Byfesten onsdag - Kirkekoncert, børnebyfest, fodbold og fællessang

Helena Soundroos med Casper, Marius og Arthur i Låstrup Kirke.

Onsdag er traditionelt børnebyfest i Låstrup. Det var det også i 2023, hvor børnene blev præsenteret for børnelege, som deres forældre har leget tilbage i 80’erne, så det kan passe med byfestens tema 80’erne. Derfor var der rulleskøjter, stylter, dødbold og rigtig mange andre aktiviteter for de børn, der havde mod på at prøve forældrenes legeredskaber.

 

Som det fremgår af billedet, kunne forældre også prøve kræfter med de gamle legeredskaber.

På fodboldbanen var der fodbold, for Borup Idrætsforenings 40+ herrer havde en udsat kamp mod rivalerne fra Ulbjerg IF til gode, og hvorfor ikke spille den under byfesten, så der var lidt ordentlig fodbold at se. Ulbjergs hold har været helt suveræne i foråret, så helt fortjent havde de allerede inden kampstart sikret sig førstepladsen og dermed oprykning til A-rækken. Tilskuerne blev vidner til fantastiske mål, så Ulbjerg trak sig ud af kampen med yderligere 3 point.

Som det fremgår stiller 40+herrer en god mur, når der er frispark. Paw i målet lavede her en feberredning, så det var ikke her Ulbjerg hentede sin sejr. 

I Låstrup Kirke holdt menighedsrådet kirkekoncert for 50 gæster. Det var Helena Soundroos, der synger til musik leveret af Casper, Marius og Arthur. Helena synger et lydunivers af dansk- og engelsksprogede tekster. Genren er med inspiration fra jazzens komplekse harmoniske univers, soulmusikkens vokalbærende tendenser og kombineret med folk-musikkens lyriske træk. Gæsterne fin en fantastisk oplevelse i kirken med liflig musik og var fortsat i stemning, da de efter koncerten indtog byfestteltet til kaffe og kage.

I byfestteltet bød Anne Marie Dalgaard på fællessang af et udvalg af sommerviser fra højskolesangbogen præsenteret på bedste vis med motivation for sangenes opståen og oplevelsen af god dansk sommer. Det var helt som at være der selv. Der blev sunget om lyse nætter, hjerter i takt, at holde sig på dydens smalle sti og masser af sommer og ferie. Dejlige toner og god stemning til at fortsætte byfesten i de kommende dage.

Henriette Lyngsø Mikkelsen takkede Anne Marie for udvalg, præsentation og udførelse. Der var varme klapsalver til Anne Marie for vel udført sang og musik.

I byfestteltet blev der aftenen igennem budt på madpandekager tilberedt i Engtramperkroen, så ingen gik sultne hjem. 

Se alle Kurt Elkjær og Jacob Thorup Kjærsgaards billeder via dette link. 

Byfesten byder torsdag på bilorienteringsløb med udkørsel fra stadion kl. 1730 til 1800. Fra kl. 1930 er der grillfest i byfestteltet med steaks, frankfurter, nye kartofler, salat og flutes. Se opslag om bilorientering via dette link. 

Vel mødt til nye hyggelige oplevelser i byfestteltet i Låstrup.

Annoncesponsor for dette opslag er: