Succesfuld Haunted House i Fjordklyngen

 

Der var gys, gru, hvin og tænders gnidsel, da Fjordklyngen lørdag aften fejrede halloween med endnu en runde Haunted House i Kulturcenter Værestedet i Låstrup. Arrangementet var stillet på benene af en lokal gruppe kreative sjæle, der kalder sig selv for Halloweenerne, og de havde gjort et kæmpe arbejde for at gøre kulturcenteret uindbydende, uhyggeligt og afskrækkende, og det var lykkedes til overmål.

Halloweenerne gjorde et kæmpe arbejde, men der var også andre aktører med i opbydningen af succesen. En gruppe teknisk kloge mennesker havde fabrikeret en bro, der var stillet op i Åmandens rige i kælderen. Der var sat spindelvæv, efuigrene og det meste af en rørskov havde doneret sine rør til oppyntningen. En lokal kartoffelavler havde sidste år doneret afdækningsplastic til mørklægning, og mange lokale borgere havde udlånt eller doneret genstande, der på kreativ vis blev benyttet i oppyntningen af den rute, som deltagerne skulle følge gennem det hjemsøgte hus. Atter andre stod for kostumer og sminkning af de aktive skuespillere.

Frivillige sjæle fra Fjordklyngen stod for græskarsuppe og bagværk til gæsterne, og endnu andre stod for forplejning af frivillige og aktører i det hjemsøgte hus. Forplejningen var i orden, og der var stor ros til de frivillige på det område.

I Haunted House havde en skuespillertrup bestående af frivillige unge mennesker fra Aarhus og Aalborg stillet sig til rådighed sammen med lokale skuespilleraspiranter. Rollerne var blandt andet, Åmanden, Lygtemanden, Elverkonge, Elverpiger og mange andre aktører, der i løbet af aftenen med stort held lykkedes med at skrække livet halvvejs af deltagerne.

De deltagende karakterer var bygget op omkring sagn og fortællinger fra hele Fjordklyngen. Lene Carlskov fra skuespillertruppen havde samlet historierne og omsat dem til karakterer, der kunne bruges i Haunted House.

213 gæster havde indløst billet til arrangementet. Gæsterne mødet op i Låstrup Forsamlingshus i grupper af 8-10 personer. Her blev gæsterne instrueret i, hvad der skulle ske, og hvad de skulle gøre, hvis de under turen blev bange og skulle have hjælp. Turen gik derefter ned til Haunted House, hvor de skulle gennemgå en bane fra husets kælder, loft og andre disponible rum. På turen stod de flot udklædte aktører klar til at forskrække eller overraske deltagerne med stort held. Til bage i forsamlingshuset var der mulighed for at købe græskarsuppe, kage og drikkevarer.

Haunted House startede i 2021 som en lokal aktivitet med formålet at samle penge ind til ombygning af Kulturcenter Værestedet til hele Fjordklyngens nye mødested og kulturcenter. Haunted House i 2021 blev en god succes, men arrangementet i 2022 blev alligevel et trin op ad stigen med et endnu mere overvældende antal deltagere og ros til aktører, frivillige og Halloweenerne.

Halloweenerne var tovholdere på arrangementet, som blev til i et samarbejde mellem Kulturcenter Værestedet, Låstrup Forsamlingshus og Fjordklyngen. Overskud fra arrangementet går ubeskåret til ombygning af Værestedet, hvor pengene frigør tilsvarende midler fra Realdania og LOA fondene.

Tak for gode oplevelser. Arrangører, aktører og frivillige gav søndag hinanden håndslag på, at de var klar til at opføre et lignende arrangement i 2023.

Fotos lånt fra facebookgruppen Haunted House i Låstrup