Fjends Cup 2023 mod Stoholm

Anfører Alex Lund modtager pokal for 3. pladsen og kr. 1.000,- i præmiepenge

Borup fik Bronze til Fjends cup.

I de forløbne 2 uger har Borup IF herrehold deltaget i sommerturneringen Fjends Cup. Borup IF fik en tilfredsstillende 3. plads, da holdet lørdag vandt over Stoholm i bronzekampen med 2-1.

I første halvleg havde Borup teten. Stoholm havde tydeligvis respekt for Borups offensive angreb og holdt sig derfor i store dele af første halvleg på egen banehalvdel, mens de lod Borup trille bolden rundt. Det lykkedes dog ikke at holde Borup fra scoring for Rasmus Skovgård udplacerede på en friløber Stoholms målmand og scorede sikkert i det lange hjørne. I modsatte ende af banen sørgede August for at holde buret rent. Ved halvleg stod der 1-0 på måltavlen og Borup havde en god fornemmelse for kampens resultat.

Stoholm livede op efter pausen. De fik mere mod eller satsede i hvert fald og kampen blev ligeværdig. Der var chancer i begge ender af banen. Borup var dog det hold, som først fik held til at få bolden i nettet, og det var sandt at sige et heldigt mål. Rasmus Abildskov skød i kampens 65. minut fra kanten af feltet bolden i retning af Stoholms mål. Bolden hoppede og snød en forsvarsspiller, som skød forbi bolden. Det snød Stoholm målmanden, så bolden halvvejs trillede og hoppede ind i Stoholms mål til stor forbavselse for alle på banen. Borup førte 2-0. Mod kampens slutning pressede Stoholm på og det lykkedes da også at score et enkelt mål til slutresultatet 2-1. Dermed vandt Borup 3. pladsen i Fjends Cup 2023.

I torsdag tabte Borup en slem gyser semifinale i opgøret mod Sparkær med 4-2. Det var en yderst intens kamp med store chancer til Sparkær, mens Borup levede på gode kontrachancer. Kampen blev først afgjort i de sidste 7 minutter, hvor Sparkær scorede 2 mål, da Borup satsede og sendte alt frem på banen. Borup spillede med et meget afbudsramt hold, men var alligevel tæt på at sikre sig straffespark. Det var dog ikke ufortjent, at et meget velspillede Sparkærhold vandt kampen, men med lidt mere held kunne Borup godt have snydt hjemmeholdet for finalepladsen. Hvis kampen var gået i straffespark, havde Borup haft gode kort på hånden med en meget velspillende August i målet. Sådan gik det ikke, og det havde ret beset også været ufortjent.

Sparkær spillede lørdag eftermiddag finale i et lokalbrag mod Mønsted. Her trak Mønsted sig sejrrigt ud af kampen og vandt Fjends Cup 2023 med cifrene 1-2.

Arrangørerne laver efter hver runde et rundens hold og efter turneringen laves et allstar hold. Her var brødrene August Ivik og Christian Malik begge med som repræsentanter for Borup IF. Flot og velfortjente pladser efter en stort tørn i alle kampe.

Borup IF vandt igen fairplay pokalen ligesom i 2021 og i 2018.

Referater og udtalelser kan ses på www.fjendscup.dk hjemmesiden, hvor man også i hele sæsonen kan følge de 8 hold, som var med i Fjends Cup.

Borup IF tørner ud i serie 2 efterårssæsonen søndag den 13. august kl. 1400 på udebane i Morsø IF. Holdet burde nu være klædt på til efterårssæsonen med gode træningskampe og afprøvning af rigtig mange spillere. Vel mødt til fodbold i Borup IF i den kommende sæson.

Se videosammendrag fra kampen via dette link.