Afslutningsfest i Borup Idrætsforening 2022

Der var god opbakning til Borup Idrætsforening, da klubben holdt afslutningsfest i Låstrup Forsamlingshus lørdag den 12. november. Hele 70 gæster deltog i denne årets sidste fest i klubben. 

Formand Poul Johannessen bød velkommen til festen. Han oplyste, at bestyrelsen er stolte af fortsat at kunne præstere så god en opbakning i en lille klub som Borup IF. Han oplyste desuden, at det i år var større, end det har været i mange år på herresiden, for med oprykning til serie 2, så kalder det på at holde en stor fest. Bordene var festligt pyntet med pyntegræskar sponseret af Jakobs Blomster i Viborg, så stor tak til ham og til bestyrelsen for pyntning og opdækning til festen.

Poul præsenterede programmet for festen, der først bød på buffet med 2 slags kød, kartofler, salatbar og flutes fra slagter Hald. Derefter overrækkelse af priser på klubbens forskellige fodboldhold, udnævnelse af Årets Holdspiller, udnævnelse af Årets Kridter og overrækkelse af den ærefulde titel som Årets BIF’er. Derefter fest og mulighed for natmad i form af pølsehorn omkring midnat.

 

Nye i bestyrelsen for Borup IF i 2022 var Kirsten Rømer og Morten Nielsen, der har afløst Joachim Hvid og Maria Svenningsen. Velkommen til de nye ansigter i bestyrelsen.

I baren var frivillige hjælpere i Julie Østergaard Markussen og Kathrine Jensen klar til at servicere aftenens gæster, og i køkkenet var Nikoline Elkjær Jensen og Alina Elkjær Hermansen klar til afrydning, opvask og servering af mad under ledelse af Karin fra bestyrelsen. Godt team på den front, så udsigt til en festlig aften.

 

Musik til festen leveres af Simon Nielsen med flot lysshow og god musiksmag.

Poul fortalte videre, at klubben på kvindesiden i SUB 09 var 2022 knapt så godt sportsligt set, for holdet endte med nedrykning til serie 1, men socialt havde klubben også stor succes på den front. SUB 09 har i år holdt afslutningsfest sammen med herrerne i Ulbjerg IF, så årets priser på den del var allerede uddelt.

På herresiden har klubben haft 60+ af sted til 9 stævner, et nyt hold i klubben var 40+ holdet, som er kommet godt fra land, og så har klubben haft serie 3 (nu serie 2) og serie 5 på banen ud over mange hold i samarbejdet SUB 88.

2022 har for en gangs skyld været helt uden corona-restriktioner efter opstart af bankospil i februar måned. Det går godt med banko. Klubben havde medhjælperfest i april måned, og det skal de frivillige i klubben nok vænne sig til, for der var stor tilfredshed med at holde festen i april i stedet for første lørdag i året, som det har været i mange år. I 2023 bliver det også i april måned. Klubben har også haft 2 arrangementer under 4. halvleg, som primært er et socialt arrangement for klubbens medlemmer over 50 år.

Stadion fik i pinsen 2022 udskiftet dugen på hoppepuden, så vores børn og gæster igen kan brænde kalorier af på legepladsen.

Fonden for Sparekassen i Skals overrakte ved årets sidste fodboldkamp en gavecheck på hele 60.000 kroner til bl.a. hoppepude, varmepumpe, etablering af krolf bane, udskiftning af døre og vinduer, fornyelse af køkken, inventar og akustikloft i kantinen. Stor tak til bestyrelsen i fonden for den flotte donation.

Poul takkede klubbens mange frivillige, der gør det muligt at holde idrætsforeningen med de mange aktiviteter kørende. Herunder byfestudvalget, som igen planlagde og arrangerede et brag af en fest i juni måned. Blandt andet med besøg af Cykeldrengene, der lærte os at forstå, at ”Hold nu kæft, hvor har vi det godt” og fokusere på hvor godt vi har det.

Hele 92 børn og unge deltog i Borup Idrætsforenings fodboldskole 2022 i uge 27. Fantastisk opbakning til det arrangement og kæmpe stor tak til de frivillige fra klubben, som fik det til at ske.

 

SUB 09 afslutning. 

