Detektortræf for Midtjysk Detektorforening var i weekenden retur i Fjordklyngen

Midtjysk Detektorforening var i weekenden den 23. - 25. september 2022 retur i Fjordklyngens område efter 2 års pause. I de 2 mellemliggende år har foreningen søgt andre græsgange. Blandt andet på Endelave ved Horsens. I foreningens jubilæumsår var det så tid at komme tilbage til Fjordklyngen, hvor foreningen 3 gange tidligere har været på besøg i 2017, 2018 og 2019 med gode og righoldige fund af danefæ til museerne. 

Inge Carlskov og Eva Nielsen fra Fjordklyngen stod for forplejning af de mange detektorfolk. En weekend i det gode danske efterårsvejr, som weekenden bød på, giver sultne gæster, for der blev travet mange kilometer over Fjordklyngens marker. Det var et større logistisk arbejde at koordinere morgenmad, madpakker, aftensmad til de mange deltagere. Derfor var alle frivillige hjælpere også trukket af huse i denne weekend. 

Dels skulle der bages morgenbrød og kage til arrangementet, dels skulle der laves madpakker til de knap 100 deltagere. Der skulle brygges kaffe og sættes morgenmad frem. Aftensmaden lørdag aften var dog købt udefra, så Skals Mad var på plads med helstegt pattegris og tilbehør. Alt gik over al forventning og deltagerne var yderst tilfredse med arrangementet. Foreningen har allerede nu meldt deres ankomst til Fjordklyngen i 2023. 

Området der afsøges med metaldektorer udvides til Himmerlandske marker nord for Fjordklyngen, men der er fortsat mange steder at gå i Fjordklyngen endnu. Lørdag gik mange på markerne mellem Nr.Rind og Nørreris for der blev i de første år gjort fantastiske fund på markerne mellem Nr.Rind og Lynderup. Detektorfolkene var også yderst tilfredse med jordens gaver, da redaktionen besøgte dem i marken lørdag eftermiddag. I området omkring Ulbjerg blev mange marker afsøgt i de 3 første år, og her har der ifølge arrangørerne været stor aktivitet i vikingetiden, hvor man har kunnet sejle helt ind til Ulbjerg, der hvor bækken i dag løber ud til Ulbjerg Klint. 

Weekendens arrangement bragt mange flotte genstande som fibler, knapper og mønter på bordet. De blev alle registreret og indleveres efterfølgende til Viborg Museum. Søndag formiddag fra 1000 til 1200 kunne foreningens medlemmer stolte vise deres fund fra fredag og lørdag frem for gæsterne på Kulturcenter Værestedet. Her stod de frivillige igen klar med gratis kaffe, the og kage. 

Midtdetekt var yderst tilfredse med resultatet af weekendens arrangement. Dels støttede rigtig mange af deres medlemmer op om arrangementet, dels blev der fundet flotte genstande og dels fik de en god forplejning på Kulturcenter Værestedet.