Referat generalforsamling Fjordklyngen

Torsdag den 21. april 2022 holdt Fjordklyngen sin ordinære generalforsamling på Kulturcenter Værestedet i Låstrup. Aftenen startede med fællesspisning og indtagelse af Fjordklyngeøl fra Ugelris Vingaard og Gårdbryggeri. Middagen var traditionelt Fjordklynges signaturret med bagte kartofler, gulerødder, løg og stegte pølseskiver. Hertil salat.

Heine fra Skals Murer og Entreprenørforretning var inviteret til at fortælle om Skals Borgerforenings aktiviteter og plan for Skals. Her blev givet status på Skals Bypark, Skalmaprojektet og helhedsplan for Skals. Børnehus, skole og mange andre projekter, som rigtig mange frivillige bruger rigtig mange timer på.

Heine fortalte også om den arv, som Jørgen Villum Madsen havde doneret til borgerforeningen. Villums sidste vilje vidnede om en naturelskende mand, der gerne ville have, at han arv skulle komme til gode for hele det lokalsamfund, hvor han havde haft sit liv og sit virke. Derfor havde han oprettet et testamente, hvor han donerede sine besiddelser til Skals Borgerforening. Heine oplyste, at værdierne fra arven vil blive brugt til alment nytteig formål med Villums fokus in mente. Villum var naturmenneske og elskede sin skov, fiskeri og et godt slag kort.

40 gæster mødte frem til generalforsamlingen, hvor formand Inge Carlskov fortalte om årets gang og gav status på Fjordklyngens mange projekter. Herunder områdefornyelsen, der snart er ved ende. I Sundstrup arbejdes på højtryk for at få lavet madpakkehus og den øvrige del af projektet på havnen. Mellem Skringstrup og Låstrup arbejdes der på Den Gamle Kirkesti, som forhåbentlig snart er på plads og i Låstrup arbejdes på at få ombygning af Kulturcenter Værestedet til hele Fjordklyngens Mødested. Et projekt, hvor der nu mangler indsamling af 700.000,- kroner ud af de 9 millioner, der fremgår af budgettet.

Inge fortalte også, at pengene fra det kuldsejlede Fjordklyngebus-projekt er gået til indkøb af telte til en grejbank, hvor man kan låne telete til boder i Fjordklyngens landsbyer. De er nu placeret på en trailer, som Joe fra Ulbjerg bestyrer.

Under valghandlingen, blev Eva Nielsen genvalgt i Låstrup, Henrik Sivertsen genvalgt i Skals, Inge Carlskov genvalgt i Skringstrup, Joe Wingard genvalgt i Ulbjerg, mens Sanne Juhl afløste Niels Sørensen i Sundstrup og Mogens Larsen blev valgt som afløser for Henrik Lauritzen for Nr.Rind.