Krolf

Borup Idrætsforening er fodboldklubben med stort fokus på det sociale samvær. Omdrejningspunktet er fodbold, men byfest, banko, præmiewhist, stævner har høj status i Borup IF og Borup Idrætsforening er fra 2023 også indehaver af 2 krolfbaner med 12 huller til hver. 

Der spilles krolf tirsdag kl. 1000, fredag kl. 1530 og søndag kl. 1000. Alle dage med fokus på det sociale, så der er åbent i klubhuset og mulighed for at få kaffe eller købe sig øl eller sodavand. 

Reglerne i krolf minder lidt om kroket og så alligevel ikke. Der skydes til krolfkugler med en kølle som i kroket, og så er den sammenligning nok også slut. Reglerne for krolf ligner mere golf.

Krolfbanen består af 12 nummererede huller, der spilles i kronologisk rækkefølge. Det gælder om med færrest slag at skyde sin krolfkugle ned i det hul, som man spiller til. Man følges ad op til 5 spillere ad gangen. Efter de 12 huller vinder den spiller, der har brugt færrest slag. Alle huller er anlagt således, at det burde være muligt at skyde "hole in one", men det kræver øvelse at mestre det. 

Krolf adskiller sig også fra krocket ved at være en gentlemansport for i Krolf, prøver man ikke at genere hinanden, som det ofte opleves i kroket. Det betyder også, at sporten har langt større tiltrækning for kvinder, end mange andre sportsgrene.

Ud over de faste spilletider, er det muligt at aftale private arrangementer på krolfbanerne i Låstrup. Køller og kugler er normalt under lås og slå, men kan lånes ved henvendelse til Majbritt Skovgaard Møller på tlf. 28897481 eller på info@borupif.dk

I foråret 2023 er det gratis at spille krolf. Derefter beslutter bestyrelsen, hvad det derefter skal koste at spille krolf på banerne i Låstrup. 

Se reglerne for Krolf via dette link.