Som formanden oplyste var kvindernes afslutningsfest allerede holdt i Ulbjerg i sidste weekend, men Line Bach Møller fortalte om årets gang på kvindesiden.

Hun takkede træner Chris Muomaife, der har takket af som træner i klubben. Dameudvalget takker Chris for indsatsen på sidelinjen i SUB 09.

I den forløbne uge er næste års trænerteam offetliggjort under et socialt arrangement for klubbens medlemmer. Nye på trænersiden er Peter Boel som cheftræner med assistance fra Anna Katrine Mikkelsen som spillende assistenttræner og desuden assistance fra Kent Mogensen, Christian Boel og Kathrine Gejl, der alle har lovet at give en hjælpende hånd med at få de 2 hold på kvindesiden videreført.

Sportsligt gav efterårssæsonen nedrykning til serie 1, men kvinderne i klubben glæder sig alligevel over, at der er god opbakning til klubbens hold med tilgang af gode spillere, så klubben glæder sig til at kunne starte forfra med det nye engagerede trænerteam.

Line fortalte også, at Årets træningsflid på kvindesiden gik til Isabel Jørgensen.

Årets spiller på 7 mandsholdet blev Janne Kristensen.

Årets spiller på Jyllandsserieholdet blev Tilde Vadsholt.

Årets SUB 09’er blev Line Bach Møller selv.

Referat fra SUB 09 afslutningen blev fulgt af klapsalver til de kvinder, der både var med til afslutningen i Ulbjerg, men som også tog til Borup IF for at holde endnu en fest. Tak for opbakningen til kvinderne og tak for gode oplevelser gennem den forløbne sæson.

Herrer 40+

Søren Elkjær Jensen og Per Sørensen kunne berette om et år, hvor holdet kom godt fra start i den nye række for Borup IF. Det har dog givet udfordringer at få spillerne til at hænge sammen, men generelt har det været en succes med mange gode træningspas i klubhuset hen over vinteren og gennem den forløbne sæson. Der har været masser af hygge blandt de erfarne fodboldspillere, og holdet har da også spillet fodboldkampe gennem sæsonen.

Per Sørensen takkede Karin Elkjær for tøjvask og erkendte, at det kan være svært at få vendt strømperne rigtigt efter en hård fodboldkamp. Karin fik overrakt 2 flasker vin som tak for opbakningen til holdet.

Per takkede desuden Søren Christian Mikkelsen og Søren Elkjær Jensen for initiativet til at stille holdet på benene. Det har givet gode oplevelser. De 2 fik overrakt kurve som tak for deres indsats og selvfølgelig klapsalver fra publikum.

Per motiverede valget af Årets Spiller på 40+ holdet med, at det var en spiller i god udvikling. Spilleren har vist sig yderst stabil og kommer hver eneste gang, der bliver kaldt. Årets spiller på 40+ holder er Kaspar Vad. Kæmpe applaus til Kaspar ved overrækkelse af den trøje, der følger med titlen.

 

Herrer serie 5

Efter afskaffelse af serie 6 i DBU regi er serie 5 nu blevet den nederste række i turneringen. På trænersiden har Jonas Hauris Hansen, Magnus Nielsen og Johan Nielsen stået for holdet.

Jonas fortalte om 2 gode sæsoner som trænere på holdet. Magnus er på jordomrejse, så Jonas og Johan må stå for præsentation af årets spiller og beretning om året der gik. Jonas fortalte, at det havde været meget lærerigt at stå i spidsen for holdet, go det har været hyggeligt at være af sted og spille bold. Desværre ikke helt så mange gange som planlagt på grund af mange aflysninger.

Jonas takkede de mange spillere, der har ydet en indsats på holdet. Herunder de førsteholdsspillere, der har spillet på holdet gennem sæsonen.

Årets spiller blev en altid oplagt spiller, der har gjort det fantastisk gennem sæsonen, og som også har været oppe at spille på førsteholdet i nogle kampe.

Årets spiller er Magnus ”Mini” Gandrup Kristensen. Han blev kaldt på gulvet til overrækkelse af trøje og applaus fra publikum.

Herrer serie 3 (nu serie 2)

Træner Kristian Kjær tog ordet og takkede for en god sæson i Borup IF. Han oplyste, at han netop har forlænget sæsonen med yderligere et år på trænerposten. Den oplysning blev akkompagneret af klapsalver fra publikum, så stor tilfredshed med Kristian ved roret.

Kristian fortalte, at sæsonen havde startet med en god træningslejr med mange deltagere i Fjerritslev. Det gjorde godt at få shinet spillerne op til sæsonen, og så var det en god fest.

I Borup Idrætsforening har Kristian i det forløbne år mødt mange gode frivillige kræfter, der gør klubben til et godt sted at være træner. Han takkede Steffen Frederiksen for hans assistance på trænerfronten i den forløbne sæson. Han takkede Bo for hjælpen til målmandstræningen, Christopher Justesen for hjælpen som holdleder og Magnus for hjælpen til tøjvask. Det har været et godt team at være en del af.

Han takkede videre Poul Børge Tovgaard og Jan Sørensen fra fodboldudvalget for gode indspark gennem sæsonen. Han takkede Kurt, Karin, Henriette og Thomas for hjælp til at arrangere en oprykningsfest efter oprykning til serie 2. Han takkede Majbritt, Lotte og Line for altid villig hjælp til at hejse flag og gøre kantinen åben under alle hjemmekampe. Morten for at optage kampe på video, Flemming for hjælpen til at skrive referater fra kampene, kridterne for gøre banen fantastisk og fanpigerne for altid god opbakning til hjemme- såvel som udekampe.

Kristian oplyste, at han glæder sig til den kommende sæson, hvor der skal prøves kræfter med serie 2.

Sportsligt har serie 3 holdet gennem 2 sæsoner kun tabt 6 kampe, hvilket også viser, hvorfor holdet nu er rykket op i serie 2. Der er kommet gode kræfter til på holdet fra vores naboer i grønne trøjer på den anden side af åen i form af Simon Hermann og Bastian Borup Terp, og mange spillere har gjort det godt gennem sæsonerne.

Der var kamp om træningsfliden for året 2022. Kun 1 træning skilte første og andenpladsen. Flest gange har Christian Malik haft, så han går med årets træningsflid.

I kampen om Årets spiller på serie 3 har der også været tæt løb. Få stemmer har afgjort kampen. Den spiller, der løber med titlen har gjort det bravt, har været trofast spiller og har ladet benene tale. Årets spiller går ikke af vejen for en god tackling. Han er en rigtig Borup dreng, der fighter med hjertet.

Årets spiller er Frederik Hvid. Stor applaus til Christian Malik og Frederik Hvid for de velfortjente titler.

Anfører Frederik Hvid tog ordet og takkede trænerteamet for en god sæson. Kristian Kjær, Steffen Frederiksen og Bo Soelberg har gjort det godt gennem sæsonen, så stor tak til dem fra spillerne. Det er fedt efter 15 år i lavere rækker igen at kunne rykke op i serie 2. Frederik kunne berette om en træner, der går op i fodbolden med liv og sjæl, men som heller ikke er bange for at drikke en øl i omklædningsrummet efter kampen, så det sociale fokus er også på plads. Frederik overrakte en julekalender med øl til Kristian Kjær. Applaus til Kristian for en fantastisk sæson.

Der var desuden ølpakke til assistenttræner Steffen Frederiksen og til holdleder Christopher Justesen for deres indsats gennem året.

 

Årets Holdspiller.

Christopher Justesen oplyste, at han har stået for udnævnelse af ”Årets Holdspiller” på tværs af herreholdene. Årets Holdspiller udnævnes på baggrund af kriterier sat af fodboldudvalget. Nogle af kriterierne for at vinde den flotte titel kan både være godt arbejde til træning, til kamp, men også på det sociale plan. Vigtigt er det, at det er en vellidt spiller, som viser sig i klubben og arbejde godt for sine fodboldkollegaers ve og vel.

Årets Holdspiller går til en spiller, der både på det sociale område, men også på banen har gjort det fantastisk. Han spiller selvfølgelig selv bold, har godt humør og er altid med til at skabe god stemning på og uden for banen. Årets holdspiller er også glad for øl kan Christopher afsløre, og så dukker han også op til træning i ny og næ.

Årets Holdspiller i 2022 er Jonas Hauris Hansen

Kridterne

Carsten Trinderup Pedersen oplyste, at det går godt i afdelingen for kridtning af baner i Borup IF. Der er god opbakning til arbejdet, og det er svært at komme ind i udvalget for ingen stopper, når de først har fået benet indenfor. Faktisk har Kridterne til sammen 144 års jubilæum, så det er erfarne folk ud i at slå lige hvide streger og alt det andet, som Kridterne tager sig af.

Sidste års ”Årets Kridter” har hvert år til opgave at udvælge en ny mand til posten. Carsten Trinderup Pedersen var sidste års kridter, så det var ham, der havde til opgave at udvælge en ny til posten. Han oplyste, at dette års kridter måske bruger mere kridt end de øvrige, for han er meget nøjagtig med sit arbejde og går nok ikke så hurtigt, som han har gjort. Det skyldes, at han er oppe i årene og har 23 år på bagen som kridter.

Dette Års Årets Kridter er Søren Bach Møller.

Årets BIF’er

Formand Poul Johannessen tog ordet for at overrække en erindringsgave for titlen som Årets BIF’er 2021. Kridterne måtte på gulvet for at få overrakt erindringsgave i form af et flot skærebræt med indgravering lavet af Anton Balle. Sidste år var Kridterne ikke til stede ved afslutningsfesten, så Kridterne måtte modtage deres hyldest med stående klapsalver fra publikum i år.

 

Kridternes formand Carsten Trinderup Pedersen takkede først for vagtet af Kridterne til Årets BIF’ere i 2021. Kridterne var stolte og ved, at det er en kæmpe ære at blive valgt til Årets BIF’er. Kridterne er derfor også stolte af at være med til at sætte fokus på dette års Årets BIF’er.

Carsten fortalte forsamlingen om processen med at komme frem til, hvem der skulle tilføjes til rækken af navne på den vandrepokal, der viser, at man er blevet valgt til Årets BIF’er. Han fortalte, at kridterne havde analyseret sig frem til, at man som Årets BIF’er skal være hjælpsom, positiv, ansvarsfuld, glad og smilende og så skal man have Borup IF i sit hjerte. Det er der i og for sig flere personer, som opfylder, så der skulle et socialt arrangement til, hvor Kridterne hver især kunne komme med deres kandidat og forhandle sig frem til dette års navn.

De 8 kridtere er i øjeblikket formand Carsten Trinderup Pedersen, Søren Møller, Søren Elkjær Jensen, Per Sørensen, Thomas Mikkelsen, Tonny Svendsen, Allan Hermansen og Kaspar Vad. Alle kridterne var på banen og fortalte på skift, om deres observation af den nye Årets BIF’er. De elementer, der havde ført til et enigt udvalg.

Årets BIF’er 2022 opfylder til fulde ovenstående elementer i at kunne blive Årets BIF’er. Vedkommende er aktiv i bestyrelsen, hjælper i kantinen, deltager i arbejdsdage, har hjulpet ved renoveringsprojekter, har stået for julestævnet i flere år, arrangerer bilorienteringsløb, har været en stor del af fodboldskolen af flere omgange, sidder med i dameudvalget, er med til at arrangere byfest, er ikke mindst én af dem, der får tingene til at ske og hun er selv aktiv fodboldspiller.

Årets BIF’er 2022 er selvfølgelig Line Bach Møller.

Under stående applaus blev Line Bach Møller kaldt frem til pokaloverrækkelse. 

Line osede af stolthed, da hun med vandrepokalen i hånden takkede for den ærefulde titel.

Varme klapsalver fulgte hende tilbage til arbejdet med at arrangere afslutningsfesten for som medlem af bestyrelsen, var hun én af de drivende kræfter i aftenens arrangement.

Kæmpe tillykke til Line med den velfortjente titel. Udvælgelsen af Line var ingen overraskelse for det har ligget i kortene i flere år, at det snart måtte komme på listen over modtagere.  

Derefter blev musikken slået løs, og spillerne festede til den lyse morgen.

Se fotos fra festen på dette link.  

Annoncesponsor for dette opslag er: