Juletræet tændt i Låstrup

Låstrup Lokalråd har været på fast arbejde her op til den første søndag i advent, hvor der traditionelt holdes juletræstænding i Enghaven i forbindelse med gudstjeneste i kirken. Dette års juletræ er sponseret af Bent Krogh Christensen, der også sammen med Tonny Svendsen og René Storgaard Madsen stod for opstilling, mens Søren Bach Møller og Morten Nielsen fik monteret LED pærer på træet. 

 

 

Arrangementet startede med gudstjeneste, hvor 38 deltog og hørte sognepræst Hannah Kortnum Mogensen indlede kirkeåret. I forhold til sidste års juletræstænding stillede kirken med helt nyt hold af ansatte, idet Casper Winther i årets løb har overtaget orglet, Sara Ambrosius har udskiftet hvervet som kirkesanger med at være graver og Anne Marie Dalgaard er ansat som kirkesanger. 

Ordet advent kommer af det latinske ”Adventius Domini”, der frit oversat betyder "Herrens komme". Altså nedtælling til fejring af Jesu fødsel eller slet og ret juleaften. I kirken var ophængt en adventskrans med 4 lys til nedtællingen til jul. Grangrenene i kransen siges at symboliserer tornekransen på jesus hoved, da han i påsken blev korsfestet mange år senere. 

I første omgang er det julen vi glæder os til, så tilbage til arrangementet i Låstrup. Da gudstjenesten var færdig, gik alle deltagerne til Enghaven, hvor René Storgaard Madsen og Bent Christensen fik lys i juletræet. Juletræet er i den kommende måned tændt, så vi kan glæde os til jul med lys fra træet i Enghaven. 

 

Efter juletræstænding ventede Eva og Morten Nielsen fra Låstrup Lokalråd med varme æbleskiver og varmt gløgg i våbenhuset. I 2023 måtte lokalrådet dog spare på æbleskiverne, for det var uventet, at der skulle deles æbleskiver ud til 39 i stedet for 25 som i 2022. Til gengæld var der ikke så meget som en stump mad og drikke tilbage efter arrangementet, så ingen madspild i år, og det kan jo også noget. 

 

Mange tak til deltagerne for en hyggelig start på adventstiden i Låstrup.