men også frivillige til at lave kaffe og servere. God stil af en fantastisk sponsor at anerkende sin klub og byens borgere på den måde. Tak for mad til Vestjysk Bank.

Personale fra Vestjysk Bank stod klar til at servicere låstrupborgerne.

Efter morgenmad var der konkurrence på programmet. Dette års byfest hedder 80'erne, så de 8 hold i dagens konkurrence skulle kæmpe om en gevinst på 2000 kroner i Discodysten. 

Vejret var ikke helt med byfesten i år, så paraplyer måtte frem i ny og næ. Andre søgte ly i Hancock-baren på fodboldbanen og atter andre i klubhus og under kridternes grill-pavillon. Der var heldigvis huller i regnvejret, så det lykkedes at få afviklet de fleste konkurrencer i nogenlunde tørvejr. Det sås dog på antallet af tilskuere, at vejret ikke var med byfesten, men dem der kom fik en god konkurrence at se. 

I Discodysten var der udfordringer til de 8 hold af 3-5 deltagere. Første konkurrence var en hulahopring-stafet, hvor deltagerne med hinanden i hånden skulle vandre hen over banen, men på den måde, at alle skulle kravle igennem en lille hulahopring hele vejen. Det gav gode udfordringer til de voksne, mens børn og unge med bedre motorik fløj hen over banen. 

Efter hulahopringen, var det igen stafet, men nu på en presenning, der skulle vendes, mens ingen fra holdet måtte være udenfor. Derefter blev deltagernes skrælle-evner testet ved at lave den længste skræl af kartoffel, æble og appelsin. Her kom holdenes mad-kunstnere til sin ret for det var svært at lave en lang skræl, der ikke knækker. 

6 hold gik videre til semifinalen efter kåring af det flottest udklædte hold. 

Derefter stod den på mælkekassestafet, samarbejdsøvelse med nonverbal kommunikation og endelig en opgave, hvor et tårn af træklosser skulle flyttes hen over et bord, men på en måde, så deltagerne hele tiden skulle løbe hen over banen for at flytte én klods af gangen. 

4 hold gik nu videre til et sænke-slagskib tæppe, hvor deltagerene skulle finde en farbar vej gennem et minefelt. Derefter var der kun 2 hold tilbage til finalen. 

Finaleheatet var at flytte vand hen over banen med 2 vandglas. I den anden ende af banen skulle et 110 mm afløbsrør fyldes med vand. Dette var dog besværliggjort af, at der var boret huller i røret så vandet løb ud igen. Det gav syre i benene blandt deltagerne. Arrangørerne måtte tillade tilstopning af hullerne for ellers var der ikke udsigt til at finde en vinder. 

Det lykkedes at få røret fyldt og vinderen kunne kåres. Se billedet herunder af det vindende hold. 

 

 

 

Under hele dysten var der mulighed for at købe sig en grillpølse i kridternes grillbod eller at købe pølsemix, kyllingesalat eller wraps i teltets køkken.

 

Tak til byfestudvalget for en god lørdag, hvor vejret ikke viste sig fra den bedste side. Dejlig byfestlørdag sigtende frem mod byfestens kronjuvel, som er festaften i teltet. Det følger i et kommende opslag, når det er overstået.

Se flere af Jakob Thorup Kjærsgaard og Kurt Elkjærs flotte billeder via dette link. 

Annoncesponsor for dette opslag er: