Byfesten torsdag - Bilorienteringsløb og grillaften

Velkommen til byfest i Låstrup torsdag aften. Sikekn velkomst fotografen her fik. 

 

Frivillige gør klar til aftenens bilorientering og grillaften.

Torsdag aften ved byfesten i Låstrup var helt og holdent kendt stof. Bilorienteringsløb og grillaften. Det går man ikke fejl af. Heller ikke i 2023.

Der var udkørsel fra stadion fra kl. 1730 til 1800 med krav om, at holdene senest kl. 2100 skulle være retur i teltet til præmieoverrækkelse. 27 biler deltog i dette års bilorienteringsløb. Dette års løb var igen tilrettelagt af Line Bach Møller godt hjulpet af frivillige hjælpere. Hjælperne sendte holdene af sted på turen, passede poster på rugen og hjalp med at finde vindere efter løbet.

Der var i år planlagt 10 poster, hvoraf 5 var ”døde” poster med opgaver som passer til byfestens tema 80’erne. Dertil 5 levende poster med udfordrende opgaver, som også lagde sig op ad temaet. Det var f.eks. trille med glaskugler, blindebuk med magneter, kims leg, kast med sandsæk og samarbejdsøvelse, hvor deltagerne skulle bygge figurer med duplo-klodser. På de døde poster var det klart en fordel at have levet i 80’erne, og på de levende poster var det en fordel at være heldig.

 

 

Ud over de 10 pointposter, var der 4 ekstraposter, hvor deltagerne kunne supplere pointhøsten ved at finde gemte poster i smukke naturlige omgivelser. Her blev deltagerne udfordret på deres orienteringsevne.

Ved alle poster var placeret en række tal til banko, så der var ekstra gevinster at hente for heldige deltagere, og så var der noget at holde styr på for børn på ruten. 

Efter vel overstået deltagelse i bilorienteringsløb var der grillfest i byfestteltet. Her havde frivillige steaks og frankfurtere klar til de hjemvendte gæster. Andre frivillige skænkede fadøl og atter andre frivillige lavede salat, stegte kartofler og lavede pommes frites. 125 grillmenuer blev langet over disken, så der var travlt ved skærebræt og grill.

Efter votering og sammenlægning af de mange pointskemaer kunne bilorienteringsudvalget præsentere aftenens vindere.

2 biler vandt hver kr. 300 for fuld plade på bankospillet. Det var holdene med navnene ”Og så Nicolaj” og ”Snups”. Desuden var der vinder i børnerækken, hvor ”4 store drenge i en lille bil” vandt præmien.

 

Aftenens højdepunkt nærmede sig. Først skulle præmien til holdet med færrest point hædres. Det blev dels ”De blødkogte” og ”De 5 minus 1”, som kom på en delt sidsteplads med flotte 18,85 point på kontoen.

 

På en flot 2. plads kom holdet med navnet ”Jaaa” med flotte 35,24 point. Holdet havde Malthe Trinderup Pedersen som holdkaptajn.

Dette års vinder blev holdet med navnet ”Høstfesten i Låstrup er den 16. september 2023” med 37,85 point. Holdet bestod af dette års høstfestkommité Morten Nielsen, Eva Nielsen, Bent ”Sigfred” Christensen og Anne Marie Dalgaard. Som holdets navn siger, er de allerede ved at reklamere for dette års høstfest i Låstrup forsamlingshus. Det kan da kun blive godt, når årets høst skal fejres i september måned.

Aftenens vinderhold: Høstfestkomitéen Morten Nielsen, Anne Marie Dalgaard, Bent Krogh Christensen og Eva Nielsen.

Slut på endnu en hyggelig aften i byfestteltet. Tak til bilorienteringsudvalget, som havde planlagt en fantastisk aktivitet. 

Låstrup lader nu op til den store fodboldaften fredag, hvor der først er NERF turnering for børn og barnlige sjæle kl. 1700. På stadion er der 7a-side turnering for tilmeldte fodboldhold med fri alder og samtidig en 60+ turnering for hold fra Løgstrup, Vestermarken, Eastside, Viborg FF og Borup IF. Her skal deltagerne være mindst 60 år eller have betydelig mave eller andre handicaps.

I Låstrup Forsamlingshus er der kæmpe gavebankospil fra kl. 1900. Det tilrådes at komme i god tid, for der bliver rift om pladserne. 

Engtramperkroen byder fredag aften på kold kartoffelsalat og frikadeller. Hertil fadøl i hanerne og kaffe og kage i madboden. 

Endelig er der rafleturnering i byfestteltet fra kl. 2200 til dette års vinder er fundet. Forsvarende mester fra 2022 er Jonas Hauris Hansen. Spændende at se, om han skal få sit navn på vandrepokalen 2 år i træk.

Se alle Kurt Elkjær og Jacob Thorup Kjærsgaards billeder fra aftenen via dette link.

Annoncesponsor for dette opslag er.